soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 14.6.2009

Petrov - Lužice 2:2 (2:0)

72. Mokroš z pen., 83. Hasík

V neděli 14. června zavítali hráči lužického Baníku do Petrova, aby sehráli poslední mistrovské utkání této sezóny. Po nevydařeném zápase v Tasově bylo zřejmé, že umístění jejich týmu utkání v Petrově nemůže ovlivnit. Přesto měli o motivaci postarané. V první řadě si nechtěli pokazit skvělou letošní bilanci a pozici druhého nejlepšího týmu jarní části. A mnozí z hráčů pamatují na hořkou domácí porážku z podzimu, kdy Petrov vstřelil vítězný gól až v nastaveném čase. Lužických se sešlo patnáct, takže měl trenér Lamač z čeho vybírat, opět však vsadil na osvědčenou základní sestavu a žádné překvapivé změny si nenachystal.

Utkání začalo velkým tlakem Lužic. Ale již po pěti minutách se gólu dočkali domácí, když potrestali velkou chybu obrany. Skočík hlavičkou prodlužoval na Buchtu, míče se však chopil petrovský útočník a i přes obětavý zákrok Mokroše míč dostal za brankovou čáru. Po vstřelené brance pokračoval tlak Baníku, nebezpečné centry létaly do šestnáctky z obou stran, ale k vážnější šanci to nevedlo. Na přímý kop Mráky si skvěle naběhl Anovčin, hlavičkou však netrefil ani bránu, ani nabíhající spoluhráče. Akce pokračovala u Hasoně, jehož nahození před bránu tečoval Ingr. Brankář reflexivním zákrokem na brankové čáře míč vyrazil. Pokutovým územím letěly další nebezpečné centry, ale bohužel pro Lužice žádný z nich nenašel adresáta. Do další šance se dostal Ingr, v dobré pozici zvolil přihrávku Anovčinovi. Lužický kanonýr jen těsně minul bližší tyčku. Téměř po půlhodině hry se ke své druhé šanci dostali domácí a skvěle ji využili. Nacvičený signál rozehrání rohového kopu provedli takřka dokonale, Buchta si na střelu z voleje asi z 20 metrů sice sáhl, ale na odvrácení gólu to nestačilo. Druhá branka domácím dodala velkou dávku sebevědomí a jistoty. Skvělou kombinační hrou po celém hřišti předváděli pohledný fotbal, ale do vyložené šance se nedostali.

Začátek druhé půle se nehrál v tempu prvního poločasu, první šanci si vytvořil Petrov asi po deseti minutách hry. Kvůli zranění byl střídán Zeman, do hry se dostal Sládek. V šestnáctce hlavičkoval Měchura, ale cca z 10 metrů bránu ohrozit nemohl. Obrovskou příležitost ke třetímu gólu měli Petrovští, když se jejich krajní záložník řítil po špatně zahrané ofsajdové pasti sám na Buchtu, ten skvělým zákrokem vyrazil míč před odkrytou bránu, nebezpečí zahasil až Skočík. Brankář Buchta měl problémy se střelou přibližně z 15 metrů, vyrazil ji k osamocenému útočníkovi. Tomu se podařila klička, ale sám před prázdnou bránou trestuhodně z voleje přestřelil. Petrov tak pohrdl šancí zvýšit vedení, což o minutu později potrestala dvojice Anovčin-Mokroš. První jmenovaný utekl obraně a zařídil pokutový kop, ten obránce Lužic s přehledem proměnil. Nechybělo mnoho a měl by Petrov zpátky dvoubrankové vedení. Nakopnutý míč za obranu Buchta před šestnáctkou zasáhl rukou, ale dostal jen žlutou kartu. Lužické hráče kontaktní gól nakopl a začali hrát opět s velkým úsilím. Při Mrákově centru a hlavičce Anovčina stál brankář Petrova na správném místě. Do hry se dostali také mladí hráči Hasík (‚89) a Galatík (‘90), když vystřídali své starší spoluhráče Baluse (‚74) a Měchuru (‘73). Po přetaženém rohu předvedl výbornou práci Hasík, když se uvolnil přes hráče a famózní střelou z voleje vyrovnal stav utkání na 2:2. V posledních minutách se už nic nestalo, a tak si oba týmy body rozdělily. Zatímco Lužice letos poprvé remízovaly, Petrovu se to podařilo podesáté.

Petr Hasoň ~ Josef AnovčinKamil Balus (75' Hasík) ~ Tomáš Zeman (63' Sládek) ~ Jindřich Mráka ~ Martin IngrJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura (82' Galatík) ~ Lukáš KrálMiroslav SkočíkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
3.4.2011Petrov - Lužice 0:3 (0:2)více >>
3.9.2010Lužice - Petrov 2:1 (1:1)více >>
14.6.2009Petrov - Lužice 2:2 (2:0)
17.8.2008Lužice - Petrov 1:2 (0:1)více >>
21.5.2005Petrov - Lužice 0:1více >>
10.10.2004Lužice - Petrov 4:0více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP