soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 2.5.2010

Nenkovice - Lužice 1:1 (1:1)

26. Janošek; ČK: 40. Janošek

Na první květnovou neděli bylo naplánováno dvacáté kolo okresních soutěží. Lužičtí zavítali do Nenkovic. Domácí mužstvo ve svém tradičním zpravodaji informovalo návštěvníky zápasu mimo jiné o faktu, že Nenkovice za posledních třicet let dokázaly porazit lužický Baník jen jednou. Zatímco v předminulé sezóně Lužice svého soupeře přehrály v obou zápasech o tři góly, na podzim probíhajícího ročníku si týmy na Baníku body rozdělily, když v nastaveném čase vyrovnával Mokroš. Trenér Lamač měl k dispozici při absenci pěti zraněných hráčů a omluveného Šimčíka, střelce vítězného gólu posledního zápasu s Terezínem, jen čtrnáct hráčů.

Úvod zápasu začal vyrovnanou hrou. První šance vznikla v deváté minutě, když po Ševčíkově centru šel do souboje s brankářem Anovčín, míč se odrazil k Balusovi a ten ve skluzu minul vzdálenější tyč. Již o minutu později se mohli hosté dostat do vedení. Buchtův výkop Anovčín hlavičkou posunul Janoškovi, který ve výborné pozici přestřelil bránu. Chvíli na to zkoušel svou mušku Mráka, ale jeho pokus bránu neohrozil. Po více než dvaceti minutách hry jeden z hráčů domácích nešťastně zranil nejproduktivnějšího hráče Lužic Mráku. První šanci si vytvořili také Nenkovice, po standardní situaci hlavičkoval jejich hráč v dobré pozici vysoko nad bránu. Ve 26. minutě si na dalekonosný centr Ševčíka naskakoval Anovčín, míč se po zákroku brankáře dostal k volnému Janoškovi, který hlavičkou trefil odkrytou bránu. Rozhodčí M. Kočiš i přes domácím pomezním signalizovaný ofsajd branku uznal. Naopak odpískaným ofsajdem skončilo hned několik akcí Nenkovic. Domácí hráč se po standardní situaci objevil s míčem před Buchtou, ale k zakončení se nedostal. Ve 35. minutě nenkovičtí hráči proměnili rychlý protiútok, když si prudký přízemní centr srazil do vlastní brány Ševčík. Lužice během několika minut ztratily kromě motoru týmu Mráky a jednogólového vedení také svého nejlepšího střelce Janoška, který se nechal za nesportovní chování vyloučit. Vrátit vedení Baníku mohl nový hráč na hřišti Hasoň, ale Balusův centr poslal hlavičkou za vzdálenější tyčku. Do kabin se šlo za stavu 1:1.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí. Rohový kop zakončili prudkou střelou, která jen těsně minula bližší tyčku. A nevyužili ani další velkou šanci, kterou zakončili pomalou přízemní střelou na vyběhnuvšího Buchtu. Lužický brankář si připsal výborný zákrok, když zneškodnil prudkou střelu asi z osmnácti metrů. Parádní projektil vypustil ze svých kopaček Šebestík, ale domácí golman tento přímý kop vytěsnil. O nepříjemnou střelu z úhlu se pokusili domácí, ale Buchta byl v bráně pozorný. Buchta si připsal další výtečný zákrok, když vyrazil prudkou střelu k bližší tyči. Lužickým vápnem prosvištělo několik nebezpečných centrů. Jeden z nich po teči dokonce zazvonil na tyčku Buchtovy brány. S Ševčíkovým přímým kopem neměl brankář domácích žádné problémy, naopak s obtížemi vyrážel střílený centr Baluse. Mezitím si u lužické brány na rohový kop naběhl hráč Nenkovic, ale míč se od země odrazil za břevno. Utkání skončilo 1:1.

Josef Anovčín ~ Petr JanošekKamil Balus ~ Jindřich Mráka (28’ Hasoň) ~ Zdeněk Šebestík ~ Vít ČechovskýJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ František ŠevčíkTomáš ŠimčíkJakub Buchta

Do hry se nedostali Klimek a náhradní brankář Staněk.



 

Vzájemné zápasy:
9.6.2013Lužice - Nenkovice 1:1 (0:0)více >>video
28.10.2012Nenkovice - Lužice 2:1 (1:0)více >>video
3.6.2012Lužice - Nenkovice 6:0 (1:0)více >>video
23.10.2011Nenkovice - Lužice 1:4 (1:0)více >>video
2.5.2010Nenkovice - Lužice 1:1 (1:1)
20.9.2009Lužice - Nenkovice 2:2 (1:0)více >>
27.4.2008Nenkovice - Lužice 1:4 (1:2)více >>
23.9.2007Lužice - Nenkovice 3:0více >>
2.6.2007Lužice - Nenkovice 3:0více >>
28.10.2006Nenkovice - Lužice 2:4více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP