soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 5.8.2012

Lužice - Hovorany 0:3 (0:1)



V neděli 5. srpna přivítali lužičtí fotbalisté celek Hovoran, které se netají nejvyššími ambicemi, tedy cílem vrátit se do okresního přeboru. Zatímco hostům podle jejich slov chyběli dva hráči, lužický trenér měl skládání sestavy o mnoho komplikovanější. Nemohl totiž počítat s Balusem, Čechovským, Hasíkem, Kovářem, Pazderou, bratry Skočíky, Skoumalem, ani Vričanem. Aby bylo domácích vůbec jedenáct, přijel mužstvo doplnit Hasoň, který se závěrem minulé sezóny ukončil kariéru a letní přípravu již neabsolvoval. Na střídačku se posadili fotbaloví vysloužilci trenér dorostu M. Pazdera a Šimánek, u nějž je to už deset let, co s fotbalem skončil. Dorostenci tentokrát mužský kádr nepodpořili.

I když byli domácí výrazně oslabení, z počátku zápasu to nedávali příliš najevo a vytvořili si herní převahu. Byli více na míči, kombinovali na polovině soupeře, ale kromě Ingrova tečovaného centru, který se odrazil od břevna do hřiště, se do šance nedostali. Iniciativu postupně přebíral soupeř. Zakončené útočné pokusy Hovoran končily u pozorného Buchty a nejnebezpečnější akce neměly pokračování pro ofsajd. Ten lužičtí hráči reklamovali i při gólu soupeře, ale praporek hovoranského pomezního zůstal při zemi. Do kabin se šlo za stavu 0:1.

Lužice vstoupily do druhého poločasu s úmyslem obrátit stav zápasu, ale to jim chytře hrající hosté nedovolili. Zejména kvůli tropickému horku a běhání bez míče domácím hráčům rychle ubývaly síly. To směřovalo i k několika chybám, z nichž dvě fotbalisté Hovoran potrestali gólem a jednou trefili břevno. Mezi nejsvětlejší momenty lužických hráčů patřily skvělé obranné zákroky stopera Mitríka, který několikrát zastavil slibnou šanci Hovoran. Domácí se nezmohli ani na vstřelení čestného gólu. Šugovu hlavičku brankář hostů bez problémů chytil a stejný hráč se neprosadil ani po úniku, střílel vedle bližší tyčky. Zápas skončil jednoznačným výsledkem 0:3.

Martin Bortlík ~ Petr HasoňTomáš Zeman (46' Šimánek st.) ~ Miroslav Finč ~ Ivan Šuga ~ Martin IngrJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Lukáš BatrlaDušan MitríkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
16.6.2013Hovorany - Lužice 6:0 (2:0)více >>
5.8.2012Lužice - Hovorany 0:3 (0:1)
14.2.2010Lužice - Hovorany dor. 1:3 (1:0)více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP