soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 29.5.2011

Lužice - Domanín 2:2 (1:1)

30. Zeman, 84. Antoš

V neděli 29. května zavítali na Baník fotbalisté Domanína, aby odehráli mistrovské utkání 23. kola III.B třídy. Hosté, jakožto dosud nejlepší mužstvo jarní části, s nejlepším střelcem soutěže Hrobařem (17 branek) rozhodně přijeli do Lužic bodovat. Tomu mělo zabránit čtrnáct hráčů domácích, vedení trenérem Staňkem, kterému chyběli především dlouhodobě zranění Anovčín, Král a Ševčík, nemocný Šuga a odcestovaný Mitrík. Naopak k dispozici byl talentovaný útočník Antoš, který se po příchodu z dorostu připojil k mužstvu až nyní.

Začátek zápasu přinesl šance na obou stranách. Nejprve zahrozil střelou z přímého kopu dorostenec Daniel, brankář jeho pokus chytil a založil dlouhým výkopem rychlý protiútok, který však Hrobař ve slibné pozici zakončil ležérně. Po deseti minutách hry golman hostů dalším dlouhým výkopem nachystal šanci Vančíkovi, který prudkou střelou z voleje překvapil Buchtu a vstřelil úvodní gól zápasu. Ve 22. minutě po rohu Valdese pálil Měchura zblízka do tyče, na druhé straně hosté zakončili protiútok přízemní ránou ke vzdálenější tyči, kterou zneškodnil domácí brankář Buchta. Ve 30. minutě po krásné kombinaci domácích vyslal Daniel na pravé straně Zemana, který prudkým pokusem prostřelil golmana hostů a vyrovnal na 1:1. Na další šanci si diváci museli počkat do druhého poločasu.

Tři minuty po nástupu hráčů na druhou půli vyletěla z kopačky Daniela tvrdá rána, která se od břevna odrazila před brankovou čáru. V 56. minutě se blýskl golman Buchta, který po hlavičce hostů vytáhl míč z horního rohu své brány. Trenér Staněk poslal do hry čerstvé hráče Ingra a Hasíka, kteří nahradili Finče a Hasoně. Lužičtí cítili velkou šanci na vítězství, neboť soupeři rychle docházely síly a domácí začali na hřišti takřka dominovat. Přibližně v sedmdesáté minutě Zeman další přízemní střelou nadělal brankáři soupeře nemalé problémy. O pět minut později s chutí hrající záložník Zeman střílel z více než dvaceti metrů, brankář jeho pokus nadvakrát chytil. V 84. minutě přímý kop Čechovského golman vyrazil do strany, kam si naběhl teprve sedm minut hrající Antoš, z téměř nemožného úhlu trefil odkrytou bránu a zajistil Baníku vedení 2:1. Radost domácích však netrvala dlouho. O dvě minuty později hosté z protiútoku vstřelili branku na 2:2. O neregulérnosti tohoto gólu však nemohlo být pochyb, neboť se do hry zjevnou tečí zapojil hráč stojící několik metrů v ofsajdu. To ovšem rozhodčí nezpozoroval a i přes signalizaci pomezního branku uznal. Domácí se přesto nevzdávali a i nadále pokračovali ve velkém tlaku. Po přesném centru Hasíka se ocitl Antoš těsně před brankářem, ten jeho volej zlikvidoval. V 89. minutě se z necelých třiceti metrů napřáhl Ingr, jeho střela přímým nártem sice skončila přímo ve vzdálenější šibenici, ale gólu předcházelo písknutí rozhodčího po faulu na Čechovského a výhoda tedy bohužel nebyla ponechána. Lužicím se přes velkou snahu nepodařilo vstřelit vítěznou branku. Utkání skončilo 2:2.

Michal Valdes (77’ Antoš) ~ Petr Hasoň (67’ Hasík)Vít Čechovský ~ Miroslav Finč (64’ Ingr) ~ Milan Daniel ~ Tomáš ZemanKamil Balus ~ Jaroslav Měchura ~ Jiří MokrošDušan MitríkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
28.4.2019Lužice - Domanín 4:0 (0:0)více >>
2.9.2018Domanín - Lužice 4:3 (1:2)více >>
29.5.2011Lužice - Domanín 2:2 (1:1)
10.10.2010Domanín - Lužice 2:3 (1:1)více >>
31.5.2009Lužice - Domanín 2:0 (1:0)více >>
26.10.2008Domanín - Lužice 0:2 (0:0)více >>
16.4.2005Domanín - Lužice 1:0více >>
5.9.2004Lužice - Domanín 3:0více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP