soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 9.5.2010

Lužice - Sobůlky 2:3 (0:2)

73. Hasoň, 89. Čechovský, ČK: 71. Šimčík

Velké utkání připravil los III.A třídy na 22. kolo. V Lužicích se střetly první dva celky soutěže, domácí hráči přivítali fotbalisty Sobůlek. Favorit utkání se před zápasem hledal jen těžko. Lužický tým v mistrovském zápase na své půdě dlouhých jedenáct měsíců nenašel přemožitele. Výbornou bilancí se mohlo pyšnit také mužstvo Sobůlek, které z posledních sedmnácti zápasů neuvěřitelných patnáct vyhrálo a na domácí půdě zesměšnilo i ambiciózní Lužice, když je přejelo 4:0. Na přímý souboj o první místo byli delegováni tři rozhodčí – Kolář, Hodonský a Lorenz.

Utkání začalo vyrovnanou hrou. Asi v páté minutě přišel pro hosty nešťastný okamžik, když se jim v souboji s Čechovským zranil hráč a později musel být střídán. Mezitím se Buchta poprvé dostal k míči, když chytil míč po standardce Sobůlek. Na druhé straně se protáhl brankář hostů, když vyrážel Šebestíkův roh. Minuta osmá přinesla přímý kop Ševčíka, který po teči dobře postavené zdi skončil v náruči golmana. Sobůlky se po autu dostaly ke střele, ale prudký pokus zastavil před Buchtou Balus. Ve 13. minutě se Bystřický řítil sám na Buchtu, elegantním lobem mu nedal šanci a poslal svůj tým do vedení. Početné obecenstvo hlasitě nesouhlasilo s regulérností branky a oprávněně se dožadovalo odpískání ofsajdu. Praporek sudího Lorenze však zůstal při zemi a rozhodčí Kolář tak gól uznal. O dvě minuty později mohl hlavou vyrovnat Hasoň, ale k zakončení mu chyběly centimetry. Lužičtí si vytvořili výraznou převahu, ale k vyrovnání to nestačilo. Po rohu Ševčíka hlavičkoval Anovčín, ale bránu soupeře neohrozil. Ve 24. minutě se řítil do šance Hasoň, ale přes pozorného obránce se ke střele nedostal. O chvíli později se Buchta natahoval po přímém kopu soupeře, který jen těsně minul vzdálenější šibenici. Lužickému brankáři se nepodařil odkop, když našel dobře postaveného hráče Sobůlek, ten z voleje přihrával několik metrů za obranou postavenému Bystřickému, který využil náskoku a prudkou střelou z úhlu našel skulinku mezi Buchtou a bližší tyčkou. Stížnosti lužických hráčů na další očividný ofsajd byly vůči pomeznímu Lorenzovi opět bezpředmětné, a tak se domácí museli smířit s již dvougólovou ztrátou. Snížit mohl po narážečce s Mrákou Ševčík, ale jeho prudkou střelu brankář vyrazil. A když Čechovského pokus chvíli před koncem prvního poločasu minul vzdálenější tyčku, do kabin se šlo za stavu 0:2.

Do druhé půle nastoupil Baník se změnou v sestavě, Mráku nahradil Mokroš. Domácí tým si vytvořil velký tlak. Po Rychnovského standardce hlavičkoval Anovčín těsně vedle tyčky. Ševčíkův centr z úhlu skončil za spojnicí břevna a tyčky. Do malého vápna se dostal Anovčín, ale jeho přihrávku vyrazil brankář. Hostující hráči přerušovaly lužickou převahu několikanásobným ošetřováním. Až po sedmdesáti minutách hry si Sobůlky vytvořily první akci, když Buchta vytahoval centr z hlavy útočníka, míč se dostal k dalšímu hráči Sobůlek, jehož střela z voleje nejspíš letěla těsně vedle tyčky, ale stoper Šimčík s úmyslem zabránit gólu míč vyrazil rukou, což neuniklo pozornosti rozhodčího Koláře, který jej poslal předčasně do sprch. Kostiha z penalty zvýšil na 3:0. Tříbrankové vedení hostů netrvalo dlouho, po odvráceném Ševčíkově rohu centroval před bránu Měchura, míč se od tyčky odrazil k Hasoňovi, který bezpečně skóroval. Na vyloučení stopera Šimčíka trenér Lamač reagoval střídáním Šebestíka, kterého nahradil Mitrík. Lužice nadále přehrávaly soupeře i přes početní nevýhodu. V 88. minutě hráč Sobůlek zahrál na hranici pokutového území rukou a rozhodčí po dohodě odpískali přímý kop. Ševčíkův přízemní centr se po teči jednoho z obránců Sobůlek odrazil od břevna k Čechovskému, který hlavou snížil na 2:3. I přes četná ošetřování, kdy některá z nich přesáhla i dvě minuty, rozhodčí Kolář nastavil jedinou minutu a brzkým odpískáním konce zápasu pohřbil naděje Lužic na srovnání stavu.

Sobůlky, jakožto současný lídr III.A třídy, fotbalovostí sice nenadchly, ale i tak si odvezly z Lužic cenné tři body a na čele tabulky se osamostatnily.

Josef Anovčín ~ Petr HasoňZd. Šebestík (77’ Mitrík) ~ Jind. Mráka (45’ Mokroš) ~ Vít Čechovský ~ František ŠevčíkKamil Balus ~ Jaroslav Měchura ~ Zbyněk RychnovskýTomáš ŠimčíkJakub Buchta

Do hry se nedostali Klimek, dorostenec Pazdera a náhradní brankář Staněk.



 

Vzájemné zápasy:
3.4.2016Sobůlky - Lužice 1:0 (0:0)více >>
23.8.2015Lužice - Sobůlky 2:1 (1:1)více >>
9.5.2010Lužice - Sobůlky 2:3 (0:2)
27.9.2009Sobůlky - Lužice 4:0 (3:0)více >>
1.5.2006Sobůlky - Lužice 3:0více >>
27.8.2005Lužice - Sobůlky 1:3více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP