soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 21.9.2008

Velká nad Veličkou B - Lužice 5:3 (1:0)

60. Balus, 86. Skočík z pen., 88. vlastní; ČK: 82. Křižka

Nezvykle v ranních hodinách vyjel v neděli 21. září autobus plný hráčů a fanoušků Lužic. Po velkolepém obratu v zápase se Suchovem v týmu panovala výborná nálada. Trenér Staněk do mužstva povolal i dorostence Skočíka, který doplnil dvanáctičlenný kádr mužů. Domácí tým měl před zápasem jediný bod a s hrozivým skóre 3:21. Lužice v šesti předchozích zápasech získaly osm bodů. Domácí mužstvo bylo posíleno čtyřmi hráči z A-týmu Velké, s nímž hrají o čtyři soutěže výše krajský přebor. To bylo v zápase nejspíš rozhodující.

Utkání začalo velkou šancí Lužic, ale jejich střela jen těsně minula branku domácích. To bylo však od Lužických z úvodních minut vše a ke hře se dostali domácí. Mírný tlak po několika šancí využili ve vedoucí branku, když po přesném centru skončila jejich hlavička pod šibenicí Lamačovy brány. Po čtvrthodině hry měl na kopačkách vyrovnání Balus, ale Zemanův centr v branku neproměnil. Ve dvacáté minutě mohla Velká nad Veličkou B, respektive Javorník, zvýšit vedení, ale útočník ve vyložené šanci přestřelil. O dvě minuty později se domácí opět řítili sami na Lamače, ale zkušený brankář Lužic se blýskl skvělým zákrokem. Do konce poločasu ještě zakončili jak střední záložníci Zeman a Šebestík, tak útočné duo Anovčin s Hasoněm, ale ani jeden z nich nebyl úspěšný, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Do druhého poločasu nastoupili Lužice s touhou obrátit utkání. Tento cíl se již v první minutě druhé půle vzdálil, neboť domácí útočník utekl obraně a nedal Lamačovi šanci. V podobné pozici se objevil i jeho spoluhráč, ale jeho střele chyběla přesnost. Dalekonosný pokus Šebestíka skončil těsně vedle spojnice branky. Domácí hráči následně zvýšili na 3:0, když zakončili pohlednou kombinaci gólem do prázdné brány. Skvělou individuální akci předvedl Hasoň, který se prokličkoval přes čtyři soupeře a před brankářem přihrával Balusovi, který prázdnou bránu nemohl minout. Lužické však tato branka psychicky nezvedla, naopak po několika minutách opět inkasovali a znovu do prázdné brány. Obrana hostů nestíhala, domácí předváděli jeden útok za druhým. Na 5:1 zvyšovali opět do prázdné brány, když se dva hráči objevili přímo před Lamačem. Deset minut před koncem viděl Křižka druhou žlutou kartu, po čemž samozřejmě následovala karta červená. Lužice dohrávaly v desíti, přesto se jim podařilo snížit na 5:2. Z penalty se trefil stoper Skočík. Pár minut před koncem Lužice kosmeticky upravily výsledek na 5:3, po centru Skočíka si domácí vstřelili vlastní gól. Utkání skončilo 5:3.

Josef Anovčin ~ Petr HasoňKamil Balus ~ Zdeněk Šebestík (65' Rychnovský) ~ Tomáš Zeman (61' Mich. Skočík) ~ Martin IngrJiří Mokroš ~ Tomáš Šimčík ~ Dominik Křižka (82' ČK)Miroslav SkočíkMilan Lamač

Vzájemné zápasy:
1.5.2011Velká nad Veličkou B - Lužice 2:4 (1:2)více >>
12.9.2010Lužice - Velká nad Veličkou B 0:0více >>
26.4.2009Lužice - Velká nad Veličkou B 3:0 (1:0)více >>
21.9.2008Velká nad Veličkou B - Lužice 5:3 (1:0)
27.3.2005Lužice - Javorník 7:0více >>
15.8.2004Javorník - Lužice 1:1více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP