soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 14.9.2008

Lužice - Suchov 3:2 (0:2)

76. a 80. Anovčin, 61. Šebestík

V neděli 14. září odehráli lužičtí fotbalisté další domácí utkání, jejich soupeřem bylo tentokrát silné mužstvo ze Suchova. Po tragickém výkonu v Nové Lhotě trenér Staněk připravil velké změny a proti Suchovu nastoupila nová základní sestava. Naprosto změnil zálohu i útok, jen kapitán Šimčík zůstal na svém. Trenér vybíral z šestnácti hráčů, do základní sestavy se překvapivě nevešel ani nejlepší střelec Lužic posledních let Anovčin. Suchov si do Lužic po domácí prohře s Nesytem přijel pro body a jejich hra tomu zpočátku odpovídala.

Baník do zápasu vstoupil nejistě, po několika chybných přihrávkách přišla velká chyba i v obraně. Útočníci Suchova vyzráli na ofsajdovou past a dva naprosto volní hráči před osamoceným brankářem Lamačem neměli problém s úspěšným dokončením akce. Již v páté minutě se hosté radovali z prvního gólu a ve velkém tempu pokračovali v honbě za třemi body. Suchovští Baník jednoznačně přehrávali. Jejich velký tlak vyvrcholil druhým gólem. Po sedmnácti minutách hry se nedohodla obrana s brankářem a Suchov tak podruhé trefil prázdnou bránu, tentokrát přibližně z dvaceti metrů. První velkou šanci Lužic měl Rychnovský, ale jeho hlavička po volném kopu Skočíka jen těsně minula branku. Zatímco Lužice se na polovinu soupeře dostávaly zejména nakopáváním míče, Suchov předváděl pohledný kombinační fotbal. Trenér Staněk se snažil oživit hru překvapivě brzkým střídáním, už ve 32. minutě šel do hry Ingr. Lužičtí se začali pomalu soupeři vyrovnávat, několikrát se dostali do zakončení, ale branku prakticky neohrozili. Výkon domácích byl v první půli velmi špatný, někteří diváci dokonce odcházeli.

Do druhého poločasu nastoupilo v zelených dresech mužstvo Baníku jako vyměněné. Obrovským tlakem uzavřeli soupeře na vlastní polovině, ale na stavu nezměnil nic ani nový muž na hřišti Anovčin. Suchov ustál velkou převahu domácích a po hodině hry se zdálo, že tři body si z Lužic odveze. V 62. minutě si Balus po autovém vhazování vyměnil míč s Anovčinem a přesným centrem levačkou našel nabíhajícího Šebestíka. Ten fantastickou střelou z voleje snížil na 1:2 a nakopnul tak Lužice k velkému obratu. Domácí po této brance naprosto ovládli hřiště. I přes nepříznivý stav byli psychicky na výši, začali hrát více důrazně, věřili si, což se projevilo jak v přesných přihrávkách, tak v osobních soubojích. Několik minut po Šebestíkově gólu měl velkou šanci Anovčin, který střílel z voleje těsně vedle soupeřovy branky. Přibližně patnáct minut před koncem se Lužicím podařilo vyrovnat. Po rychlé kombinaci Ingra, Šimčíka, Baluse a Anovčina poslední jmenovaný přesnou střelou k tyči rozvlnil síť. Lužice pokračovaly výrazným tlakem, hosty prakticky nepustily na vlastní polovinu. Obrovskou snahu a vůli po vítězství korunovaly vedoucím gólem. Přesnou střelu Baluse brankář vyrazil před sebe, k odraženému míči se jako první dostal hrdina zápasu Anovčin a svou pátou brankou v sezóně poslal Baník do vedení. V posledních minutách Lužice kontrolovaly stav zápasu a po famózním obratu se radovaly z vítězství.

Zdeněk Šebestík ~ Petr Hasoň (46' Anovčin)Kamil Balus ~ Tomáš Šimčík ~ Tomáš Zeman (63' Klimek) ~ Zbyněk Rychnovský (32' Ingr)Jiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Dominik KřižkaMiroslav SkočíkMilan Lamač

Vzájemné zápasy:
11.5.2014Lužice B - Suchov 0:3 (0:2)více >>
8.5.2014Suchov - Lužice B 3:0 (1:0)více >>
22.9.2013Lužice B - Suchov 1:2 (0:1)více >>
4.9.2013Suchov - Lužice B 4:1 (1:0)více >>
15.5.2011Suchov - Lužice 4:3 (2:0)více >>
26.9.2010Lužice - Suchov 8:0 (1:0)více >>
19.4.2009Suchov - Lužice 0:2 (0:1)více >>
14.9.2008Lužice - Suchov 3:2 (0:2)
23.4.2005Lužice - Suchov 2:0více >>
12.9.2004Suchov - Lužice 1:2více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP