soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 20.9.2009

Lužice - Nenkovice 2:2 (1:0)

40. Šebestík, 94. Mokroš

Lídr soutěže se v neděli 20. září představil na domácí půdě při dalším zápase III.A třídy. Ve šlágru kola přivítaly Lužice třetí Nenkovice. K absentujícím Galatíkovi, Ingrovi, Rychnovskému, Sládkovi, Mir. Skočíkovi a Zemanovi se přidali Čechovský a Klimek. Přesto trenéru Lamačovi zbylo čtrnáct hráčů. Základní sestavou nepřekvapil. Sám se dokonce nominoval na střídačku kvůli Buchtovým bolestem zad.

Úvod zápasu přinesl vyrovnanou hru, více byli u míče domácí, ale výrazný tlak si nevytvořili. Do slibné pozice se dostal Anovčin, ale k zakončení mu chyběly centimetry. Zakončit se po pohledné akci lužických fotbalistů podařilo Šebestíkovi, ale na golmana si nepřišel. Další šance Lužických začala napravo u Ševčíka, který pod sebou našel Anovčina, ten trefil jen brankáře Nenkovic. Domácí fanoušci vytvořili výbornou atmosféru. Anovčin vybojoval míč, poté Mráka skvělou přihrávkou vyslal Hasoně, který chytrou střelou nevyzrál na výborného brankáře. Po skrumáži před Buchtovou brankou se k zakončení dostali hosté, ale pálili nad. Po dvaceti minutách hry si zranění stehna obnovil Anovčin a musel být vystřídán, do hry šel Janošek, kapitánskou pásku převzal lužický odchovanec Hasoň. Mitrík zablokoval šanci hostů, následně Lužičtí ubránili rohový kop a řítili se v protiútoku ve čtyřech proti dvěma, který však nevyřešili dobře. Po volném kopu hostů Buchta předvedl fantastický zákrok, poté rozhodčí odpískal ofsajd. Mráka poslal přesný centr Janoškovi, ale ten se proti dvěma obráncům neprosadil. Další skvělý pas Mráky na Hasoně, jehož přihrávku na Janoška skvěle zachytil obránce. Vyrovnaný zápas čelních týmů soutěže sledovaly téměř dvě stovky lidí. Ve 35. minutě Nenkovice sehrály sérii rohových kopů, ale k úspěšné střele se nedostaly. O pět minut později zahrával Ševčík z necelých 25 metrů přímý kop, posunul míč Šebestíkovi, který nechytatelnou střelou ke vzdálenější tyčce poslal Baník do vedení. Skvělý první poločas předvedla také lužická obrana, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Již ve třetí minutě druhé půle si velkou šanci na vyrovnání vytvořili hosté, po odvráceném rohovém kopu Lužic skvěle vyřešili protiútok tři na tři, ale famózní zákrok Buchty prodloužil neprůstřelnost Baníku na domácí půdě. Skvělou akci předvedl Janošek, prošel přes dva bránící hráče, při snaze najít Hasoně se míč dostal k Mrákovi, jehož prudká levačka těsně minula tyčku. Lužičtí si vytvořili velký tlak, Mráka přihrál Janoškovi, ten ve vyložené šanci trefil brankáře. I u další šance byl motor týmu Mráka, vyslal Ševčíka, ale ten si v rozhodující chvíli příliš pokopl míč, který skončil v náručí brankáře. Akci hostů zastavil Mitrík faulem na půlce, za což byl odměněn žlutou kartou. První čtvrthodina druhého poločasu přinesla nádherný fotbal na obě strany, více ze hry měli jednoznačně domácí, ale nebezpečná byla i nenkovická ofenzíva. Žlutou kartu dostal také Měchura. Ačkoli kapitán Hasoň neustále motivoval spoluhráče ke vstřelení druhého gólu, Baník zhruba čtvrt hodiny před koncem zápasu inkasoval, když neubránil přetažený centr. Vrátit vedení domácím mohl sám Hasoň, ale v těžké pozici neuspěl. Po výborném centru Mráky Ševčík hlavičkou přestřelil odkrytou bránu. Pět minut před koncem zápasu se štěstí přiklonilo na stranu Nenkovic, které se dostaly do vedení 2:1. Žlutou kartu dostal Janošek. V nastaveném čase mohl vyrovnat Mráka, ale pálil mimo. Po centru Baluse se do šance dostal Mokroš, ale brankáře hostů nepřekonal. Po šanci Ševčíka Lužice zahrávaly rohový kop. V šestnáctce se nashromáždili všichni hráči včetně brankáře Buchty. Ševčíkův přetažený roh vrátil Šebestík zpět před bránu, kde stál volný Mokroš a skvělou hlavičkou zajistil Baníku bod za remízu 2:2. Do hry se nedostali Hasík a Mich. Skočík. Lužice si tak i po sedmém kole udržely neporazitelnost, ale přišly o první místo.

Josef Anovčin (21' Janošek) ~ Petr HasoňLukáš Král ~ Zdeněk Šebestík ~ Jindřich Mráka ~ František Ševčík Jiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Kamil BalusDušan MitríkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
9.6.2013Lužice - Nenkovice 1:1 (0:0)více >>video
28.10.2012Nenkovice - Lužice 2:1 (1:0)více >>video
3.6.2012Lužice - Nenkovice 6:0 (1:0)více >>video
23.10.2011Nenkovice - Lužice 1:4 (1:0)více >>video
2.5.2010Nenkovice - Lužice 1:1 (1:1)více >>video
20.9.2009Lužice - Nenkovice 2:2 (1:0)
27.4.2008Nenkovice - Lužice 1:4 (1:2)více >>
23.9.2007Lužice - Nenkovice 3:0více >>
2.6.2007Lužice - Nenkovice 3:0více >>
28.10.2006Nenkovice - Lužice 2:4více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP