soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 17.8.2008

Lužice - Petrov 1:2 (0:1)

50. Bušek z pen.

V neděli 17. srpna 2008 nastoupili lužičtí muži k prvnímu domácímu zápasu sezóny. Po nepřesvědčivém výstupu a vydřené remíze v Lipově je čekal další těžký zápas. Do Lužic přijel ambiciózní tým z Petrova, který skončil v minulé sezóně v III.B třídě na druhé příčce. Hosté přijeli s velmi mladým týmem, ale to jim na kvalitě rozhodně neubralo. Domácí tým se musel obejít bez šesti hráčů, kteří ještě stále neměli nové registrace. Velkou ztrátou pro Lužice byla absence stopera Mitríka, který si v týdnu přihodil zlomeninu malíčku.

Absence stoperů Mitríka a Skočíka se projevila již v prvních minutách, když kapitán Šimčík, který dnes na postu stopera zaskakoval, hrubou chybou poslal hostujícího útočníka samotného na brankáře. Zkušený lužický brankář vyrazil prudkou střelu a domácí mu mohli děkovat, že se hosté neujali vedení. Co se Petrovu nepodařilo ve druhé minutě, to v deváté již ano. Po centru ze standartní situace vyhráli hlavičkový souboj a prodloužili míč za Lamačovy záda. O minutu později na druhé straně v hlavičkovém souboji vyskočil nejvýše Anovčin, ale jeho hlavička šla vysoko nad. V 15. minutě si Anovčin vyměnil míč s Hasoněm, pokusil se prosadit mezi čtyřmi obránci, z nichž jeden mu nastavil nohu, a rozhodčí Vajdík neváhal se zapískáním penalty. Tu však sám faulovaný Anovčin neproměnil. Od této chvíle nastala velká převaha hostů, kteří svým důrazem a rychlostí soupeře přehrávali, svou pohlednou kombinační hrou se dostávali do slibných šancí, ale stav zápasu se zatím neměnil. Klimkův centr neusměrnil Anovčin a skluz Ingra na zadní tyči po Buškově centru rovněž v bráně neskončil. Na hřišti stále dominovali hosté z Petrova. Jejich tempo bylo ohromující. V posledních minutách první půle proletěl roh Buška malým vápnem. Nepočítaje prachbídně kopnuté penalty, Lužičtí v prvním poločase nevystřelili na bránu.

Do druhého poločasu nastoupil v útoku místo Hasoně Balus. Ani poločasová přestávka nezastavila hosty, kteří po návratu na hřiště pokračovali očividným náporem. V 50. minutě utekl nový hráč na hřišti Balus, který přesnou přízemní přihrávkou přes 20 metrů překvapil jak obranu, tak brankáře hostů. Přestože Ingr zakončil ve vyložené šanci mimo bránu, brankář ho při skluzu zasáhl a rozhodčí Vajdík zapískal další pokutový kop. K tomu se postavil Bušek, hrající poslední utkání za Lužice, a s přehledem jej proměnil. Hostům začaly pomalu docházet síly, naopak domácí Lužice se dostaly do hry a bojovaly o vítězství. To mohl zajistil Balus, ale v těžké pozici nezpracoval míč. Velkou porci štěstí si Petrov objednal na poslední minutu základní hrací doby, když se k jejich útočníkovi odrazil tečovaný míč, kterým z voleje přehodil brankáře Lamače. Petrov vyhrál v Lužicích 2:1.

Josef Anovčin ~ Petr Hasoň (46' Balus)Lukáš Hřebíček ~ Miroslav Klimek (70' Galatík) ~ Roman Bušek ~ Martin IngrJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Zbyněk RychnovskýTomáš ŠimčíkMilan Lamač

Vzájemné zápasy:
3.4.2011Petrov - Lužice 0:3 (0:2)více >>
3.9.2010Lužice - Petrov 2:1 (1:1)více >>
14.6.2009Petrov - Lužice 2:2 (2:0)více >>
17.8.2008Lužice - Petrov 1:2 (0:1)
21.5.2005Petrov - Lužice 0:1více >>
10.10.2004Lužice - Petrov 4:0více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP