soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 3.5.2009

KEN Veselí nad Moravou - Lužice 2:1 (2:1)

19. Anovčin; ČK: 79. Mokroš

Za slunečného počasí a s těžkým pátečním zápasem v nohách odcestovalo patnáct lužických fotbalistů do Zarazic, kde se utkali s domácím mužstvem KEN Veselí v mistrovském zápase 21. kola. Trenérovi Lamačovi chyběla dvojice zraněných obránců Mitrík a Rychnovský. Zatímco Lužičtí se na jaře radovali z výhry už pětkrát, KEN dokázal zvítězit pouze s Domanínem a Javorníkem. Přesto by se favorit před samotným střetnutím těchto dvou týmů hledal velmi těžce. Na podzim si hráči Baníku doma poradili se soupeřem hladce 2:0.

Lužičtí fotbalisté působili od prvních minut dost unaveně. Pozdrav golmanovi poslal asi z 20 metrů Anovčin, ale brankář před dobíhajícími Hasoněm a Ingrem nechyboval. Naopak už v šesté minutě chybovala lužická obrana, přišel centr na bližší tyč a neprůstřelnost Baníku byla ta tam. Tvrdou ránu zasadili domácí o dalších šest minut později, když znovu využili hrubé chyby hostů a snadno překonali bezmocného Buchtu. Už v úvodu zápasu dostal žlutou kartu Mokroš, což bylo pro lužického obránce nepříjemné. Lužice zaspaly začátek zápasu, což potvrdily nejen dva góly, ale i šance z 15. minuty, kdy se veselský útočník zase řítil na samotného Buchtu, ale při zakončení netrefil bránu. Další žlutou kartu Baníku dostal Anovčin, který se příliš důrazně snažil získat míč. Krev do žil vlél svému týmu až právě Anovčin, který skvěle využil pas za obranu, pokopl si míč za vyběhnuvšího brankáře a takřka z nemožného úhlu asi z 15 metrů bravurně zakončil obloučkem na zadní tyčku. Hosté se vrátili do zápasu, zatlačili soupeře a doufali v brzké vyrovnání. Pokusil se o to z přímého volného kopu asi ze 17 metrů po faulu na Ingra Mráka, ale při snaze umístit střelu k bližší tyčce trefil dobře postavenou zeď. Branku několikrát ohrozili z dálky také Zeman, Měchura a znovu Mráka, ale ke střeleckému zápisu to nestačilo. Několikrát vyhrál hlavičkový souboj vysoký Anovčin, ale ani jeho úsilí vyrovnání nepřineslo. Obrovskou šanci měl Hasoň, který utekl obraně, ale přízemní střelou trefil jen tyčku. Lužice poslaly do šestnáctky několik nebezpečných centrů, ale na srovnání výsledku to stále nestačilo, a tak se šlo do kabin za stavu 2:1.

Úvod druhé půle přinesl vyrovnanou hru, Veselí několikrát pohrozilo nebezpečnými přihrávkami za obranu, také Lužice měly své lepší chvilky. Přesto se ve druhém poločase moc akcí neodehrálo, hráčům Veselí rychle docházely síly, sbírali desítky vteřin zdržováním, čímž se jim podařilo eliminovat tlak hostů. Ve druhém poločase se odehrálo všehovšudy asi dvacet minut fotbalu, po zbytek času se chodilo pro zakopnuté míče, čekalo se na ležící domácí hráče, popřípadě na to, až obejdou celou šířku hřiště, aby byli vystřídáni. I přesto, že se téměř vůbec nehrálo, odpískal rozhodčí Rybecký přestávku na občerstvení, což vyhovovalo spíše domácím. K zakončení se dostali Mráka, Hasoň i Anovčin, ale do vyložené šance to mělo daleko. Do hry se v 70. minutě dostal také Klimek, který nahradil ve středu zálohy Mráku. Žlutou kartu za faul viděli Ingr a Král. V 79. minutě fauloval Mokroš unikajícího útočníka a po druhé žluté kartě viděl červenou. Faulovaný však oplácel a rovněž se šel sprchovat předčasně. Po dvou minutách nastaveného času skončil zápase, v němž Veselí takticky ubránilo hubený náskok a radovalo se z výhry 2:1.

Petr Hasoň ~ Josef AnovčinKamil Balus ~ Tomáš Zeman ~ Jindřich Mráka ~ Martin IngrJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Lukáš KrálMiroslav SkočíkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
5.6.2011KEN Veselí nad Moravou - Lužice 6:2 (2:1)více >>
17.10.2010Lužice - KEN Veselí nad Moravou 0:1 (0:0)více >>
3.5.2009KEN Veselí nad Moravou - Lužice 2:1 (2:1)
28.9.2008Lužice - KEN Veselí nad Moravou 2:0 (2:0)více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP