soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 24.8.2014

Lužice - Archlebov 4:0 (1:0)

19. a 65. Fojtů (oba z pen.), 72. a 83. Pospíšil

V neděli 24. srpna se na Baníku v Lužicích představilo mužstvo Archlebova, které bylo po třech odehraných kolech na druhém místě. Trenéři domácího výběru rozdali všech šestnáct dresů. Střelec sedmi jarních gólů Hasík, který z důvodu pracovního pobytu v zahraničí neabsolvoval letní přípravu, zůstal bez dresu. Stejně tak trenéři nepotřebovali talentovaného dorostence Holého, který mužstvo doplňuje v přípradě potřeby. I přes dostatečný počet hráčů trenérům chyběl motor týmu Hruška, záložník Němec a obránce Skočík. Poslední vzájemné utkání Archlebov vyhrál v Lužicích 1:0, i tak byli jasným favoritem lužičtí.

Utkání začalo mírnou převahou domácích. Po skvělé přihrávce Brhela se z levé strany řítil na bránu Pospíšil, ale jen o kousek minul vzdálenější tyč. Hosté zahrozili z rychlého protiútoku a jasnému gólu zamezil jen famózní zákrok obětavého obránce Rakvicy. Hrdina předchozího momentu se o chvíli později zranil a lužičtí museli hrát chvíli o desíti. I v oslabení se po levé straně dostal do šestnáctky Pospíšil, a mimo střelecký úhel byl zbytečně faulován a hosté tak darovali soupeři lacinou penaltu. K té se postavil brankář Fojtů a střelou pod břevno poslal Baník do vedení. Rakvicu vystřídal Štylárek. Tempo lužického týmu po vstřeleném gólu upadlo a byl to znovu Fojtů, kdo jistými zákroky dodal domácím na klidu. Na druhé straně mohl skórovat po rohu Pazdery Brhel, ale jeho střela byla zblokována. Do kabin šli domácí s jednogólovým náskokem.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s několika změnami. Eliminovat silnou pravou stranu soupeře měl skvěle hrající Kříž, který se přesunul ze své pravé strany na levou. Záda mu kryl Polášek, který šel ze zálohy do obrany. Nutno dodat, že tento tah trenérům náramně vyšel. Na pravou zálohu šel čerstvý Vávra. Domácí byli v úvodu druhého poločasu jasně lepším mužstvem, ale poté, co ani Brhel, ani Pospíšil nevyužili své šance, se i nadále museli strachovat o výsledek. V 65. minutě rychlonohý Kříž nejprve vyhrál běžecký souboj s brankářem Archlebova, který jej poté zbytečně fauloval. Hosté darovali Lužicím druhou penaltu, k té se znovu postavil osmnáctiletý brankář Fojtů a přízemní střelou k tyči zvýšil na 2:0. V 72. minutě se po parádní kličce v šestnáctce dostal ke střele Brhel. Brankář jeho pokus vyrazil do míst, kde byl nejdůraznější Pospíšil, který mezi třemi obránci dostal míč za brankovou čáru. Za stavu 3:0 bylo rozhodnuto a lužičtí trenéři si dovolili prostřídat obranu. Ze hry šli Vacenovský a Polášek, naopak na hřiště se dostali stoper Mitrík a záložník Bortlík. S chutí hrající Kříž, i přestože byl na posledních dvacet minut poslán do obrany, předvedl parádní sólo z poloviny hřiště, kterému chybělo jen přesnější zakončení. Stoper Mitrík s přehledem sobě vlastním zastavil unikajícího útočníka a ještě založil rychlý protiútok, když po pravé straně vyslal Ingra, který prodloužil míč za obranu Pospíšilovi a ten svým osmým gólem ve čtvrtém zápase zvýšil na 4:0. Čisté konto Fojtů musel potvrdit zákrokem proti osamocenému útočníkovi. Zápas skončil jednoznačným výsledek 4:0.


Tomáš Brhel (81’ Bimka) ~ Patrik Pospíšil
Jaromír Polášek (72’ Bortlík) ~ Ondřej Pazdera ~ Miroslav Finč ~ Filip Kříž
Martin Rakvica (20’ Štylárek, 46’ Vávra) ~ Robert Vacenovský (72’ Mitrík) ~ Martin Ingr
Kamil Balus
Luděk Fojtů ml.

Vzájemné zápasy:
31.5.2015Archlebov - Lužice 0:6 (0:1)více >>
12.4.2015Lužice - Archlebov 1:0 (1:0)více >>
12.10.2014Archlebov - Lužice 1:1 (1:0)více >>
24.8.2014Lužice - Archlebov 4:0 (1:0)
8.6.2014Lužice - Archlebov 0:1 (0:1)více >>
20.4.2014Archlebov - Lužice 3:3 (1:3)více >>
20.10.2013Lužice - Archlebov 2:0 (1:0)více >>
1.9.2013Archlebov - Lužice 4:2 (0:2)více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP