soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 27.9.2009

Sobůlky - Lužice 4:0 (3:0)



Velmi těžkého soupeře přidělilo osmé kolo okresní soutěže Lužicím, které zavítaly do Sobůlek. Tamní mužstvo bylo v loňské sezóně pouhé tři body od postupu do okresního přeboru a i v letošní sezóně patří mezi favority soutěže. V osmi mistrovských zápasech našlo přemožitele pouze v Dolních Bojanovicích. Nastoupily tak proti sobě dva silné týmy a utkání slibovalo zajímavou podívanou. Podpořit lužický kádr přijelo okolo dvaceti fanoušků, mezi nimi nechyběli zranění hráči Anovčin, Čechovský, Ingr a Skočík. Trenérovi Lamačovi nepomohla ani absence dalších hráčů, především obránců Mitríka a Rychnovského, ale také Galatíka, Sládka a Zemana. Z třiadvaceti­členného kádru se tak na soupisce objevilo pouze třináct hráčů.

Úvodní vteřiny zápasu patřily hostům, po přesné přihrávce Klimka se ze strany na golmana řítil Ševčík, ale přízemní střelou minul vzdálenější tyč. Po rohu střílel zhruba z dvaceti metrů Balus, obrana jeho pokus zablokovala jen k Janoškovi, který pálil do náruče brankáře. Lužičtí uzavřely soupeře okolo jejich šestnáctky a v ten moment přišel rychlý protiútok zakončený parádní střelou z voleje přímo do šibenice Buchtovy brány. Sobůlky se tak senzačně dostaly do vedení. Lužičtí i přes obdrženou branku pokračovaly ve velkém tempu, z levé strany střílel Balus, ale na jistého brankáře domácích nevyzrál. Do slibné pozice se dostal také Hasoň, ale k zakončení mu scházely centimetry. Ani Šebestíkův pokus z 23 metrů nenašel správný cíl. Obrovskou šanci na vyrovnání měl Janošek, ale brankář mu rychlým vyběhnutím nedal příliš prostoru k zakončení. Další rychlý protiútok Sobůlek skončil daleko od Buchtovy brány. Domácí překvapili velmi dlouhým autem až k bližší tyči, kde nikým nebráněný hráč umístil hlavičkou míč za Buchtova záda. Lužičtí znervózněli a začali kupit jednu chybu za druhou. Po špatně sehrané ofsajdové pasti se řítili tři útočníci na Klimka, fantastický zákrok předvedl brankář Buchta. Sobůlky ve 27. minutě zvýšily na 3:0 z penalty. Po dlouhém autu Hasoně byl v šestnáctce zfaulován Balus, ale Mokroš neproměnil jedenáctku. Dalekonosný centr elegantně zpracoval na prsa Janošek, ale brankáře Sobůlek z voleje nepřekonal. Po další chybě v zadních řadách Lužic se řítil rychlonohý útočník na Buchtu, ten předvedl fantastický házenkářský zákrok. Lužičtí sice měli převahu i šance, ale štěstí při zakončení chybělo. Naopak Sobůlky do čeho koply, skončilo v bráně, a tak se šlo do kabin za stavu 3:0.

Domácí si od počátku druhé půle hlídali tříbrankový náskok a pokračovali ve hře na zabezpečenou obranu a rychlé protiútoky. Ten založili po deseti minutách hry, kdy se útočník Sobůlek znovu řítil na Buchtu, tentokrát zabojoval Mokroš a čistým skluzem do míče zlikvidoval šanci soupeře. Mezi tím se do hry dostal Mich. Skočík, když nahradil Klimka. Postupem času tlak hostů ustával, Lužičtí hráči začali působit odevzdaně a s myšlenkou, že je dvacet minut před koncem rozhodnuto, dohrávali zápas. Pohlednou robinzonádu předvedl Buchta, když vyrazil střelu z 25 metrů. V závěru zápasu byly Sobůlky po všech stránkách lepší, více běhaly a ovládly hru jak na zemi, tak ve vzduchu. Po dalším vyhraném hlavičkovém souboji svého spoluhráče se dostal do výhody hráč Sobůlek, který přihrával před prázdnou bránu, kde nikým nehlídaný hráč nedal Buchtovi šanci a už zvýšil na 4:0. Čestný gól mohl vsítit Ševčík, ale jeho hlavička po Mrákově centru skončila těsně vedle tyčky. Při dalším protiútoku Sobůlek zabojoval Hasoň, který se vrátil téměř přes celé hřiště, aby zastavil unikajícího hráče. Do hry se dostal také Hasík za útočníka Janoška. Ševčíkův přímý kop chytil brankář. Na druhé straně střelou z voleje Sobůlky minuly zadní tyč. Z voleje si vystřelil také Balus, jeho slibný pokus skončil na bráně. Prudká střela se řitila na brankáře Buchtu, ale v cestě jí stál útočník Sobůlek. Vrchol neschopnosti celého týmu zpečetil Hasoň, který prachbídně naložil s penaltou, když přestřelil bránu. Tentýž hráč mohl dát ten kýžený čestný gól v poslední minutě, pohledně si obehrál brankáře, ale v souboji s posledním obráncem neuspěl. Utkání skončilo debaklem 4:0.

Petr Janošek (76' Hasík) ~ Petr HasoňLukáš Král ~ Zdeněk Šebestík ~ Jindřich Mráka ~ František ŠevčíkKamil Balus ~ Jaroslav Měchura ~ Miroslav Klimek (56' Mich. Skočík)Jiří MokrošJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
3.4.2016Sobůlky - Lužice 1:0 (0:0)více >>
23.8.2015Lužice - Sobůlky 2:1 (1:1)více >>
9.5.2010Lužice - Sobůlky 2:3 (0:2)více >>video
27.9.2009Sobůlky - Lužice 4:0 (3:0)
1.5.2006Sobůlky - Lužice 3:0více >>
27.8.2005Lužice - Sobůlky 1:3více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP