soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 8.5.2011

Lužice - Kozojídky 0:0



Krásně přichystaný, doslova golfový pažit v Lužicích hostil dne 8. května další kolo III. třídy mezi domácími Lužicemi a čtvrtým týmem tabulky Kozojídkami, který přijel potvrdit roli papírového favorita. V obraně domácích se po jednozápasové pauze opět objevil její základní stavební kámen stoper Mitrík. Naopak lodivod domácích Staněk se musel obejít bez útočníka Hasoně, který doléčuje natažený stehenní sval. Těsně před začátkem utkání si při rozcvičování obnovil zranění lýtka druhý domácí útočník Valdes, ale do utkání nakonec i s bolestmi na poločas nastoupil.

Už od prvního hvizdu bylo jasné, že lužičtí nehodlají plnit roli outsidera a do svého soupeře se od začátku pěkně obuli. A hned první minuta přinesla šanci. Krásný centr Čechovského za obranu obránce hostů podběhl a v šanci se ocitl Valdes, ale od míče jej dělilo pár centimetrů. Tým domácích držel čtvrté mužstvo tabulky po celou první půli pod tlakem a vytvářel si spoustu nebezpečných šancí, kterým ale chyběla gólová koncovka. V té největší se ocitl asi v 30. minutě Balus. Po nízkém centru ale z malého vápna poslal míč těsně nad bránu. Další šance na sebe nenechala dlouho čekat. Uprostřed hřiště se zmocnil míče kapitán Měchura, našel za obranou Valdese a ten naservíroval míč na malé vápno dorostenci Danielovi, který byl ale v souboji přistrčen a neměl na zakončení potřebný klid. Daniel se chvíli před poločasem opět po centru Měchury ocitl v další slibné šanci, ale z úhlu trefil jen brankáře. Hráči domácích asi neměli v zakončení tu potřebnou trochu štěstí. Velmi dobrý výkon předvedla i záložní řada, která s přehledem ovládla střed hřiště.

Ve druhém poločase se hra trochu vyrovnala, ale pořád mělo převahu mužstvo domácích. Lužičtí vycházeli ze skvěle pracující obrany, která tým hostů téměř k ničemu nepustila, naopak se zapojovala do útočení a podporovala hru dopředu. Asi nejkrásnějším momentem druhého poločasu byla dalekonosná střela Čechovského. U lajny se zbavil dvou hráčů hostí, tvrdou křižnou střelou zpoza vápna orazítkoval spojnici brány a odraženým míčem trefil brankaře hostů. Jednu z příležitostí měl i střídající Lamač, ale hlavou brankáře též nepřekonal. Ve stejném čase jako dnešní utkání se hrálo i ostře sledované utkání českých hokejistů s Ruskem, takže divácká kulisa byla oproti ostatním domácím utkání slabší, ale ti nejvěrnější měli možnost sledovat celkem pěkný kombinační fotbal, bohužel bez toho nejdůležitějšího, bez gólů. Oba týmy si z dnešního utkání odnesly po bodu, ale pro tým Kozojídek to byla po průběhu utkání taková malá výhra, se kterou musel být nadmíru spokojen.

V dalším kole zajíždí mužstvo Lužic na půdu posledního Suchova, tak nám držte palce.

Michal Valdes (46’ Hasík) ~ Milan Daniel (75’ Lamač)Ivan Šuga (82’ Anovčín) ~ Vít Čechovský ~ Jaroslav Měchura ~ Miroslav FinčKamil Balus ~ Miroslav Skočík ~ Jiří MokrošDušan MitríkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
8.5.2011Lužice - Kozojídky 0:0
19.9.2010Kozojídky - Lužice 3:0 (1:0)více >>
9.4.2006Kozojídky - Lužice 3:1více >>
10.9.2005Lužice - Kozojídky 2:2více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP