soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 3.4.2011

Petrov - Lužice 0:3 (0:2)

29. a 55. Hasoň, 5. Valdes

V neděli 3. dubna zavítali lužičtí fotbalisté do nedalekého Petrova, aby tam sehráli mistrovské utkání 15. kola. Trenér Staněk měl k dispozici jen třináct hráčů, Čechovský si odpykával trest za červenou kartu z posledního podzimního zápasu, ostatní chyběli ze zdravotních či osobních důvodů.

Hned v úvodu zápasu se diváci dočkali gólu. V páté minutě získal míč Balus, přihrál Vašíčkovi, ten centroval do šestnáctky na Valdese, který si skvělým zpracováním nachystal míč ke střele z voleje a bez problémů překonal golmana. Vyrovnání měl na kopačce domácí hráč po rohovém kopu, ale míč netrefil. Petrovští zahrozili po centru, ale hlavička skončila, stejně jako o několik minut později přímý kop, mimo Buchtovu bránu. Vašíček po parádní individuální akci vyslal Valdese, ten ve slibné šanci o centimetry minul bránu. Ve 29. minutě vyhrál další důležitý souboj Balus, dalekonosným centrem poslal do brejku Hasoně, který překonal vyběhnuvšího brankáře. O tři minuty později byli domácí po rohu opravdu kousek od skórování, ale Vašíček na brankové čáře hlavičkou vytěsnil míč na břevno. Chvíli před koncem první půle se vyznamenal lužický brankář Buchta, když excelentně kopnutý přímý kop vytáhl nad břevno. Hráči šli do kabin za stavu 0:2.

Lužičtí si v úvodu druhé půle vytvořili tlak. Zahrávali několik rohových kopů, jeden z nich z Vašíčkových kopaček přímo ohrozil bránu. Domácí mohli snížit na rozdíl jediné branky, ale střele z blízka na poslední chvíli zamezil Skočík. V 55. minutě přetažený roh vrátil před bránu Ševčík, následně Finč prudkou hlavičkou nastřelil břevno. O chvíli později se po přihrávce Hasoně ve skvělé pozici objevil Finč, ale míč netrefil. V 66. minutě Vašíčkův centr vracel do malého vápna Ševčík, Balus hrudí zpracoval míč Finčovi, který střílenou přihrávkou našel Hasoně a ten posunul míč do prázdné brány. Buchta se natáhl po prudké střele a o chvíli později s obtížemi vytáhl přesný pokus domácích. Petrov si v závěrečném tlaku už žádnou šanci nevytvořil, většina střel skončila stejně jako v průběhu celého zápasu blokem lužické obrany. Fotbalisté Baníku si odvezli do Lužic tři body za výhru 0:3.

Michal Valdes ~ Petr HasoňMir. Finč (72’ Šupa) ~ Jaroslav Měchura ~ A. Vašíček (85’ Lamač) ~ František ŠevčíkJiří Mokroš ~ Miroslav Skočík ~ Kamil BalusDušan MitríkJakub Buchta
žk: Vašíček, Mokroš

Vzájemné zápasy:
3.4.2011Petrov - Lužice 0:3 (0:2)
3.9.2010Lužice - Petrov 2:1 (1:1)více >>
14.6.2009Petrov - Lužice 2:2 (2:0)více >>
17.8.2008Lužice - Petrov 1:2 (0:1)více >>
21.5.2005Petrov - Lužice 0:1více >>
10.10.2004Lužice - Petrov 4:0více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP