soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 19.7.2009

Lužice - Sudoměřice 4:3 (2:0)

32. Hasoň, 37. Čechovský, 54. Hasoň, 84. Šebestík

V neděli 19. července odehráli lužičtí fotbalisté první utkání v rámci přípravy na novou sezónu, jejich soupeřem byly Sudoměřice. Poslední duel těchto dvou týmů se konal v květnu a lužický Baník na domácí půdě utrpěl vysokou porážku 4:0. Nyní šlo však pouze o přípravu, ve které si chtěli oba trenéři vyzkoušet různé herní kombinace. Přesto, že lužický kouč Lamač měl k dispozici pouze dvanáct hráčů, variant na vytvoření základní sestavy bylo mnoho.

Úvod zápasu patřil podle předpokladů hostům. Již ve třetí minutě první šanci Sudoměřic odvrátili Lužičtí na roh. O dvě minuty později si první zákrok připsal brankář Buchta. Diváci na šanci Baníku čekali téměř čtvrt hodiny, Anovčin střelou golmana nepřekonal. Do hry se dostal Šebestík, který vystřídal předstopera Měchuru. Asi ve 20. minutě se mohli hosté radovat z gólu, ale vyloženou šanci, která vznikla po ztrátě míče v lužických řadách, nevyužili. Do vedení se mohli dostat také domácí, ale Anovčinovu přihrávku na Mráku brankář vystihl. Ve 30. minutě stoper Mitrík před pokutovým územím nedovoleně zastavil útočníka Sudoměřic a dostal žlutou kartu. Střela z přímého kopu se jemně otřela o tyč. O chvilku později se z pravé strany řítil Anovčin a prudkým přízemním centrem našel volného Hasoně, který se před prázdnou bránou nemýlil – 1:0. Poté Ingrův centr na Anovčina brankář vyrazil na roh, ten rozehrál Mráka a Ingr z voleje přestřelil prázdnou bránu. Skvělý fotbalový moment předvedla dvojice lužických hráčů, Hasoň se i přes faul uvolnil přes několik hráčů soupeře, narazil míč Čechovskému, který nechytatelnou bombou asi z 20 metrů rozvlnil síť za sudoměřickým brankářem. Lužice brzy vstřelily třetí gól, ale rozhodčí Igor Zíma jej neuznal pro útočný faul. Zvýšit vedení mohl Mráka, ale jeho přímý kop golman bez problémů ukryl v náručí.

Do druhého poločasu mužstvo Baníku posílili Mokroš a Ševčík. A prvně jmenovaný brzy vyzkoušel z dálky pozornost brankáře hostů. Po výletu brankáře Buchty jej před bránou zastoupil stoper Mitrík a hlavičkou poslal míč do bezpečí. V 54. minutě čerstvý inženýr Hasoň skvělými kličkami vyškolil nejen dva obránce, ale i brankáře Sudoměřic, svou typickou prudkou střelou trefil odkrytou bránu a dal zápasu překvapivý stav 3:0. Po třetí brance domácí hráči výrazně polevili, po dlouhé době se do šance dostali hosté, ale k úspěchu jim chyběla přesnost v zakončení. O chvíli později Buchta jistým zákrokem uklidnil obranu, která se po odchodu Mitríka výrazně oslabila. Do hry se dostal také trenér Lamač, nejprve jako předstoper a poté jako stoper. I díky dalšímu skvělému zákroku Buchty vedly Lužice v 75. minutě stále 3:0. Dlouhou přihrávku za obranu zachytil vyběhnuvší Buchta, míč se vrátil k hráči Sudoměřic, ale ten trefil jen síť za bránou. Hattrick měl na kopačce Hasoň a přestože Balusův centr z voleje trefil na bránu, golman jeho pokus zlikvidoval. Sudoměřice se v 78. minutě dočkaly gólu, když se jejich hráč se štěstím dostal až před Buchtu a snížil na rozdíl dvou branek. Na roh Mráky si skvěle naběhl Ševčík, ale hlavičkou přestřelil bránu. Čtvrtý gól Baníku mohl být připsán opět Hasoňovi, ale pomezní rozhodčí byl proti. Fantastický zákrok předvedl brankář Buchta, když vyzrál na soupeře v šanci jeden na jednoho. Pohledná kombinace Šebestík → Čechovský → Šebestík přinesla Lužicím branku na 4:1. Sudoměřice v závěru zápasu nejprve po hrubé chybě v zadních řadách snížily na 4:2 a proměněnou penaltou zpečetily stav utkání na 4:3.

Josef Anovčin ~ Petr HasoňMiroslav Skočík ~ Vít Čechovský ~ Jindřich Mráka ~ Martin IngrKamil Balus ~ Jaroslav Měchura ~ Michal SkočíkDušan MitríkJakub Buchta

Po utkání udělali hráči společnou fotografii, kterou získáte v plné kvalitě po kliknutí..

foto

Vzájemné zápasy:
18.5.2014Sudoměřice - Lužice 5:2 (3:2)více >>
3.11.2013Lužice - Sudoměřice 0:0více >>
29.9.2013Sudoměřice - Lužice 1:2 (1:0)více >>
11.8.2013Lužice - Sudoměřice 3:0 (1:0)více >>
26.1.2013Lužice - Sudoměřice 1:1 (1:1)více >>
12.6.2011Lužice - Sudoměřice 3:3 (0:1)více >>
24.10.2010Sudoměřice - Lužice 1:0 (0:0)více >>
13.3.2010Sudoměřice - Lužice 0:1 (0:0)více >>
19.7.2009Lužice - Sudoměřice 4:3 (2:0)
10.5.2009Lužice - Sudoměřice 0:4 (0:2)více >>
5.10.2008Sudoměřice - Lužice 4:1 (1:0)více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP