soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 13.9.2009

Terezín - Lužice 1:3 (0:1)

30. Mráka, 59. Anovčin, 71. Ševčík

V neděli 13. září se v ranních hodinách vypravili lužičtí hráči do Terezína, kde se od 10 hodin měli utkat s domácím výběrem. Trenér Lamač měl k dispozici čtrnáct borců. Měchura se i přes nedoléčený natažený stehenní sval objevil v základní sestavě Lužic, naopak na střídačce zůstal nemocný Čechovský. Po přestávce vyžádané zraněním a dovolenou si od začátku zahrál také kapitán mužsva Anovčin. Poslední měření těchto dvou týmů skončilo na turnaji O pohár starosty obce Lužice 3:1 pro domácí Baník.

Začátek zápasu byl vyrovnaný, ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit herní převahu. Do první šance se po pěti minutách dostal Ševčík, ale míč mu před střelou uskočil. Přibližně ve 13. minutě měli velkou šanci ke skórování domácí, Čada z necelých dvaceti metrů kopl svůj přímý kop sice přesně, ale dobře postavená zeď jej lehkou tečí vytěsnila na břevno. Nebezpečí přinášely tradičně Mrákove rohy, první jen prošel malým vápnem, na druhý si vyskočil Král, ale hlavičkoval nad, a třetí do branky nedostal u bližší tyčky stojící Hasoň. Obrovskou šanci nachystal Anovčin Hasoňovi, ale tomu v rozhodující chvíli uskočil míč a bránu přestřelil. Domácí se řítili do slibné šance, kterou pohledným skluzem v šestnáctce zastavil Balus. Hosté se zpočátku špatně vypořádali z nerovných povrchem. Po své levé straně utekl hráč Terezína, ale mířil mimo bránu. Přetažený centr před bránu Buchta s obtížemi vytáhl jen k volnému terezínskému hráči, ten z patnácti metrů netrefil odkrytou bránu. Po Králově centru si míč skvěle nachystal Mráka a na jeho nechytatelnou přízemní střelu z více než dvaceti metrů se brankář natahoval marně. Po Mrakově gólu se hra ze strany Lužic uklidnila. Na roh prvního střelce si vyskočil Anovčin, ale mířil nad (viz. fotka). Šance si vytvořili také domácí, ale ani jednou netrefili bránu. Do kabin se šlo za stavu 0:1.

Druhá půle začala rozehrou domácí, ale k míči se brzy dostali hosté. Klimek z přímého kopu pálil asi metr nad bránu. Po Mrákově centru byl v dobré pozici Anovčin, ale k zakončení se nedostal. Po Ševčíkově centru si skoro domácí hráči dali vlastní gól, zachránilo je břevno, po kterým číhal s chutí hrající Mráka. Poté Hasoň z voleje pálil do náruče brankáře. Anovčin hledal Hasoně, ale jeho prudký centr zachytil golman. Fantastickým centrem našel Ševčík volného Mráku, ten hlavičkoval do břevna, míč pohotově dorazil Anovčin a zvýšil tak na 0:2. Balusův centr mířil do šibenice, brankář se blýskl skvělým zákrokem. O chvíli později Hasoň vybojoval míč Ševčíkovi a ten nechytatelným bodlem zavěsil na 0:3. Střelec poslední branky šel střídat, nahradil jej Skočík. Po skvělém Mrákově centru střílel Anovčin jen do brankáře. Do hry se dostali také Hasík a Čechovský za Anovčina a Měchuru. Král poslal do šance Hasoně, ale ten pálil z voleje nad. Až v 87. minutě si Buchta připsal první zákrok druhého poločasu a o minutu později po hrubé chybě v zadních řadách inkasoval. Terezín volný kop rozehrál na úplně volného hráče, který se výborným zpracováním dostal do vyložené šance a snížil na 1:3. Vrátit Baníku tříbrankový náskok mohl Balus a později i Šebestík, ale nepodařilo se jim to. Utkání skončilo 3:1 pro Lužice, které tak i po šestém kole zůstávají na prvním místě s úctyhodným průměrem čtyř vstřelených gólů na zápas.

Josef Anovčin (78' Hasík) ~ Petr HasoňLukáš Král ~ Zdeněk Šebestík ~ Jindřich Mráka ~ František Ševčík (74' Mich. Skočík)Kamil Balus ~ Jaroslav Měchura (81' Čechovský) ~ Miroslav KlimekJiří MokrošJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
26.5.2013Lužice - Terezín 0:1 (0:1)více >>
14.10.2012Terezín - Lužice 3:0 (0:0)více >>
22.4.2012Lužice - Terezín 0:4 (0:1)více >>
4.3.2012Lužice - Terezín 2:4 (1:1)více >>
26.2.2012Lužice - Terezín 8:1 (3:0)více >>
11.9.2011Terezín - Lužice 1:2 (1:1)více >>
25.4.2010Lužice - Terezín 3:1 (0:1)více >>video
13.9.2009Terezín - Lužice 1:3 (0:1)
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP