soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 19.4.2009

Suchov - Lužice 0:2 (0:1)

21. Hasoň, 74. Ingr

V neděli 19. dubna odjeli lužičtí fotbalisté do Suchova, kde sehráli svůj třetí mistrovský zápas jarní části. Zatímco Lužice v obou zápasech jednoznačně vyhrály, Suchov letos odehrál již tři zápasy, v nichž nezískal ani bod. Osm týmů se v této sezóně pokoušelo dobýt suchovskou pevnost, ale podařilo se to pouze třem. Lužičtí přijeli do Suchova v dobré náladě posílené skvělými výsledky z předchozích zápasů. Trenér Lamač vybíral sestavu ze čtrnácti hráčů. Zápas řídil Dr. Řičica.

Lužice do zápasu vstoupily obrovským tlakem. Už v prvních minutách kopaly hned pět rohových kopů. Mráka našel nejprve Ingra, ale ten hlavou nemířil přesně, poté Baluse, ale jeho střela byla zblokována. O chvíli později si dali hráči Baníku téměř vlastní gól, když přihrávka Rychnovského Buchtovi skočila, ten naštěstí míč stihl vykopnout před brankovou čarou. Domácí hráči svou nepohlednou hrou na nakopávané míče za obranu soupeře tlak ustáli. Fotbalisté Baníku se stáhli na vlastní polovinu a v ten moment udeřili svou nejsilnější zbraní. Přišla přihrávka na Anovčina, který vyhrál sprinterský souboj se suchovskou obranou, našel Hasoně, ten překonal brankáře domácích a poslal Baník do vedení. Na krátkém hřišti brankář Buchta s jistotou sbíral dlouhé přihrávky za obranu, stejně jako nepovedené pokusy o střely. Na druhé straně golman Suchova nejistě vyrazil jak Mokrošův centr, tak následnou Mrákovu dorážku. Ve 37. minutě přišla ze suchovský řad skvělá střela z voleje, zdálo se, že neprůstřelnost lužického mága Buchty skončila, střela se však od konstrukce brány odrazila mimo nebezpečí. Domácí, přesvědčení o regulérnosti branky, u rozhodčího Řičicy neuspěli, a tak se pokračovalo za stavu 0:1. Hra Lužic pozvolna upadala, několikrát se vyznamenal brankář Buchta. Ve 43. minutě mohl zklidnit spoluhráče druhým gólem Anovčin, ale jeho přesnou hlavičku brankář vyrazil.

Do druhého poločasu nastoupili lužičtí se Zemanem ve středu zálohy, kde vyměnil Mir. Skočíka. A hned dal Zeman o sobě vědět, když z voleje pálil asi z 25 metrů, brankář střelu vyrazil. Do další šance se dostal Anovčin, ale opět na brankáře Suchova nevyzrál. Asi o pět minut později už našel lužický kapitán na golmana soupeře recept, ale jeho skvělou hlavičku zastavilo břevno. Snaha Lužic pojistit vedení druhou brankou byla opravdu vidět, v 60. minutě trefil Mráka z volného kopu levačkou tyčku. Výbornou práci odvedli v 74. minutě útočníci Lužic, když po Mrákově centru vybojovali míč pro Ingra, který se z voleje trefil přesně k tyči – 0:2. Lužičtí dohrávali zápas v poklidu, do hry se dostali také dorostenec Skočík a později Sládek. Druhému jmenovanému nabídl velkou šanci Mráka, ač bojoval, jak to šlo, v přesile suchovských hráčů nedostal míč za brankovou čáru. Utkání skončilo 2:0 pro lužický Baník, který potřetí v řadě zvítězil s čistým štítem.

Petr Hasoň ~ Josef AnovčinKamil Balus ~ Miroslav Skočík ~ Jindřich Mráka ~ Martin IngrJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Zbyněk RychnovskýDušan MitríkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
11.5.2014Lužice B - Suchov 0:3 (0:2)více >>
8.5.2014Suchov - Lužice B 3:0 (1:0)více >>
22.9.2013Lužice B - Suchov 1:2 (0:1)více >>
4.9.2013Suchov - Lužice B 4:1 (1:0)více >>
15.5.2011Suchov - Lužice 4:3 (2:0)více >>
26.9.2010Lužice - Suchov 8:0 (1:0)více >>
19.4.2009Suchov - Lužice 0:2 (0:1)
14.9.2008Lužice - Suchov 3:2 (0:2)více >>
23.4.2005Lužice - Suchov 2:0více >>
12.9.2004Suchov - Lužice 1:2více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP