soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 5.6.2011

KEN Veselí nad Moravou - Lužice 6:2 (2:1)

15. Ingr, 80. Anovčín

V neděli 5. června zavítali lužičtí fotbalisté do Zarazic, kde sehráli mistrovské utkání 24. kola III.B třídy. Jejich soupeřem bylo útočně naladěné mužstvo KEN Veselí, které v průběhu května nastřílelo dvacet gólů. Trenér Staněk měl velké problémy s poskládáním sestavy, neboť se mu omluvili Hasík, Hasoň, Král, Mitrík, Mokroš, Ševčík i Šuga. V základní sestavě se tak vůbec poprvé objevil Antoš, po dvou letech hrál od začátku Ingr. Mužstvo přijel podpořit také dorostenec Daniel, který dokonce vynechal utkání dorostu.

Síla domácích se projevila snad dřív, než kdokoli očekával. Už ve čtvrté minutě si přebral míč pár metrů za půlicí čarou kapitán KENu a rozběhl se proti obraně Lužic, která se místo bránění hráče s míčem zabývala tvorbou ofsajdové pasti. Přihrávka na v ofsajdu stojící spoluhráče však nepřišla a fotbalově nadaný Hanzelka prošel až do šestnáctky, odkud přesnou střelou poslal svůj tým do vedení. Hned o minutu později domácí využili hrubé chyby v zadních řadách Baníku a ujali se dvoubrankového vedení. Nadvláda domácích byla v úvodu zápasu až neskutečná, hosté se zmohli jen na několik střel z velké dálky, ty bránu soupeře ohrozit nemohly. Ovšem v 15. minutě domácí zmrazila rychlá akce Lužic, když Měchura přetaženým centrem našel Antoše, který z první míč naservíroval Ingrovi a ten střelou z malého vápna nedal brankáři šanci. Ve dvacáté minutě levý záložník domácích střílel z voleje přímo ke vzdálenější tyči, míči cestu do brány zastavil pozorný Balus. O chvíli později měl obrovskou šanci Daniel, když se řítil sám na brankáře, ale přízemní střelou jej nepřekonal. Po střetu s hráčem se zranil lužický brankář Buchta, i přes výraznou indispozici dochytal alespoň první poločas. Ve 35. minutě přihlížel nepřesné hlavičce Hanzelky, který si naběhl na rohový kop. V nastaveném čase převzal míč od Valdese na hranici vlastní šestnáctky Ingr, v průběhu téměř padesátimetrového sprintu středem hřiště se štěstím prošel s míčem přes dva hráče, poslal míč Antošovi, který mu parádní přihrávkou vrátil míč do vyložené šance. Nikým nebráněný lužický záložník se za hranicí šestnáctky ukvapil a ačkoli mohl jít sám na brankáře, rozhodl se střílet z první. Jeho prudký pokus sice měl gólové parametry, ale golman KENu se po míči natáhl a výborným zákrokem jej vyrazil. Vzhledem k dalšímu průběhu utkání to byl možná zlomový moment zápasu. První poločas se i přes velmi horké počasí odehrál ve velmi vysokém tempu.

Do druhé půle poslal trenér Staněk na hřiště Anovčína, který nahradil v útoku Valdese, velkou změnu si vyžádalo zranění golmana Buchty, kterého v bráně zastoupil Lamač. Ten již po minutě hry musel vytahovat míč z brány po úspěšně zakončeném přečíslení domácích. V 54. minutě hráči KENu po pohledné kombinaci vstřelili čtvrtý gól. Po necelé hodině hry už to bylo 5:1 a o dalších deset minut později dokonce 6:1. Kanonýr Páč se dočkal hattricku a zvýšil svůj náskok v čele tabulky střelců soutěže. V 80. minutě snížil Anovčín, jež si po přihrávce Daniela nachystal míč ke střele, která se štěstím prošla za golmanova záda. Utkání skončilo 6:2.

Vlastimil Antoš ~ Michal Valdes (46’ Anovčín)Martin Ingr ~ Vít Čechovský ~ Milan Daniel ~ Tomáš Zeman (78’ Staněk)Kamil Balus ~ Jaroslav Měchura ~ Miroslav FinčMiroslav SkočíkJakub Buchta (46’ Lamač)

Vzájemné zápasy:
5.6.2011KEN Veselí nad Moravou - Lužice 6:2 (2:1)
17.10.2010Lužice - KEN Veselí nad Moravou 0:1 (0:0)více >>
3.5.2009KEN Veselí nad Moravou - Lužice 2:1 (2:1)více >>
28.9.2008Lužice - KEN Veselí nad Moravou 2:0 (2:0)více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP