soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 25.4.2010

Lužice - Terezín 3:1 (0:1)

70. Janošek, 90. Šimčík, 90. Hasoň

Lídr okresní soutěže skupiny A v neděli 25. dubna přivítal na svém hřišti hráče Terezína. Lužice se s tímto soupeřem v posledním roce utkaly dvakrát. Obě střetnutí, jak v létě na domácí půdě, tak na podzim v Terezíně, skončila výhrou Baníku 3:1. Trenér Lamač měl před zápasem k dispozici čtrnáct hráčů. Absenci obránců Mitríka a Rychnovského vyřešil nasazením Šimčíka a Klimka. Na střídačce zůstali Hasoň, Ševčík a náhradní brankář Staněk.

Utkání začalo za krásného slunného počasí hvizdem rozhodčího Řičicy. Již v úvodu zápasu si domácí tým vytvořil obrovský tlak. Ve třetí minutě si na Čechovského centr naběhl Janošek, jehož hlavička se od země odrazila do břevna. Konstrukce brány zazvonila i o dvě minuty později, když po Šimčíkově kolmém pasu Janošek z voleje pálil znovu do břevna. Janošek se nedočkal gólu ani v desáté minutě, jeho slibný pokus zablokovala obrana. Na druhé straně se po standardní situaci srazil Buchta s Balusem a hráč Terezína Ondrovčík nemohl prázdnou bránu minout. Další šanci Lužic měl s chutí hrající Janošek, ale jeho střela přibližně ze sedmnácti metrů skončila centimetry od vzdálenější tyčky. O tři minuty později Janošek přízemní přihrávkou hledal Anovčina, ten v těžké pozici minul bránu. Ve 28. minutě Anovčin usměrnil Mokrošův centr na břevno. Až ve 39. minutě si hosté vytvořili první kombinaci na polovině soupeře, po přesné přihrávce se dva hráči řítili sami na Buchtu, ale akci překombinovali a zakončili přihrávkou do ofsajdu. Lužičtí se i přes velkou převahu gólu v prvním poločase nedočkali. Nepodařilo se to ani po Čechovského prudkém pasu do malého vápna, neboť míč před bránou odkopl obránce. Pohlednou kombinaci Čechovského a Šebestíka zakončil Janošek střelou do brankáře. Do kabin šli Lužičtí za nepříznivého stavu 0:1.

I ve druhém poločase pokračovala hra, kterou sice dirigovali hráči Lužic, ovšem bez gólového úspěchu. Pěknou ránu vyslal Anovčin, ale dalekonosný projektil letící do šibenice brankář vytěsnil. Lužičtí se i přes výraznou herní převahu nemohli dostat ke kloudnému zakončení, a to ani přesto, že hráli od šedesáté minuty se třemi útočníky v poli. Většina střel domácích skončila blokem pozorné obrany a když už míč přešel přes obranu i brankáře Terezína, zastavila jej spojnice tyčky a břevna. Až v 70. minutě se příznivci Baníku dočkali. Mrákův centr poslal hlavou do brány rychlonohý Janošek a i přes terezínským pomezním signalizovaný ofsajd sudí Řičica gól uznal. Po této brance se herní projev obou mužstev nezměnil. Míč byl po většinu hry na kopačkách domácích, hráči Terezína kouskovali hru, zdržovali a sbírali čas vteřinu po vteřině, někteří z nich i za cenu žluté karty, Haman dokonce za cenu druhé žluté karty. Terezínští tedy dohrávali v deseti a už se zdálo, že se v Lužicích budou body dělit. Ve druhé minutě nastaveného času vyslal famózní střelu Balus, ale brankář Terezína odvrátil pohromu fantastickým zákrokem. Z následného rohu zahrávaného Mokrošem se hlavou prosadil stoper Šimčík a po osmnácti měsících vstřelil gól. Odevzdaní hráči Terezína čekali na konec zápasu, když po pravé straně utekl Anovčin, našel Janoška, jehož přízemní střelu k tyči brankář vyrazil jen k dobře postavenému Hasoňovi, který pohodlně zvýšil na konečných 3:1.

Josef Anovčin ~ Petr JanošekKamil Balus ~ Jindřich Mráka ~ Zdeněk Šebestík (61’ Hasoň) ~ Vít ČechovskýJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Miroslav Klimek (55’ Ševčík) Tomáš ŠimčíkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
26.5.2013Lužice - Terezín 0:1 (0:1)více >>
14.10.2012Terezín - Lužice 3:0 (0:0)více >>
22.4.2012Lužice - Terezín 0:4 (0:1)více >>
4.3.2012Lužice - Terezín 2:4 (1:1)více >>
26.2.2012Lužice - Terezín 8:1 (3:0)více >>
11.9.2011Terezín - Lužice 1:2 (1:1)více >>
25.4.2010Lužice - Terezín 3:1 (0:1)
13.9.2009Terezín - Lužice 1:3 (0:1)více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP