soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 14.2.2010

Lužice - Hovorany dor. 1:3 (1:0)

36. Balus

Hned několik hodin po plese lužických sportovců nastoupili fotbalisté Baníku k pátému zápasu zimního turnaje na umělé trávě v Mutěnicích. V roli trenéra zastoupil omluveného Lamače vedoucí mužstva Staněk, který měl k dispozici patnáct hráčů. Přesto mnohé opory chyběly, a tak mužstvo doplnili dorostenci. Lužičtí šli do zápasu jako jasní favorité, ve čtyřech předchozích zápasech nastříleli soupeřům deset branek, zatímco dorostenci Hovoran pouhé dvě.

Úvod zápasu patřil Lužicím, ve čtvrté minutě Balusův roh Janošek vracel hlavičkou na Krále, jehož prudká střela z voleje skončila těsně nad břevnem. Hovoranský dorost předváděl pohledný fotbal a brzy začal dokazovat, že má ve svých řadách hned několik talentů. V deváté minutě se po kolmé přihrávce řítil hovoranský útočník sám na Buchtu. Lužická obrana zaspala, vracející se záložník Šebestík mu ztížil střeleckou pozici, i tak se útočník k zakončení dostal. Akce skončila fantastickým zákrokem brankáře Buchty. Po necelých deseti minutách hry se na hřišti odehrála nešťastná událost, kdy si lužický hráč Michal Skočík nepříjemně poranil pravou nohu, hřiště opouštěl na nosítkách a areál v sanitce, která přijela až 25 minut po zavolání! Asi po pěti minutách se pokračovalo ve hře, Skočíka nahradil dorostenec Batrla. Ve 24. minutě vypustil prudkou ránu Šebestík, ale na dobře postaveného brankáře Hovoran to nestačilo. O chvíli později střílel z více než dvaceti metrů Rychnovský, ale do střelecké listiny se rovněž nezapsal. To se však ve 36. minutě podařilo Balusovi, který zužitkoval chytrou přihrávku Krále a levačkou vyslal svůj projektil ke vzdálenější šibenici. Aktivně hrající Šebestík se prosadil přes bránícího soupeře, ale na vyběhnuvšího brankáře nevyzrál. O chvíli později se po skrumáži hráčů v šestnáctce dostal ke střele opět Šebestík, ale jeho dobře mířený pokus byl zablokován. Lužičtí si v závěru prvního poločasu vytvořili velký tlak, ale ke zvýšení náskoku to nevedlo.

I po přestávce a trojnásobném střídání (Staněk za Buchtu, O. Pazdera za Batrlu a Mitrík za Měchuru) pokračovali Lužičtí ve velkém stylu a brzy si vytvořili další šance. Ta první začala u Pazdery, který posunul míč Hasoňovi. Ten dlouhým centrem za obranu vyslal Janoška, který přihrával do skvělé pozice Královi, kterého brankář skvělým zákrokem vychytal. Na druhé straně se po rychlém protiútoku řítil osamocený útočník Hovoran na brankáře Staňka, který si připsal první výborný zákrok. V 57. minutě se asi z 25 metrů napřáhl hovoranský záložník a postaral se o překvapivé vyrovnání. O chvíli později poslal chytrou přihrávku do malého vápna Hasoň Janoškovi, ale k míči se dostal dříve obránce. V 70. minutě šli do hry dorostenci Batrla a Lamač, když vystřídali Hasoně a Šebestíka. Hned o minutu později se z volného kopu prosadily Hovorany a otočily skóre zápasu ve svůj prospěch. Své vedení dokonce navýšily, když potrestaly obrovskou chybu v lužické obraně. Tragicky hrající Lužice na dvougólové vedení soupeře nedokázaly zareagovat slušnou akcí, natož gólovou příležitostí. Naopak další práci měl Staněk a výborně vyrazil dalekonosnou střelu. Lužice prohrály 3:1.

Petr Janošek ~ Petr Hasoň (70' Lamač ml.)K. Balus ~ L. Král ~ Zd. Šebestík (70' Batrla) ~ Mich. Skočík (16' Batrla, 46' O. Pazdera)Jiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura (46' Mitrík) ~ Zbyněk RychnovskýTomáš ŠimčíkJakub Buchta (46' Staněk ml.)

Vzájemné zápasy:
16.6.2013Hovorany - Lužice 6:0 (2:0)více >>
5.8.2012Lužice - Hovorany 0:3 (0:1)více >>
14.2.2010Lužice - Hovorany dor. 1:3 (1:0)
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP