soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 7.8.2011

Lužice - Šardice 5:0 (2:0)

29. a 52. Hasoň, 45. a 54. Daniel, 58. Čechovský

Parádní fotbalový zážitek přichystali po letní přestávce lužičtí fotbalisté svým příznivcům, kteří se sešli v neděli 7. srpna na Baníku ve velmi hojném počtu. Do Lužic přijely věhlasné Šardice, které se v loňském ročníku umístily na konečném šestém místě. Lužičtí v letní přípravě absolvovali pět utkání, porazili béčko Ratíškovic, ostudně prohráli se starými pány, rozstříleli vlastní dorost, poradili si s Radějovem a v Okresním poháru hravě vyřadili Hrubou Vrbku. To soupeř ze Šardic týden před mistrovským zápasem triumfoval na turnaji v Nenkovicích, kde rozstřílel 5:0 Želetice a ve finále porazil jediným gólem Hradiště pod Vrátnom. Vzájemné zápasy lužičtí hráči kvůli postavení Šardic ve výrazně vyšších soutěží nepamatují. Trenér Horníček měl k dispozici patnáct hráčů. Chyběli především Anovčín (zastavená činnost), Sedlák, Šuga (dosud nevyřízeno hostování) a Valdes (zranění). Utkání řídil rozhodčí Fišera.

Úvod zápasu byl z obou stran rozpačitý a nepřinesl prakticky žádnou šanci. Oba týmy jakoby čekaly na chybu soupeře. Po téměř půlhodině hry domácí sehráli krásnou akci, když přihrávku Finče zpracoval Szabó Hasoňovi a ten přímým nártem poslal míč do vzdálenější šibenice. Neskutečná rána se odrazila od tyčky za záda bezmocného brankáře a Lužice se ujaly vedení, které mohl stejný hráč navýšit, ale brankář se proti jeho hlavičce vytáhl. Szabó ze svých kopaček vypustil dalekonosný projektil, který letěl do vzdálenější šibenice, ale na překonání vysokého golmana hostů to bylo až z příliš velké dálky. Šardičtí před koncem první půle při snaze o vyrovnání na chvíli zatlačili soupeře na jejich polovinu, ovšem v tu chvíli přišel úder v podobě druhého gólu domácích. Finč dlouhým nákopem našel Daniela, který využil špatného postavení brankáře a z přibližně 25 metrů jej bezchybným kopem přehodil. V nastaveném čase zahrávali hosté standardní situaci, jeden z jejich hráčů prodlužoval centr na zadní tyč, kde si fantastický zákrok připsal Buchta. Do kabin se šlo za stavu 2:0.

Domácí vstoupili do druhé půle skvostně, po šesti minutách hry se k přímému kopu asi z třiceti metrů postavil Čechovský, jeho ránu vnějším nártem brankář vyrazil jen k výtečně postavenému Hasoňovi, který zvyšoval na 3:0. O dvě minuty později Balus přihrál Danielovi, který prošel přes tři hráče a přesnou levačkou vstřelil čtvrtý gól domácích. Po dalších čtyřech minutách zahájil Finč dlouhým nákopem rychlý protiútok, který skončil Čechovského střelou do prázdné brány po parádní přihrávce Daniela. Blízko k zapsání do střelecké listiny měl i Ingr, ale Balusův centr v souboji s obráncem do brány nedostal, a o chvíli později po dalším centru Baluse jeho přesnou hlavičku vytěsnil brankář nad břevno. Při chuti hrající Balus dalším centrem z levé strany našel tentokrát Hasoně, jehož hlavička se od země odrazila těsně nad břevno. Prudkou ránou z dálky vyzkoušel pozornost brankáře čerstvý Pazdera, ale jeho střela se do brány nevlezla. Do hry se dostali také Michal Skočík a Mitrík. Lužice uhlídaly čisté konto a do sezóny vstoupily jednoznačným vítězství 5:0.

Milan Daniel ~ Petr HasoňKamil Balus ~ Petr Szabó ~ Vít Čechovský (63’ Pazdera) ~ Ingr (77’ Mich. Skočík)Jiří Mokroš ~ Jakub Skočík ~ Miroslav Finč (79’ Mitrík)Miroslav SkočíkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
16.4.2017Šardice - Lužice 2:1 (1:0)více >>
28.8.2016Lužice - Šardice 0:3 (0:1)více >>
8.5.2016Šardice - Lužice 6:0 (1:0)více >>
27.9.2015Lužice - Šardice 1:5 (0:0)více >>
21.4.2013Lužice - Šardice 1:3 (0:0)více >>
9.9.2012Šardice - Lužice 0:3 (0:3)více >>
6.11.2011Šardice - Lužice 5:4 (3:0)více >>
7.8.2011Lužice - Šardice 5:0 (2:0)
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP