soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 16.6.2013

Hovorany - Lužice 6:0 (2:0)



V neděli 16. června nastoupili lužičtí fotbalisté k poslednímu utkání sezóny 2012/13. Do Hovoran přijeli bojovat o body důležité k záchraně. Tu měli hráči Baníku ve vlastních rukou, soupeřem jim však byl nejlepší tým soutěže, který již před několika týdny oslavil postup do okresního přeboru.

Hosté z Lužic vstoupili do zápasu s velkým odhodláním a v první půlhodině hry rozhodně nebyli slabším mančaftem. Rozhodující okamžik nastal přibližně pět minut před přestávkou. Šuga se neskutečným sólem z vlastní poloviny dostal až k brankáři soupeře, ale při zakončení mířil jen těsně vedle bližší tyčky. O pár vteřin později se domácímu útočníkovi podařilo něco podobného, ovšem s úspěšným koncem. Neměl žádný problém projít přes lužickou obranu a prudkou střelou překonal Buchtu. O chvíli později se domácí prosadili podruhé, pohlednou kombinaci zakončili výbornou přízemní střelou ke vzdálenější tyči. Do kabin se šlo za stavu 2:0.

Do druhé půle vstoupili lužičtí s významnou změnou. V útoku se objevil někdejší kanonýr, současný trenér Baníku Anovčín. Hru hostů sice oživil, ale ani jemu, ani jeho spoluhráčům se snížit nepodařilo. Naopak v 65. minutě domácí zvýšili na rozdíl tří gólů a hosté mohli jen marně, i když po právu, reklamovat ofsajd. Utkání se stalo exhibicí. Domácí hráči se fotbalem bavili, předváděli nádherné kombinace zakončené i góly do prázdné brány. Účet zápasu se zastavil za stavu 6:0.

Vzhledem k nepřekvapivé remíze Želetic v Bohuslavicích oba týmy v posledním kole přeskočily lužický Baník, který se s 26 body umístil na posledním místě soutěže a v příštím ročníku si zahraje IV. třídu.

Ondřej Pazdera ~ Jan HruškaTomáš Němec (46’ Anovčín) ~ Ivan Šuga ~ Vít Čechovský (70’ Lamač)Jaroslav Měchura (70’ Gegaj) ~ Miroslav FinčKamil Balus ~ Dušan Mitrík ~ Jiří MokrošJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
16.6.2013Hovorany - Lužice 6:0 (2:0)
5.8.2012Lužice - Hovorany 0:3 (0:1)více >>
14.2.2010Lužice - Hovorany dor. 1:3 (1:0)více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP