soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 9.11.2008

Lužice - Lipov 1:2 (1:1)

2. Mokroš

Na neděli 9. listopadu bylo naplánované poslední kolo podzimní části. Lužice hostily druhý celek soutěže z Lipova, se kterým se utkaly v prvním kole této sezóny. Utkání v Lipově skončilo 1:1. Po třinácti týdnech se tyto dva celky proti sobě střetly znovu. Vzhledem k postavení týmů v tabulce byli favoritem spíše hosté. Kdo očekával vyrovnanou bitvu plnou krásných fotbalových momentů, nemohl být zklamaný. Celé utkání se odehrálo ve vysokém tempu.

Trenér Staněk měl k dispozici sedmnáct hráčů, tedy všechny kromě zraněného Rychnovského. Po posledním prohraném utkání s béčkem Hroznové Lhoty se lužický trenér rozhodl pro obměnu záložní řady. Obranu posílil obvyklý stoper Mitrík, který nastoupil v pozici defenzivního záložníka. Po zlomenině malíčku to byl pro něj teprve druhý zápas letošní sezóny, v tom předchozím nastoupil rovněž proti Lipovu. Letos teprve podruhé na domácí půdě nastoupil v základní sestavě Ingr, který na pravé záloze nahradil Ševčíka. Obrovskou konkurenci v týmu dokazují hráči, kteří se tentokrát v základní sestavě neobjevili: Hasík, Klimek, Křižka, Šebestík, Ševčík a Zeman.

Utkání začalo výraznou převahou Baníku, hned od prvních vteřin se domácí přesunuli s míčem na polovinu soupeře. První velká šance přišla již ve druhé minutě. Po Skočíkově centru z poloviny hřiště vyhrál důležitý hlavičkový souboj Anovčin, záhy Ingr vybojoval míč a elegantní patičkou našel volného Mokroše a ten střelou k zadní tyči rozvlnil síť za brankářem Lipova. Hosté byli očividně zaskočeni lužickým vstupem. Domácí pokračovali v převaze, velkou šanci měl Hasoň, ale brankář jej nadvakrát vychytal. K zakončení se dostal také Balus, ale po Šimčíkově centru hlavičkoval nad. Lipov překvapil především brzkým střídáním. Během první čtvrthodiny využil všechny tři. Soupeř z Lipova hru brzy vyrovnal a později si herní převahou vytvořil šance, které vedly až ke šťastnému vyrovnávacímu gólu. Centr do šestnáctky se odrazil od kluzké trávy až za Lamačova záda. Hráči na hřišti bojovali o každý míč. Diváci mohli vidět pohledné kombinace obou celků. Lipov se usadil na polovině domácích, ale k žádné výrazné šanci to nevedlo, naopak vrátit Baníku vedení mohl Hasoň, ale brankář jeho pokus opět zlikvidoval. Tentokrát byli Lužičtí nebezpeční i při rohových kopech, což nebývá zvykem, několik hlavičkových soubojů vyhrál Anovčin, ale brankáře hostů nepřekonal. Spoustu centrů do šestnáctky poslal pravý obránce Král, ale obrana hostů dirigovaná výborným stoperem je bezpečně odvracela. Zhruba ve 35. minutě si zapsal důležitý zákrok také Lamač, který zneškodnil přímý kop soupeře. Až do konce poločasu se hrál pohledný fotbal, oba týmy hrály ofenzivní styl se zabezpečenou obranou, i proto už žádné velké šance nepřišly.

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva s cílem vstřelit rychlý gól. Ani domácí Lužice, ani hosté z Lipova nebyli s nerozhodným stavem spokojeni, alespoň to šlo vidět na jejich hře. Na hřišti však dominovaly dobře pracující obrany, a proto nebylo k vidění mnoho šancí. Útočníci se jen těžko prosazovali, a tak hráči zkoušeli střílet z větších vzdáleností. Zatímco Mokrošova dalekonosná střela letěla vysoko nad, skvělý zákrok předvedl Lamač, který vyrazil přesnou střelu asi z dvaceti metrů. Pěknou individuální akci předvedl Anovčin, který se řítil od vlastní poloviny až do šestnáctky soupeře, tam přihrával pod sebe, a Balus v dobré pozici trestuhodně přestřelil. Poté sám Anovčin po Králově centru zakončoval hlavou, ale brankář jeho pokus vyrazil na roh. Dvakrát se k hlavičce dostal také Hasoň, ale bránu hostů neohrozil. Výbornou střelu z voleje vyslal Ševčík, ale zhruba o metr minula zadní tyč. Lužičtí obstřelovali branku soupeře ze všech stran. Měli spoustu šancí, ale na vstřelení více než jednoho gólu to nestačilo. Naopak Lipov hrál trpělivě, dopředu nespěchal, místy měl výraznou převahu, ale k žádné vyložené šanci to nevedlo. Zeman utekl obraně, ale levačkou brankáře hostů nepřekonal. Naopak Lipov udeřil hned z protiútoku, když jejich útočník rovněž utekl obraně a s přehledem překonal brankáře Lamače. I přes velkou snahu se nepodařilo vyrovnat ani Ševčíkovi, který střílel vedle, ani Šimčíkovi, který to zkoušel jak zblízka, tak zdálky, a když poslal skvělý centr na dobře nabíhajícího Ševčíka, ten v dobré pozici z voleje zahodil šance na vyrovnání.

Utkání sledovalo několik desítek diváků. Průběh zápasu byl vyrovnaný, Lužičtí doplatili na neproměňování šancí, naopak skvělou produktivitu dokázali hosté, kteří v důležitých momentech skórovali. Lipov si z Lužic odvezl tři body za výhru 2:1.

Petr Hasoň ~ Josef Anovčin (65. Zeman)Kamil Balus ~ Tomáš Šimčík ~ Dušan Mitrík (54. Klimek) ~ Martin Ingr (55. Ševčík)Jiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Lukáš KrálMiroslav SkočíkMilan Lamač

Vzájemné zápasy:
1.5.2012Lužice - Lipov 0:4 (0:2)více >>
17.4.2011Lipov - Lužice 4:2 (1:1)více >>
29.8.2010Lužice - Lipov 0:3 (0:0)více >>
9.11.2008Lužice - Lipov 1:2 (1:1)
10.8.2008Lipov - Lužice 1:1 (1:1)více >>
30.4.2005Lipov B - Lužice 1:0více >>
18.9.2004Lužice - Lipov B 2:0více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP