soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 17.10.2010

Lužice - KEN Veselí nad Moravou 0:1 (0:0)



V neděli 17. října zavítalo do Lužic ambiciózní mužstvo KEN Veselí, se kterým se hráči Baníku v posledních letech střetli jen dvakrát, a to v předloňské sezóně. V obou případech se radoval domácí tým. Hosté přijeli do Lužic v roli jednoznačného favorita. Po deseti odehraných zápasech se mohli pyšnit nejen skvělým třetím místem, ale také nejlepší obranou v soutěži. Naopak svěřenci Vyškovského chtěli potvrdit, že výhra na horké půdě v Domaníně nebyla náhodou. Trenérovi domácích chyběli jen dlouhodobě zranění, a tak měl tentokrát z čeho vybírat.

Již úvodní minuty zápasu napovídaly, že hosté přijeli do Lužic vyhrát. Vytvořili si nejen herní převahu, ale také několik slibných šancí. Nejprve zahrozili hlavičkou z rohu, o chvíli později neproměnili obrovskou šanci, když po rychlé kombinaci útočník Veselí před ležícím Buchtou špatně zpracoval míč a na poslední chvíli mu gól z kopaček vzal Balus. Na druhé straně vybojoval míč J. Burian, ale místo přihrávky volnému Vašíčkovi volil střelbu. Po dvaceti minutách územní převahy hostů z protiútoku zahrozily Lužice. Vašíček ránou z voleje sice mířil přesně, ale reflexivní zákrok brankáře zamezil prvnímu gólu. Po půlhodině hry měli další obrovskou šanci hosté, útočník před prázdnou bránou trefil z voleje tyč. Chvíli před koncem poločasu měli další příležitost znovu hosté, ale zblízka výtečného Buchtu nepřekonali. V první půli se diváci gólu nedočkali.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí. Vašíček hledal před bránou nového hráče na hřišti Rychnovského, ale ten si v útočné fázi počínal příliš důrazně. O chvíli později Vašíček centroval na Čechovského, který hlavou z velmi dobré pozice minul. Útočník Vašíček byl pár metrů před šestnáctkou faulován a sám se postavil k přímému kopu, aby rozšířil svou střeleckou sbírku. Technické střele v cestě do šibenice zabránil famózní zákrok golmana. Velkou šanci měli i hosté, ale z bezprostřední blízkosti minuli Buchtovu bránu. Domácí nevydrželi obrovský nápor soupeře a v 74. minutě inkasovali, když si Fiala nešťastně srazil centr do vlastní brány. Hosté si zkušeně pohlídali hubené vítězství. Utkání plné neproměněných šancí na obou stranách rozhodla smolná teč lužické obrany, a tak si tři body odvezli do Veselí hráči KENu.

Aleš Vašíček ~ Vít ČechovskýJ. Burian (46' Rychnovský) ~ Tomáš Šimčík ~ Jar. Měchura ~ R. Burian (46' Klimek)Jan Fiala ~ Miroslav Skočík ~ Kamil BalusJaromír Polášek (61' Hasoň)Jakub Buchta
ŽK: Čechovský
do hry se nedostali: Král, Lamač, Staněk

Vzájemné zápasy:
5.6.2011KEN Veselí nad Moravou - Lužice 6:2 (2:1)více >>
17.10.2010Lužice - KEN Veselí nad Moravou 0:1 (0:0)
3.5.2009KEN Veselí nad Moravou - Lužice 2:1 (2:1)více >>
28.9.2008Lužice - KEN Veselí nad Moravou 2:0 (2:0)více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP