soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 1.11.2009

Lužice - Milotice B 3:0 (1:0)

27. Anovčin, 52. Mráka z pen., 75. Janošek

Prvního listopadu nastoupili lužičtí fotbalisté k dalšímu mistrovskému zápasu na domácím hřišti. Po necelých dvou měsících se jim postavil soupeř z dolní poloviny tabulky. Po debaklu v Bojanovicích se čekalo na to, jak se Lužičtí vypořádají s nevyzpytatelným béčkem Milotic. Za mrazivého počasí si cestu na Baník našla jen hrstka věrných fanoušků. I přes absenci Hasíka, Ingra, Mitríka, Sládka, Skočíků a Zemana měl trenér Lamač k dispozici patnáct skvělých hráčů. Do základní sestavy se tentokrát nedostali Janošek, Klimek, Král a Šebestík.

Domácí do zápasu vstoupili nervózně a chybami v obraně nabídli Miloticím velké šance. Tu největší hasil na poslední chvíli Šimčík, který byl i u další akce, když vykopával míč z obrany na sprintujícího Anovčina. Ten v těžké pozici neobelstil vyběhnuvšího brankáře. Do slibné šance se dostal znovu Anovčin, tentokrát volil přihrávku Čechovskému, ta se však k němu po teči obránce nedostala. Po fantastické individuální akci Hasoně otevřel účet zápasu Anovčin a domácí se radovali z prvního gólu. O necelou minutu později mohl zvýšit Měchura, ale brankář jeho střelu výborným zákrokem před brankovou čárou zneškodnil. Anovčin se z pravé strany řítil do šestnáctky, ale jeho přihrávka našla jen dobře postaveného brankáře. Po pohledné akci Baníku zakončoval Anovčin z bezprostřední blízkosti nad. Mrákovu střelu tečoval obránce a po rohu další pokus Mráky skončil vedle bližší tyčky. Po skvostné přihrávce Mráky šli čtyři lužičtí hráči na stopera, Ševčík úspěšně přešel přes brankáře, ale jeho střelu mu před prázdnou bránou vykopl stoper. Velkou šanci měl také Hasoň, ale jeho pokus levačkou se odrazil od tyčky. Do kabin se šlo za stavu 1:0.

Do druhé půle nastoupili domácí s obměněným útokem. Příležitost dostali mladí hráči Janošek a Šebestík a hned byli u první akce Baníku. Šebestík našel Janoška, jehož střelu brankář vyrazil. Čechovský už se k míči dostat nemohl, protože byl držen za dres. To neuniklo pozornosti rozhodčího Rybeckého, který nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Mráka a šestým gólem v sezóně se vrátil do desítky nejlepších střelců soutěže. Velkou šanci měli hosté, útočník v brejku stíhán Rychnovským nastřelil skvěle postaveného Buchtu. A když Milotice po rohu nastřelily tyčku, lužická obrana stále držela čisté konto. Další akce domácích začala u Rychnovského, míč se od Mráky dostal k Čechovskému, který prudkou střelou z blízka trefil náruč golmana hostů. Pohlednou střelu z voleje vyslal Balus, ale trefil jen tyčku. Rychlonohý útočník se znovu řítil na Buchtu, kterého opět nepřekonal. Po kombinaci hostů vyletěla střela z malého vápna vysoko nad bránu. O chvíli později předvedl další fantastický zákrok Buchta, když vyhrál další souboj jeden na jednoho. Janošek získal míč, vyslal Baluse, který v dobré pozici přestřelil. V 68. minutě nahradil Čechovského Král. Ševčík elegantně prošel přes dva hráče, přihrál volnému Šebestíkovi, jehož povedenou střelu brankář vyrazil. Janošek se řítil sám na brankáře, ale v rozhodující moment si příliš pokopl míč. O dvě minuty později se Janošek znovu dostal do brejku a přízemní střelou rozvlnil síť za brankářem Milotic. Lužice vedly 3:0 i po dalším skvělém zákroku Buchty. V 78. minutě Šimčík nedovoleně zastavil unikajícího obránce a od sudího Rybeckého uviděl červenou kartu. Pro Šimčíka, který již před rokem ukončil kariéru a při absenci stoperů Mitríka a Skočíka přišel vypomoci na pár zápasů, je to nejspíš předčasné loučení s lužickým áčkem. Poté, co si Buchta bravurně poradil s přímým kopem, si oslabení hráči Baníku pohlídali tříbrankové vedení. V poslední minutě byl v dobré šanci po standardce Mráky a hlavičce Baluse Šebestík, ale v těžké pozici míč do brány nedostal. Lužice vyhrály 3:0 a zůstávají na čtvrtém místě, přičemž na vedoucí Dolní Bojanovice ztrácí jediný bod.

Josef Anovčin (46’ Janošek) ~ Petr Hasoň (46’ Šebestík)Kamil Balus ~ Vít Čechovský (68’ Král) ~ Jindřich Mráka ~ František ŠevčíkJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Zbyněk RychnovskýTomáš ŠimčíkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
13.4.2024Milotice B - Lužice 2:1 (0:1)více >>
9.9.2023Lužice - Milotice B 0:0více >>
2.4.2023Milotice B - Lužice 0:2 (0:2)více >>
21.8.2022Lužice - Milotice B 2:2 (0:1)více >>
10.4.2022Milotice B - Lužice 3:0 (2:0)více >>
22.8.2021Lužice - Milotice B 0:1 (0:0)více >>
11.10.2020Lužice - Milotice B 7:2 (2:0)více >>
1.9.2019Lužice - Milotice B 1:2 (1:1)více >>
10.6.2018Milotice B - Lužice 4:1 (3:0)více >>
5.8.2017Lužice - Milotice B 5:2 (4:2)více >>
1.11.2009Lužice - Milotice B 3:0 (1:0)
1.6.2008Lužice - Milotice B 1:1 (1:1)více >>
27.10.2007Milotice B - Lužice 1:4více >>
9.6.2007Milotice B - Lužice 3:2více >>
4.11.2006Lužice - Milotice B 1:0více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP