soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 15.5.2011

Suchov - Lužice 4:3 (2:0)

50. a 77. Valdes, 73. Anovčín

Deštivá neděle 15. května přinesla 21. kolo III. třídy, ve kterém se utkalo mužstvo Lužic a tým domácího Suchova, který uzavírá tabulku soutěže. Počasí předpovídalo rozmáčený terén, ale na oba týmy čekal celkem pěkný, ale hodně kluzký trávník. Tým z Lužic se musel obejít bez brankáře Buchty, který doslavoval svatební radovánky (všichni blahopřejeme). Náhradou za něj se stal veterán Luděk Fojtů, který se postavil v tomto utkání mezi tyče. Lužičtí se v Suchově představili naposled před dvěma lety, když vyhráli góly Hasoně a Ingra 2:0. Podzimní měření sil skončilo výhrou domácího Baníku 8:0, tenkrát vstřelili hattrick Čechovský a Rychnovský.

Lužičtí přijeli s úmyslem kombinovat, ale silně proti byl kluzký terén, který tomuto stylu hry nepřál, a míč bylo velice těžké ovládat. I tak byli lužičtí aktivnější a v páté minutě ohrozil poprvé brankáře střelou z dálky Finč. Tento terén svědčil spíše méně technickým domácím, kteří nakopávali míče a snažili se hrát svůj fotbal. I přesto další střela na bránu letěla z kopačky hostujícího Mokroše, ale ani ta neskončila v síti domácích. Pětadvacátá minuta přinesla velké nebezpečí pro domácí branku. Po krásném uvolnění Šugy a jeho centru se ocitl v obrovské šanci Valdes, ale z blízka trefil hlavou jen domácího brankáře. O dvě minuty později centroval na oplátku z křídla Valdes a Hasoň hlavou těsně minul branku. Za ním ještě nabíhal lépe postavený Finč, ale k míči se přes svého spoluhráče nedostal. Pak přišly chvíle domácích. Z rychlého protiútoku se ujali ve 29. minutě vedení 1:0. Neslanou nemastnou dvacetiminutovku ukončil dvě minuty před poločasem další šťastný gól domácích a do kabin se šlo za neuvěřitelného stavu 2:0.

O přestávce lužičtí střídali a místo zraněného Finče a Šugy, který cestoval na hokejové finále, se na hřišti objevili Anovčín a Ingr, který po zranění nastoupil do soutěžního zápasu po dlouhých 21 měsících.

Do druhého poločasu vstoupili lužičtí jak vyměnění. Družstvo Suchova se zabetonovalo na vápně a zmohli se jen na odpalování míčů. Ve velké šanci se ocitl čerstvý Ingr, ale jeho nebezpečná střela byla zblokovaná nad bránu. V 50. minutě korunovali lužičtí svůj tlak. K trestnému kopu si postavil míč Valdes a zpoza šestnáctky s přispěním domácího obránce snížil na 2:1. Pak přišla další slabá chvilka lužických hráčů a byla potrestána. V 56. minutě zůstal volný hráč na malém vápně a vyražený míč poslal na dvakrát za záda brankáře Lužic. Další gól přišel o sedm minut později, kdy domácí skórovali z rohového kopu. Od této chvíle už hráli jen lužičtí. Na bránu domácích se valil jeden útok za druhým, ale přesného zakončení se nedostaly. Čechovského přímý kop zlikvidoval brankář. Po další standardce hlavičkoval Balus, odražený míč poslal do sítě nekompromisně útočník Anovčín a vykřesal ještě jiskřičku naděje pro hosty. Tlak neustával a lužičtí drtili soupeře v jeho vápně. Důsledkem byla 77. minuta a další naslepo odpálený míč obrany, který si krásně zpracoval za vápnem kapitán Měchura, míč posunul vedle sebe na Valdese a ten opět s tečí domácího obránce snížil stav na 4:3. Do konce zbývalo ještě třináct minut, ale lužickým už se nepříznivý stav odvrátit nepodařilo a ze hřiště posledního Suchova odjeli bez bodu.

V dalším utkání nás čeká doma tým Nové Lhoty, která je na předposledním místě, tak nás přijďte podpořit.

Michal Valdes ~ Petr HasoňMiroslav Finč (44’ Anovčín) ~ Vít Čechovský ~ Jaroslav Měchura ~ Ivan Šuga (46’ Ingr)Kamil Balus ~ Miroslav Skočík ~ Jiří MokrošDušan MitríkLuděk Fojtů

Vzájemné zápasy:
11.5.2014Lužice B - Suchov 0:3 (0:2)více >>
8.5.2014Suchov - Lužice B 3:0 (1:0)více >>
22.9.2013Lužice B - Suchov 1:2 (0:1)více >>
4.9.2013Suchov - Lužice B 4:1 (1:0)více >>
15.5.2011Suchov - Lužice 4:3 (2:0)
26.9.2010Lužice - Suchov 8:0 (1:0)více >>
19.4.2009Suchov - Lužice 0:2 (0:1)více >>
14.9.2008Lužice - Suchov 3:2 (0:2)více >>
23.4.2005Lužice - Suchov 2:0více >>
12.9.2004Suchov - Lužice 1:2více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP