soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 8.8.2009

Násedlovice - Lužice 2:2 (2:1)

30. Anovčin, 51. Mokroš; ČK: 38. Měchura

V sobotu 8. srpna odehráli lužičtí fotbalisté první mistrovské utkání nového ročníku. Čtrnáctičlenný tým zavítal do Násedlovic, kde jej čekalo velice obtížné utkání. Trenér Lamač se musel obejít bez Čechovského, Galatíka, Hasíka, Sládka, Skočíka a Zemana. Poslední vzájemné zápasy těchto dvou týmů spadaly do předminulé sezóny, Násedlovice na podzim doma vyhrály 2:1 a v posledním zápase sezóny hráči Baníku na domácí půdě remízou uhájili čtvrtou příčku právě před Násedlovicemi. O rok později byly Lužice přeřazeny do III.B třídy, kde skončily na pátém místě, hráči Násedlovic skončili ve III.A třídě šestí. Před zápasem se jen těžko hledal favorit utkání, za poslední rok Násedlovice na domácí půdě prohráli jen třikrát.

Od počátku zápasu byli aktivnější hosté z Lužic a svou typickou hrou si vytvořili výraznou herní převahu. Do prvních šancí se dostal Anovčin, ale hlavou, ani později nohou bránu domácích neohrozil. Naopak do vedení se mohli dostat domácí, ale v situaci dva na jednoho Mokroš skvěle vystihl přihrávku a odvrátil nebezpečí. Svou střeleckou chuť projevil Klimek, ale jeho pokus skončil mimo bránu. O chvilku později se Násedlovičtí nadechli k dalšímu nebezpečnému protiútoku, který se nejprve snažil faulem zastavit Mokroš a po ponechané výhodě útočníkovi vypichl míč Klimek. Rozhodčí Zálešák sporný okamžik téměř dva metry před pokutovým územím posoudil za nedovolený a k údivu všech přítomných nařídil pokutový kop. Hrubou chybu sudího domácí využili a mohli mu děkovat za vedoucí gól. Od tohoto okamžiku byla koncentrace hráčů Baníku na bodu mrazu a kupili jednu chybu za druhou. Díky nepřesným přihrávkám hostů se domácí lehce dostávali k míči a přesnými dlouhými pasy za obranu si vytvářeli další útoky. Jeden z nich nejprve skvěle zastavil Mitrík a o tři minuty později se v podobné situaci blýskl brankář Buchta. Lužičtí se pomalu začali dostávat do hry. Nejprve Mráka vyzkoušel asi z 25 metrů pozornost golmana a poté centroval na Anovčina, ale ten hlavičkou přestřelil bránu. Ve 30. minutě se Lužice dočkaly vyrovnání, když roh Mráky uklidil k tyči kapitán Anovčin. Další šance Lužic si vytvořili opět Anovčin a Hasoň, ale pokusy obou skončili zákrokem brankáře. Po rohovém kopu Násedlovic dobře umístěnou hlavičku Buchta s obtížemi vyrazil před sebe, dorážku domácího hráče reflexivně na brankové čáře zachytil rukou Měchura a šel se předčasně sprchovat. Násedlovice proměnily i druhou penaltu a ujaly se znovu vedení. Domácí si v závěru poločasu vytvořili menší tlak, další dva důležité zákroky si připsal Buchta.

Do druhého poločasu nastoupily oslabené Lužice se dvěma čerstvými záložníky – Králem a Šebestíkem. Podle trenéra Lamače to mělo oživit lužickou hru, což se také stalo. Hosté i v deseti bojovali minimálně o vyrovnání. To přišlo už po čtyřech minutách druhé půle, pohlednou akci sehráli Mráka s Balusem, prvně jmenovaný našel centrem Anovčina, ten prodlužoval na Mokroše, který nadvakrát překonal brankáře domácích. Po tomto gólu se hrálo nahoru dolů, oba týmy chtěly vyhrát. Nejprve si skvělý zákrok připsal Buchta a z protiútoku Anovčin nastřelil boční síť. Poté přišla prudká přízemní střela z násedlovických řad, naštěstí pro Baník si místo do brány nenašla. Svého kapitána napodobil i Král a rovněž trefil boční síť. Asi o pět minut později si právě Král připsal důležitý obranný zákrok, když na brankové čáře zastoupil Buchtu. Zhruba po hodině hry se zranil Rychnovský a nahradil ho Michal Skočík, který také několikrát zastavil akci domácích. Lužice hra v desíti takřka vyčerpala, soustředily se především na bránění a na útočení tak nezbylo sil. Většina lužických útoků šla z levé strany od Šebestíka. Pěkný zákrok si po standardce Mráky připsal domácí brankář. Zahanbit se nenechal ani Buchta a rovněž předvedl několik výtečných zákroků. Do potyčky se dostal Anovčin a Hasoň a oba dostali žlutou kartu. A když se Anovčin z pravé strany dostal až do šestnáctky, z úhlu nastřelil spojnici brány. Utkání skončilo 2:2.

Josef Anovčin ~ Petr HasoňKamil Balus ~ Miroslav Klimek (46' Šebestík) ~ Jindřich Mráka ~ Martin Ingr (46' Král)Jiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura (38' ČK) ~ Zbyněk Rychnovský (62' Mich. Skočík)Dušan MitríkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
30.8.2020Násedlovice - Lužice 5:2 (3:1)více >>
2.11.2019Lužice - Násedlovice 2:3 (1:1)více >>
20.4.2019Násedlovice - Lužice 5:1 (1:0)více >>
26.8.2018Lužice - Násedlovice 1:3 (0:3)více >>
13.5.2018Násedlovice - Lužice 4:3 (1:2)více >>
24.9.2017Lužice - Násedlovice 2:1 (1:1)více >>
7.5.2017Lužice - Násedlovice 1:5 (1:1)více >>
18.9.2016Násedlovice - Lužice 5:2 (2:1)více >>
5.6.2016Násedlovice - Lužice 3:1 (1:1)více >>
25.10.2015Lužice - Násedlovice 0:4 (0:3)více >>
8.8.2009Násedlovice - Lužice 2:2 (2:1)
15.6.2008Lužice - Násedlovice 3:3 (2:3)více >>
19.8.2007Násedlovice - Lužice 2:1více >>
19.5.2007Lužice - Násedlovice 4:2více >>
14.10.2006Násedlovice - Lužice 3:1více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP