soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 5.10.2013

Lužice B - Louka 3:1 (1:1)

45. a 76. Zeman, 90. Mir. Skočík

V sobotu 5. října nastoupili fotbalisté lužického béčka k dalšímu domácímu mistrovskému zápasu, soupeřem jim byla tentokrát Louka. Trenér Číhal měl poprvé v sezóně k dispozici kompletní kádr devatenácti hráčů. Vyjma dlouhodobě zraněného Tutoviče, který se zařadil mezi diváky, nechyběl skutečně nikdo, a tak ani nebyla potřeba, aby mužstvo doplnil zkušený Vričan. Díky přítomnosti obranného dua Skočík-Mokroš se Vávra posunul na střed zálohy a Salajka do útoku. Mužstvo si na soupeře věřilo i přesto, že poslední vzájemný zápas skončil v Louce prohrou 4:1.

Úvod zápasu přinesl výraznou herní převahu domácích. Do slibných šancí se dostali oba útočníci, ale ani Salajka, ani Němec neskórovali. Druhý jmenovaný k tomu měl opravdu blízko, ale pěknou střelou trefil jen břevno. Na druhé straně domácí chybovali a darovali soupeři první gól. Hráči Louky ukázali, že nejsou na třetím místě tabulky náhodou, i za pomoci silného větru si vytvořili velký tlak i několik slibných šancí. Dvě skončily perfektními zásahy Buchty, jednou Baník zachránila tyč. V poslední minutě se domácím podařilo vyrovnat, po závaru před bránou Louky se míč dostal k Zemanovi, který se trefil zhruba z dvaceti metrů. Do kabin se šlo za stavu 1:1.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s větrem v zádech a bylo to znát. Domácí si vytvořili obrovský tlak, hosté měli problémy se proti silnému větru a dobře hrajícímu soupeři dostat za půlku. Do slibné šance se dostal Němec, ale nezakončil podle svých představ. Skórovat mohl čerstvý Melichar, ale hlavou netrefil bránu. Stejný hráč se dostal i do další šance, z levé strany se po přihrávce Kříže řítil sám na golmana, ale trefil jen boční síť u bližší tyčky. Mezitím zahrozili hosté z ojedinělého protiútoku, Buchta si se střelou poradil. V 76. minutě zahrával Skočík volný kop skoro z poloviny hřiště, našel Zemana a ten perfektní střelou z voleje propálil bezmocného brankáře. Domácí se po vstřelení vedoucího gólu soustředili na obranu. Hosté si vytvořili tři slibné šance, ale skórovat se jim nepodařilo. Na druhé straně mohl rozhodnout Horníček, ale v souboji jeden na jednoho trefil golmana. V poslední minutě se k přímému kopu z více než třiceti metrů postavil Skočík. Brankář si s jeho prudkou ránou neporadil. Utkání skončilo 3:1.

Lukáš Salajka ~ Tomáš Němec (57’ Melichar)Filip Kříž (75’ Bortlík) ~ Tomáš Zeman ~ Michal Vávra ~ Luboš HorníčekTomáš Hasík ~ Jiří Mokroš (85’ Holý) ~ Martin IngrMiroslav SkočíkJakub Buchta

Do hry se nedostali: Bimka, Kos, Mich. Skočík, Skoumal a Vymyslický

Vzájemné zápasy:
25.5.2014Lužice B - Louka 1:1 (0:1)více >>
6.4.2014Louka - Lužice B 3:2 (2:1)více >>
5.10.2013Lužice B - Louka 3:1 (1:1)
18.8.2013Louka - Lužice B 4:1 (2:0)více >>
30.4.2005Lipov B - Lužice 1:0více >>
18.9.2004Lužice - Lipov B 2:0více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP