soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 31.8.2014

Věteřov - Lužice 2:1 (1:1)

34. Finč; ČK: 82. Balus

V neděli 31. srpna zajížděli lužičtí fotbalisté do Věteřova, kde sehráli šlágr IV.A třídy, utkání prvních dvou celků tabulky. Z tohoto pohledu měli lepší pozici hosté, kteří šli do utkání s pětibodovým náskokem. Lužičtí trenéři se museli vypořádat s absencí hned osmi hráčů, chyběli Hasík, Němec, Skočík, Polášek, Rakvica, Vacenovský, Zeman a připraven nastoupit nebyl ani do dresu oblečený Hruška. Lužický Baník vyhrál ve Věteřově naposled v roce 2009, to ještě oba celky hrály o soutěž výš. Výrazně oslabený tým Lužic chtěl tuto bilanci zvrátit.

Lužičtí do utkání vstoupili výraznou převahou. Soupeře zatlačili až před vlastní šestnáctku, ale z územní převahy šance nevzešly. Od prvních minut bylo zřejmé, že domácí nebudou kombinovat a budou nakopávat dlouhé míče na rychlonohé útočníky. S prvními nákopy si hosté poradili, v jedenácté minutě však domácí sehráli rychlou akci, útočník s míčem oběhl vyběhnuvšího brankáře Lužic a přesnou přihrávkou nabídl volnému spoluhráčovi vyloženou šanci. Na brankové čáře stojící předstoper Ingr prudkou střelu neodvrátil. Lužičtí přestali hrát svou hru a domácí byli po gólu lepším mužstvem na hřišti. Do šestnáctky se řítil Pazdera, ale rozhodčí si vymyslel ofsajd, který ani domácí pomezní nemával. Další z mnoha dlouhých nákopů lužická obrána odvrátila, tentokrát Ingr hlavou našel Baluse, který posadil centr přesně na hlavu Finčovi a ten bez problémů vyrovnal. Mohlo být pro lužické ještě veseleji, když Pospíšil kolmou přihrávkou vyslal Brhela, ale ten v úniku na brankáře nevyzrál. Do kabin šli hosté rozpačití z výkonu sudího Rambouska, který jim neprávem zastavil velké množství akcí a daroval míč domácím.

Ve druhém poločase se hrál poněkud nudný fotbal. Lužičtí byli s nerozhodným stavem spokojeni a dopředu se nehnali. Hostům naopak chyběla nápaditost, aby vymysleli něco, co by ohrozilo brankáře Fojtů. S dlouhými nakopávanými míči si lužický obrana hravě poradila. Lužičtí se snažili neudělat chybu a hráli zodpovědně dozadu. Ani to, že pan rozhodčí téměř každý souboj pískl pro domácí, je neodradilo od poctivé práce. Hra dál pokračovala za stavu 1:1, domácí měli nespočet standardních situací, ale šanci si z nich nevytvořili. Pan rozhodčí hostům zapískal faul, i když si srazili dva domácí hráči. Rozhodčí proti Lužicím zapískal i tehdy, když slyšel kritiku na jeho stranu, která ovšem byla vyřčena mimo hřiště, nikoli od hráčů. Lužicím se zranil tvořivý záložník Kříž. Jedinou šanci Lužic, na které skutečně nebylo co odpískat, byl parádní průnik Pazdery, jehož zakončení však skončilo nad bránou. Skvělou střelu vyslali domácí na brankáře Fojtů, ale ten předvedl ještě lepší zákrok. Pískalo se skutečně všechno, i když domácí zakopli nebo uklouzli na mokrém trávníku. Vrcholem všeho bylo, když domácí hráč fauloval lužického, dostal žlutou kartu, ale volný kop rozehrávali domácí. Lužická obrana v jediný moment zaváhala, nakopnutý míč hráč Věteřova za pomoci ruky dostal ke spoluhráči, jehož střelu odvrátil rukou stoper Balus, který záhy uviděl červenou kartu. Lužičtí šli do deseti a domácí proměnili penaltu. Nutno dodat, že červená karta i penalta byly nařízeny správně, ovšem desítky odpískaných či neodpískaných verdiktů, takřka vždy v prospěch domácích, už nikoli. Věteřov si v přesile hubené vedení pohlídal a vítězstvím stáhl náskok Lužic na pouhé dva body. Zápasu by více slušela remíza, ale hosté si byli až příliš jisti, že proti slabému soupeři neprohrají. V souboji nejlepších střelců soutěže vyhráli věteřovští, neboť útočníci Baníku se vůbec neprosadili. Fotografie ze zápasu najdete na našem Facebooku.


Tomáš Brhel ~ Patrik Pospíšil
Michal Vávra ~ Ondřej Pazdera ~ Miroslav Finč ~ Filip Kříž (55’ Bortlík)
Kamil Balus (82’ ČK) ~ Martin Ingr ~ Jakub Štylárek
Dušan Mitrík
Luděk Fojtů ml.

Vzájemné zápasy:
1.5.2016Věteřov - Lužice 3:0 (1:0)více >>
20.9.2015Lužice - Věteřov 2:8 (1:3)více >>
7.6.2015Lužice - Věteřov 0:3 (0:0)více >>
19.4.2015Věteřov - Lužice 2:1 (0:0)více >>
19.10.2014Lužice - Věteřov 2:3 (1:2)více >>
31.8.2014Věteřov - Lužice 2:1 (1:1)
15.6.2014Věteřov - Lužice 5:1 (1:1)více >>
27.4.2014Lužice A - Věteřov 1:4 (1:1)více >>
27.10.2013Věteřov - Lužice 1:1 (1:0)více >>
8.9.2013Lužice - Věteřov 2:1 (0:1)více >>
11.4.2010Lužice - Věteřov 3:1 (3:0)více >>video
30.8.2009Věteřov - Lužice 3:7 (3:4)více >>
21.4.2007Lužice - Věteřov 6:0více >>
16.9.2006Věteřov - Lužice 0:2více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP