soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 26.4.2009

Lužice - Velká nad Veličkou B 3:0 (1:0)

11. a 60. Balus, 54. Anovčin

Za silného větru se v neděli 26. dubna v Lužicích odehrálo mistrovské utkání III.B třídy mezi domácím Baníkem a nevyzpytatelným béčkem Velké nad Veličkou. Všichni lužičtí fotbalisté mají v dobré paměti potupnou porážku v Javorníku, kde inkasovali pět branek. Hráči si tentokrát nepřipouštěli, že by se něco podobného mohlo opakovat. Trenér Lamač měl na výběr ze všech šestnácti hráčů lužického kádru a vsadil na osvědčenou základní sestavu. Zápas řídil čerstvý osmnáctník Petr Mayer.

Hned v úvodní minutě vyzkoušel pozornost drobného brankáře Javorníku po přihrávce Hasoně zkušený Mráka, ale jeho pokus skončil nad bránou. Přibližně ve stejných místech skončila i střela Hasoně asi o pět minut později. První gólovou šanci domácích měla již jmenovaná dvojice, Mráka zahrával volný kop, Hasoň však rychlý centr před prázdnou bránou nestihl. Překonat brankáře se podařilo Anovčinovi, ale po úspěšné kličce spoluhráče nenašel. Výrazný tlak Lužic vyvrcholil v desáté minutě gólem Baluse, který si skvěle naběhl na rohový kop Mráky. Do šance se dostali také hosté, po ztrátě míče Lužických zachraňoval nadvakrát Buchta. Po patnácti minutách domácí střídali, hřiště opustil zraněný Mitrík, na pozici stopera jej nahradil Skočík. Silný vítr dělal každý centr nebezpečným, Lužice se však mohly spolehnout na oporu mezi tyčemi Buchtu. Zvýšit vedení se nepodařilo Mrákovi, v dobré pozici nastřelil břevno. Velký podíl na útočné hře domácích měli paradoxně obránci, kteří zásobovali Anovčina a Hasoně skvělými přihrávkami. Famózní zákrok předvedl brankář Javorníku, když vyrazil přímý kop Mráky. Poté, co neproměnili své pokusy ani Měchura s Anovčinem, do kabin se šlo za stavu 1:0.

Hráči Baníku vstoupili také do druhého poločasu Mrákovou střelou z dálky, ale opět se nevlezla mezi tyče. O chvíli později zkoušel dalekonosnou střelu Balus, ale na brankáře Velké nevyzrál. Pojistit vedení druhou brankou se nepodařilo ani Hasoňovi. Při centru Baluse rozhodla hrubka stopera hostů, která umožnila Anovčinovi vstřelit svou šestnáctou branku v sezóně. I přes zranění kotníku, které si způsobil v prvním poločase potvrdil vizitku skvělého střelce a také bojovníka s kapitánskou páskou na ruce. Asi v 55. minutě přišla střela hostů, po teči Baluse Buchta s obtížemi vyrazil. O pár minutek později si několik hráčů Baníku vyměnilo míč na jeden dotek a pohledná kombinace byla zakončena přesným centrem Ingra, který Balus bez problémů zužitkoval ve třetí gól. Další z centrů Rychnovského našel tentokrát Baluse, ten s vidinou hattricku z voleje přestřelil bránu. Opět se vyznamenal brankář Buchta, který předvedl další ze svých zákroků. Asi dvacet minut před koncem zápasu vystřídal Anovčina Sládek, který hned při svém prvním kontaktu s míčem utekl obráncům, zakončil, ale jeho střele chyběla razance. Parádní volej předvedl také Hasoň, ale jeho pokus brankář vyrazil. Odkop Skočíka prodlužoval Sládek Ingrovi, ten místo zakončení volil přihrávku Hasoňovi. Akce skončila v náručí golmana. Na hřišti se na deset minut ukázal i Klimek, pro nějž to byl po zranění zad vytoužený návrat. Lužičtí si v poklidu pohlídali jak třígólové vítězství, tak čtvrtou nulu ze čtyř jarních zápasů.

Fotografie z utkání Lužice – Velká nad Veličkou B najdete ve fotogalerii. Další utkání sehraje Baník v pátek 1. května od 16:30, jeho soupeřem bude Strážnice.

Petr Hasoň ~ Josef AnovčinKamil Balus ~ Tomáš Zeman ~ Jindřich Mráka ~ Martin IngrJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Zbyněk RychnovskýDušan MitríkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
1.5.2011Velká nad Veličkou B - Lužice 2:4 (1:2)více >>
12.9.2010Lužice - Velká nad Veličkou B 0:0více >>
26.4.2009Lužice - Velká nad Veličkou B 3:0 (1:0)
21.9.2008Velká nad Veličkou B - Lužice 5:3 (1:0)více >>
27.3.2005Lužice - Javorník 7:0více >>
15.8.2004Javorník - Lužice 1:1více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP