soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 29.8.2010

Lužice - Lipov 0:3 (0:0)



V neděli 29. srpna přijeli do Lužic fotbalisté Lipova, aby sehráli s domácím výběrem utkání 4. kola. Zatímco domácí na první body stále čekali, hosté naopak ještě neprohráli a dokonce ani neinkasovali. Trenér Baníku Vyškovský musel již před zápasem řešit nepříjemné problémy. Při absenci Baluse, Čechovského, Krále, Mitríka, Rychnovského a Michala Skočíka měl k dispozici jen dvanáct hráčů. Posílit Lužice nemohly ani nové posily bratři Burianové, Šuga a Vašíček, neboť stále čekají na vyřízení hostování. Mužstvo tak doplnili dva dorostenci.

První šanci si vytvořili domácí, po přihrávce Anovčína šel sám na brankáře Ševčík, ale držený obráncem se prosadit nemohl. Volný kop Baníku zahrál Mráka nakrátko a Ševčík z úhlu provětral golmana. Mráka nakopl míč do šestnáctky, po souboji Anovčína s brankářem se balón dostal do brány, ale rozhodčí gól neuznal pro útočný faul. Ve 24. minutě zahrál volný kop z poloviny hřiště Skočík, Anovčín hlavou mířil ke vzdálenější šibenici, ale fantastický zákrok golmana hostů zamezil první brance. Anovčín šel sám na brankáře, ale při koncovce selhal. V podobné situaci byl i útočník hostů, ale se svou šancí naložil také prachbídně. Standardka Lipova skončila nad břevnem Buchtovy brány, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Ve druhé půli byli domácí blízko gólu, ale Anovčín Ševčíkovu přihrávku před prázdnou bránu nestihl. Hasoňova střela z dálky jen prosvištěla těsně vedle brány. Velkou dávku štěstí si po hodině hry vybral soupeř z Lipova, když se hned několikrát dostal k odraženému míči a ten dostal až za Buchtova záda. Mrákův přímý kop Hasoň tečoval jen do náruče brankáře. Z volného kopu zahrozili i hosté, Buchta s problémy míč chytil. Obrovskou chybu v zadních řadách Baníku Lipov potrestal druhým gólem a o několik minut později se po centru hostů k míči dostal osamocený hráč, který pohotovou střelou potřetí překonal bezmocného Buchtu. Lipov si pohlídal náskok a z Lužic si odvezl tři body za jednoznačnou výhru 0:3.

Josef Anovčín ~ Milan Lamač ml. (53' Pecůch)Petr Hasoň ~ Tomáš Šimčík ~ Jindřich Mráka (78' Brhel) ~ František ŠevčíkJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Miroslav KlimekMiroslav SkočíkJakub Buchta

ŽK: Ševčík, Mokroš, Hasoň

Vzájemné zápasy:
1.5.2012Lužice - Lipov 0:4 (0:2)více >>
17.4.2011Lipov - Lužice 4:2 (1:1)více >>
29.8.2010Lužice - Lipov 0:3 (0:0)
9.11.2008Lužice - Lipov 1:2 (1:1)více >>
10.8.2008Lipov - Lužice 1:1 (1:1)více >>
30.4.2005Lipov B - Lužice 1:0více >>
18.9.2004Lužice - Lipov B 2:0více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP