soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 19.9.2010

Kozojídky - Lužice 3:0 (1:0)



Lužičtí fotbalisté v neděli 19. září zavítali do Kozojídek, kde se v rámci 7. kola III.B třídy utkali s tamním celkem. Trenér Vyškovský již před výkopem musel řešit nepříjemné problémy, a to jak vyplnit díry v sestavě po absentujícím kapitánovi Anovčínovi, záložníkovi Šugovi a obráncích Mitríkovi, Mokrošovi a Šimčíkovi. Nakonec museli hrát i hráči se zdravotními problémy Hasoň s Měchurou, v základní sestavě se objevil i dorostenec Pazdera.

Po mírné územní převaze domácích měli první šanci fotbalisté z Lužic, ale přímý kop Poláška skončil v dobře postavené zdi, stejně jako dorážka Ševčíka, a následný Měchurův centr pokryl brankář. O pět minut později šel po narážečce s Čechovským sám na brankáře Rychnovský, ale trestuhodně minul. I u další akce byli hosté, po krásné akci Měchury a Krále zakončoval Ševčík do náruče brankáře. Ve 28. minutě se poprvé do soupeřovy šestnáctky dostali domácí a po dlouhém autu střelou z voleje nedali Buchtovi šanci. Hosté si vytvořili velký tlak, ale přes pevnou obranu Kozojídek se nedostali ani ke střele, natož k vyrovnání. Do kabin se šlo za stavu 1:0.

Úvod druhé půle přinesl hluchou fázi. Diváci dlouho neviděli žádnou pohlednou akci, až po čtvrthodině hry Král vletěl do šestnáctky, ale jeho prudká přihrávka do malého vápna byla před třemi volnými hráči Baníku tečována. Po chybě v obraně se blýskl skvělým zákrokem Buchta. Po pěkné akci záložníků Baníku střílel k tyči v útoku hrající Rychnovský, ale další zákrok předvedl jistý brankář Kozojídek. Lužičtí si vytvořili velký tlak, z voleje pálil Čechovský, ale slibným pokusem trefil Klimka. Ani další střely hostů se přes početnou obranu Kozojídek nedostaly. Po Čechovského rohu zakončoval Ševčík, ale jeho pokus obránce vykopl z brankové čáry. Na druhé straně Balus nešťastně přihrál domácímu útočníkovi do brejku a ten překonal bezmocného Buchtu. O dvě minuty později, tedy v 89. minutě, se po dlouhém autu za obranu objevil domácí hráč znovu sám před Buchtou a ani tentokrát se nemýlil. Domácí mohli vstřelit i čtvrtou branku, ale skvělý zákrok předvedl Buchta. Lužičtí hráči předváděli aktivní fotbal, měli míč na kopačkách více než soupeř, ale kvůli žalostné koncovce v útoku a individuálních chybách v obraně si z Kozojídek body nemohli odvézt. Utkání skončilo 3:0.

Ondřej Pazdera (63' M. Klimek) ~ Petr HasoňKamil Balus ~ Vít Čechovský ~ Jaroslav Měchura ~ František ŠevčíkZbyněk Rychnovský ~ Miroslav Skočík ~ Lukáš KrálJaromír PolášekJakub Buchta

ŽK: Hasoň, Měchura

Vzájemné zápasy:
8.5.2011Lužice - Kozojídky 0:0více >>
19.9.2010Kozojídky - Lužice 3:0 (1:0)
9.4.2006Kozojídky - Lužice 3:1více >>
10.9.2005Lužice - Kozojídky 2:2více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP