soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 26.10.2008

Domanín - Lužice 0:2 (0:0)

57. Hasoň, 83. Šimčík

V neděli 26. října odehráli lužičtí fotbalisté utkání dvanáctého kola okresní soutěže. Do Domanína přijeli hráči Baníku zlomit nepříznivou „autobusovou“ sérii, když z předchozích výjezdů nezískali jediný bod. Trenér Staněk tentokrát vybíral jen ze třinácti hráčů. Omluvili se Král, Mitrík, Rychnovský, Ševčík i přítomný Ingr, který kvůli zranění dělal pomezního. Utkání se objektivním divákům muselo líbit. I přes hrbolatý terén diváci viděli spoustu krásných akcí, povedených střel, výtečných zákroků a dva pohledné góly lužického mužstva.

Utkání začalo ohromným tlakem Lužic. Hosté si během prvních minut zápasu vytvořili několik slibných šancí. Zahrávali čtyři rohy, dvakrát se k zakončení dostal Balus, který levačkou střílel těsně vedle tyčky a hlavičkou přestřelil domanínskou bránu. Blíže ke vstřelení gólu byl Anovčin, ale jeho pokus hlavou skončil na břevně, stejně jako jeho další hlavička po Šimčíkově standartce. Domácí hrozili především po hrubých chybách obrany, ale naštěstí se jim pozorného Lamače překonat nepodařilo. Skvělou ránu vyslal ze standartky Šimčík, ale brankář ji dokázal vyrazit. Do stoprocentní šance se dostali hráči Domanína, když šli ve dvou na brankáře Lamače, ale jeden z nich po přihrávce před prázdnou bránou upadl na míči. Lužičtí si tak mohli oddechnout, stejně jako po dalších velkých šancích domácích, které zlikvidoval Lamač. Fantasticky vyrazil hlavičku po rohovém kopu a o několik chvil později zachránil obranu rychlým vyběhnutím. Po celou dobu zápasu se neslušně projevovali domácí fanoušci, jednoho z nich dokonce rozhodčí Daniel nechal vykázat. Po pěkné kombinaci záložníků a útočníků Lužic se střelecky prosadil Anovčin, ale radost z gólu mu sebral zdvižený praporek domácího pomezního. Další obrovskou šanci spálili fotbalisté domácího týmu, Lamač byl donucen znovu vyběhnout, tentokrát však nestihl míč, ale domácí naštěstí pro Baník akci před prázdnou bránou pokazili nepřesnou finální přihrávkou. Lužice uplatnily svůj důraz v šestnáctce, když vybojovali míč a závaru před bránou jeden z lužických hráč hlavičkou překonal brankáře. Míč však z brankové čáry vykopl obránce. Přestože měly Lužice v první půli herní převahu, Domanín měl více šanci a poločasový výsledek byl 0:0 především díky výtečnému Lamačovi.

Start druhé půle nebyl z pohledu Lužic tak oslňující jako začátek té první. Na velkou šanci diváci čekali téměř čtvrt hodině. Anovčin technickou střelou brankáře Domanína sice nepřekonal, zato jeho kamarád a kolega z útoku Hasoň propálil vyražený míč za golmana domácích a poslal Baník do vedení. To se nelíbilo jak domanínským hráčům, tak místním fanouškům. Nevhodnými výkřiky na hráče Lužic i na rozhodčího Daniela komentovali prakticky celý zbytek utkání. To samozřejmě domácím příliš nepomohlo. Sice si vytvořili výraznou převahu a jejich snaha po vyrovnání jim nešla upřít, ale další skvělé zákroky brankáře Lamače jim pouze snižovaly sebevědomí. Velkou šanci měl Hasoň, ale v rozhodující moment mu míč uskočil od kopačky. I tato nepodařená střela však udělala domácímu brankáři problémy, ale se štěstím ji vytěsnil na břevno. Když se v 83. minutě Lužice radovaly z gólu podruhé, domácí diváci začali opouštět areál hřiště. Způsobila to překrásná kombinace Šebestíka a Šimčíka, po níž druhý jmenovaný parádně trefil horní růžek u vzdálenější tyčky domanínské brány. Někteří domácí hráči neunášeli nepříznivý stav a zákeřnými fauly znepříjemňovali soupeři konec zápasu. To však na výsledku nic nezměnilo a Baník si tak po solidním výkonu odvezl z Domanína cenné tři body. Lužice se vítězství v Domaníně vyšplhaly na páté místo okresní soutěže.

Petr Hasoň ~ Josef Anovčin (89. Hasík)Kamil Balus ~ Tomáš Šimčík ~ Miroslav Klimek ~ Zdeněk Šebestík (88. Zeman)Jiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Dominik KřižkaMiroslav SkočíkMilan Lamač

Vzájemné zápasy:
28.4.2019Lužice - Domanín 4:0 (0:0)více >>
2.9.2018Domanín - Lužice 4:3 (1:2)více >>
29.5.2011Lužice - Domanín 2:2 (1:1)více >>
10.10.2010Domanín - Lužice 2:3 (1:1)více >>
31.5.2009Lužice - Domanín 2:0 (1:0)více >>
26.10.2008Domanín - Lužice 0:2 (0:0)
16.4.2005Domanín - Lužice 1:0více >>
5.9.2004Lužice - Domanín 3:0více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP