soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 19.6.2011

Moravský Písek - Lužice 3:1 (1:1)

20. Pazdera

V neděli 19. června zavítali fotbalisté Baníku do Moravského Písku, kde sehráli poslední mistrovské utkání ročníku 2010/2011. Po nevydařené sezóně si mohli napravit chuť proti týmu, který z 25 odehraných zápasů zvítězil jen pětkát, a poskočit v konečné tabulce alespoň na osmou příčku. Při absenci trenéra Staňka vedl mužstvo Roman Číhal. Nemohl se spolehnout na Antoše, zraněného brankáře Buchtu, Hasíka, Hasoně, Krále, Mokroše, Ševčíka a Zemana. Kádr deseti lužických mužů tak byl doplněn třemi dorostenci. Do brány se tentokrát postavil Milan Lamač ml.

Úvod zápasu patřil hostům z Lužic, kteří si vytvořili výraznou herní převahu. Již ve třetí minutě zakončoval jejich pohlednou kombinaci přes celou šířku hřiště Anovčín. O dvě minuty později si domácí Štěpaník obhodil Mitríka a řítil se sám na Lamače, ten jeho nepodařenou střelu bez problémů zastavil. Po dalších dvou minutách hlavičkoval po centru Šugy Čechovský, ale k překonání brankáře domácích to nestačilo. Po levé straně se Daniel dostal do zajímavé pozice, ale prudkou střelou o centimetry přestřelil bránu. Ve dvacáté minutě se po parádní přihrávce Měchury, hrajícího pravděpodobně poslední utkání v dresu Lužic, ocitl v gólové šanci dorostenec Pazdera a prudkou ránou k bližší tyči nedal brankáři šanci. Tlak hostů postupně ustával a do šancí se začali dostávat také hráči Písku. Nejprve zblízka netrefili bránu, poté si skvělý zákrok připsal Lamač. Lužičtí mohli zvýšit vedení, ale Anovčín, poté, co se dostal s míčem do šestnáctky, nastřelil jen brankáře. Záložník Šuga zkoušel střelecké štěstí z voleje, ale jeho pokus minul vzdálenější tyčku. Domácí měli velký problém překonat nezkušeného brankáře Lamače, a když už se jim to ve 35. minutě podařilo, zastoupil ho na brankové čáře Skočík. Ve 37. minutě předvedl talentovaný dorostenec Daniel famózní individuální akci, když prošel obranou domácích jako nůž máslem, ale ve vyložené šanci před již ležícím brankářem trestuhodně minul bližší tyčku. Domácím se podařilo vyrovnat, když opakovaný přímý kop dostali za Lamačova záda. Do kabin se šlo za stavu 1:1.

Do druhého poločasu poslal Číhal Ingra, který nahradil záložníka Šugu, a dříve než se vůbec dotkl míče, Lužice prohrávaly 2:1. Brankář Lamač si po výborném výkonu v první půli špatně pokryl bližší tyč a lacinou střelu z úhlu propustil za svoje záda. Hráči Baníku se snažili o vyrovnání, ale nevytvořili si žádnou slibnou příležitost. Naopak domácí, hrající na rychlé protiútoky, mohli zvýšit své vedení, ale míč za již překonaným Lamačem stihl před brankovou čarou vykopnout Ingr. Prachbídná mezihra hostů pobízela hráče Písku k dalším brejkům, jeden z nich zastavil skvělým skluzem Balus, ale rozhodčí Fišera k udivení všech nařídil pokutový kop, při kterém Lamač zvolil špatnou stranu a brance z penalty nezabránil. Do hry se dostal teprve šestnáctiletý Kokeš, který na pozici pravého obránce zastavil hned několik akcí soupeře. Snížit mohl po Danielově centru Ingr, ale hlavičkou trefil dobře postaveného obránce. Když už se lužických fotbalistům podařila nějaká akce, zastavil ji praporek domácího pomezního, což se nelíbilo především útočníkovi Anovčínovi, který se na něm “vykartoval”. Posledních pět minut tak hosté dohrávali v deseti. Chvíli před koncem se dva útočníci řítili na Lamače, který situaci perfektně ustál a spolu s vrátivším se Kokešem zabránili potupě v podobě čtvrtého gólu.

Lužičtí nepodařenou sezónu korunovali mizerným výkonem v Moravském Písku, kde prohráli 3:1, a v konečném zúčtování se umístili až na desátém místě.

Ondřej Pazdera ~ Josef Anovčín (85’ ČK)Milan Daniel ~ Jaroslav Měchura ~ Vít Čechovský (62’ Kokeš) ~ Ivan Šuga (46’ Ingr)Kamil Balus ~ Miroslav Skočík ~ Miroslav FinčDušan MitríkMilan Lamač ml.

Vzájemné zápasy:
19.6.2011Moravský Písek - Lužice 3:1 (1:1)
31.10.2010Lužice - Moravský Písek 3:1 (1:0)více >>
14.5.2006Moravský Písek - Lužice 0:3více >>
15.10.2005Lužice - Moravský Písek 1:3více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP