soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 12.9.2010

Lužice - Velká nad Veličkou B 0:0



Lužičtí muži se v neděli 12. září představili na domácím hřišti. Jejich soupeřem byl pátý celek tabulky Javorník, který do Lužic v posledních sedmi letech zavítal jen dvakrát a v obou případech odjížděl bez bodů i bez vstřelené branky. Trenér Vyškovský měl k dispozici třináct mužů a dva dorostence. Chyběli Klimek, Král, Mitrík, Mokroš, Rychnovský a Mich. Skočík a mužstvo nemohli doplnit ani bratři Burianové s Vašíčkem.

První šance se naskytla po deseti minutách, kdy rohový kop Čechovského brankář jen vyrazil před sebe, Balus vyhrál hlavičkový souboj a Měchurovu ránu v malém vápně zablokovala pozorná obrana. Po Měchurově centru hlavičkoval Anovčín, ale zakončením doprostřed brány golmana Javorníku překonat nemohl. První zákrok si připsal Buchta, když s problémy vyrazil prudký přímý kop soupeře. Na druhé straně si domácí vytvořili velký tlak, k zakončení se dostali Ševčík, Balus, Hasoň, Anovčín i Čechovský, ale k otevření gólového účtu to nestačilo. Po přihrávce Hasoně byl v dobré pozici Anovčín, ale jeho střele chyběla razance. Buchta měl potíže i s další standardkou, po nejistém zákroku a následném centru se míč dostal za jeho záda, ale gól nemohl být uznán kvůli útočnému faulu. Protiútok hostů na poslední chvíli zastavil skluzem Šimčík i za cenu žluté karty. Výtečně si lužický stoper počínal i při další rychlé akci Javorníku, když soupeře vystavil do ofsajdu. Parádní zákrok Buchty zamezil prudké střele v cestě do brány, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Po změně stran a několika minutách vyrovnané hry si vytvořili mírnou převahu hosté, ale do žádné šance se nedostali. Až po jednom z mnoha rohových kopů pálil z voleje hráč Javorníku, prudký míč letící do vzdálenější šibenice trefil Skočíka do hlavy a ten musel být několik minut ošetřován. Na hřišti se objevil nový hráč Pazdera a hned byl u šance svého týmu, když zakončoval těsně nad břevno. Velký tlak Baníku vyvrcholil prudkou volejí Čechovského, ale ta trefila jen dobře postaveného brankáře. Po pohledné akci Pazdery, Anovčína a Čechovského posledně jmenovaný pálil těsně vedle brány. Hrálo se nahoru dolů, ale žádná gólová šance dlouho nepřicházela. Až v 87. minutě mířil k tyči Balus, ale golman dobře reagoval. Po následném rohu hlavičkoval Anovčín, ale míč se po skvělém zákroku golmana zastavil na brankové čáře. Utkání skončilo 0:0.

Josef Anovčín ~ Petr Hasoň (63' O. Pazdera)Kamil Balus ~ Vít Čechovský ~ Ivan Šuga ~ František ŠevčíkJaromír Polášek ~ Jaroslav Měchura ~ Miroslav SkočíkTomáš ŠimčíkJakub Buchta

ŽK: Šimčík, Šuga, Balus

Vzájemné zápasy:
1.5.2011Velká nad Veličkou B - Lužice 2:4 (1:2)více >>
12.9.2010Lužice - Velká nad Veličkou B 0:0
26.4.2009Lužice - Velká nad Veličkou B 3:0 (1:0)více >>
21.9.2008Velká nad Veličkou B - Lužice 5:3 (1:0)více >>
27.3.2005Lužice - Javorník 7:0více >>
15.8.2004Javorník - Lužice 1:1více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP