soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 4.10.2009

Lužice - Strážovice 1:0 (0:0)

76. Janošek

V neděli 4. října se v Lužicích na Baníku odehrál šlágr devátého kola okresní soutěže III.A třídy mezi domácími fotbalisty a hráči Strážovic. Úctyhodná série sedmi výher s pouhými třemi obdrženými góly posunula Strážovické na první místo. Po nevýrazném výkonu v posledním domácím zápase a po debaklu, který Lužice obdržely v Sobůlkách, spoustu lidí čekalo na to, jak hráči Baníku zvládnou tuto těžkou zkoušku. Poslední vzájemná střetnutí spadají do předminulé sezóny, Strážovice na podzim vyhrály na Baníku překvapivě 2:0, na jaře si Lužice ze Strážovic odvezly bod za bezbrankovou remízu. Trenérovi Lamačovi chyběli dlouhodobě zranění Anovčin, Čechovský, Ingr, Mir. Skočík, Sládek a Zeman. Omluvil se také Mitrík. I přesto měl k dispozici patnáct hráčů, i když minimálně tři z nich hráli nachlazení a další byli indisponováni včerejší Ševčíkovou rozlučkou se svobodou. Také proto trenér Lamač ve spolupráci s některými hráči požádal bývalého kapitána Baníku Tomáše Šimčíka, který v zimní přestávce ukončil kariéru, aby nastoupil coby stoper do tohoto důležitého zápasu. V letošním roce už jednou vypomáhal, když v červenci nastoupil v zápase prvního kola OFS poháru v Prušánkách, kde nejenže předvedl výborný výkon, ale podílel se i na jediném gólu Baníku. Oslavenec Ševčík byl k dispozici pouze pro druhý poločas, což mělo na průběh zápasu rovněž vliv.

Utkání začalo pod taktovkou hostů, kteří se snažili o brzký gól. Hned v úvodní minutě prudkou střelu nad břevno vytahoval Buchta. Dvě rychlé akce Strážovic řešil skvělý Šimčík. Po velké chybě lužické obrany nastřelil strážovický útočník dobře postaveného Buchtu. Ve dvacáté minutě si další důležitý zákrok připsal Buchta, a když se na něj o pět minut později řítil osamocený útočník, fantastickým zákrokem držel dosud bezmocné Lužice v naději na slušný výsledek. První náznaky šancí domácích se zrodily až po třiceti minutách hry, Šebestík dvakrát našel Janoška, ale ten se k dobrému zakončení nedostal. Příležitost ke skórování měli hosté, ale pálili vysoko nad. Lužická defenzíva, skvěle dirigovaná stoperem Šimčíkem, díky zodpovedné hře a famózním zákrokům Buchty ustála velký tlak Strážovic. Posledních deset minut první půle patřilo právě domácím. Proti suverénně nejlepší obraně v soutěži se však prosadit nedokázali. A když obrovská šance Strážovic skončila těsně vedle Buchtovy brány a o chvíli později sprintující Janošek nedovolil unikajícímu útočníkovi zakončit, šlo se do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu nastoupili hráči Baníku s Ševčíkem, který měl přinést oživení jejich hry. Už v padesáté minutě se dostal ke střele. Brankář jeho pokus s problémy vyrazil. Z následného rohu Mráka vyzkoušel pozornost golmana, který míč vytěsnil nad bránu. I další roh přinesl závan před bránou, ale hosté tuto situaci ubránili. Po volném kopu Mráky hlavičkoval Šebestík nad břevno. Zhruba v 70. minutě se po Mrákově přihrávce řítil sám na bránu Janošek, ale ze souboje s bránkářem odcházel se sklopenou hlavou. O pět minut později Buchta pohotově našel Mráku, ten v těžké pozici z voleje prodlužoval na Janoška, který opět utekl bekovi, prosadil se přes stopera a přízemní střelou k bližší tyči tentokrát nedal bránkáři šanci. Lužice vedly 1:0 a trenér Lamač poslal na hřiště Klimka za dnes skvělého Šebestíka. Pohledná kombinace se zrodila na pravé straně, Hasoň si narazil míč s Ševčíkem, ale k zakončení se nedostal. Lužičtí si pohlídali vedení na polovině soupeře. V 92. minutě mohli dokonce navýšit vedení, když si rozebrali obranu, po Hasoňově přihrávce pálil do břevna Mráka, míč se odrazil těsně před brankovou čáru, skočil až k volnému Ševčíkovi, který z voleje rovněž orazítkoval břevno. Rozhodčí Chromek ukončil utkání, které Lužice vyhrály 1:0 a snížily náskok na vedoucí Strážovice na jediný bod.

Reprezentanti lužického Baníku v tomto zápase předvedli výborný výkon – i ti, kteří nebyli v reportáži jmenováni!

Petr Janošek ~ Petr Hasoň Kamil Balus ~ Zdeněk Šebestík (77' Klimek) ~ Jindřich Mráka ~ Lukáš Král (46' Ševčík)Jiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Zbyněk RychnovskýTomáš ŠimčíkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
3.5.2015Lužice - Strážovice 2:2 (0:1)více >>
29.3.2015Strážovice - Lužice 1:1 (0:1)více >>
28.10.2014Lužice - Strážovice 0:2 (0:0)více >>
2.8.2014Strážovice - Lužice 0:8 (0:2)více >>
3.5.2014Strážovice - Lužice 1:1 (0:1)více >>
30.3.2014Lužice - Strážovice 3:1 (2:0)více >>
15.9.2013Strážovice - Lužice 1:1 (0:1)více >>
4.8.2013Lužice - Strážovice 6:0 (4:0)více >>
8.4.2012Lužice - Strážovice 6:1 (2:1)více >>
28.8.2011Strážovice - Lužice 1:0 (1:0)více >>
4.10.2009Lužice - Strážovice 1:0 (0:0)
30.3.2008Strážovice - Lužice 0:0více >>
26.8.2007Lužice - Strážovice 0:2více >>
31.3.2007Strážovice - Lužice 4:1více >>
26.8.2006Lužice - Strážovice 3:2více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP