soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 11.9.2011

Terezín - Lužice 1:2 (1:1)

36. Daniel, 84. Hasoň

Lužičtí fotbalisté v neděli 11. září 2011 dopoledne přijeli do Terezína s cílem zlomit nelichotivou sérii venkovních zápasů, neboť jak z Prušánek (2:1), tak ze Strážovic (1:0) odjížděli se sklopenou hlavou. Proti týmu L. Horníčka se postavil poslední celek tabulky s jedním bodem a skóre 5:20. Lužicím chyběli Anovčín, Finč, Kučera, J. Skočík, Mir. Skočík, Šuga a Valdes, přesto měly být v zápase jasným favoritem. Hráči před výkopem uctili hokejovou tragédii minutou ticha.

Utkání začalo podle očekávání převahou hostů, ale k žádné gólové šanci to nevedlo. Do slibné pozice se s míčem dostal Ševčík, ale jeho pokus skončil nad bránou. Na druhé straně se útočník Terezína po dlouhém výkopu brankáře a následné hlavičce spoluhráče řítil sám na Buchtu, ovšem při zakončení selhal. V 17. minutě se po pěkné kombinaci hostů trefil z dvaceti metrů loňský kapitán Baníku Měchura a poslal domácí do vedení. Lužičtí zvýšili na obrátkách a vytvořili si několik gólových šancí. Sedlák po rohu hlavičkoval vedle brány, Šimčík v souboji s hráčem zblízka přestřelil a Balus ve skluzu o kousek minul bližší tyč. Hráči Baníku se zkoušeli prosadit z dálky a ačkoli Szabó i Čechovský trefili míč takřka ideálně, brankář jejich dalekonosné projektily bez problémů chytil. Lužickým se ve 36. minutě podařilo vyrovnat, když Ševčík rychlou rozehrou volného kopu našel Daniela, po jehož parádní hlavičce se míč odrazil od tyčky do branky. Strhnout vedení na stranu Lužic mohl Ševčík, ale při zakončení trefil bližší tyčku. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhém poločase měli opět více míč na kopačkách hosté, ale dlouho se přes bránící Terezín nemohli prosadit. Blízko ke gólu měl po rohovém kopu Hasoň, ale prudkou hlavičkou trefil na brankové čáře stojícího beka. Terezínští hrozili ojedinělými protiútoky. Ty až na jedinou akci končily na kopačkách lužické obrany, kterou ze středu dirigovali Sedlák s Šimčíkem. Tou výjimkou byl přibližně pětadvacetimetrový pokus o přehození Buchty, ale dobře trefená střela z voleje skončila na břevně. Hráčům Terezína ubývaly síly a tlak hostů se postupně stupňoval. Do šance se dostal Ševčík, ale z úhlu skórovat nemohl. Přibližně deset minut před koncem se snažil prosadit Hasoň, ale trefil jen dobře postaveného brankáře. V 84. minutě kapitán Szabó poslal do šestnáctky kolmý míč, na který si naběhl kanonýr Hasoň, chytře jej posunul za záda brankáře a mohl se tak radovat ze svého šestého gólu v šestém utkání. Síť se rozvlnila i po kombinaci útočníků Lužic, Hasoňovu přihrávku doklepl do prázdné brány Daniel, ale kvůli jeho ofsajdu se pokračovalo za stavu 1:2. Terezín v nastaveném čase zahrozil z rychlého protiútoku, míč z kopaček rozběhnutého útočníka odkopl stoper Sedlák. Domácí měli poslední příležitost k vyrovnání v podobě rohového kopu. V šestnáctce brankáře Buchty se náhle objevili všichni domácí, včetně brankáře, který se prosadil v souboji a prudkou hlavičkou poslal míč ke vzdálenější tyči. Dobře postavený Ingr míč hlavou odvrátil do bezpečí a lužičtí fotbalisté se radovali z první venkovní výhry v sezóně.

Milan Daniel (87’ Pazdera) ~ Petr Hasoň (90’ Mich. Skočík)Kamil Balus ~ Vít Čechovský ~ Petr Szabó ~ František ŠevčíkJiří Mokroš ~ Tomáš Šimčík ~ Martin IngrVáclav SedlákJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
26.5.2013Lužice - Terezín 0:1 (0:1)více >>
14.10.2012Terezín - Lužice 3:0 (0:0)více >>
22.4.2012Lužice - Terezín 0:4 (0:1)více >>
4.3.2012Lužice - Terezín 2:4 (1:1)více >>
26.2.2012Lužice - Terezín 8:1 (3:0)více >>
11.9.2011Terezín - Lužice 1:2 (1:1)
25.4.2010Lužice - Terezín 3:1 (0:1)více >>video
13.9.2009Terezín - Lužice 1:3 (0:1)více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP