soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 4.4.2010

Lužice - Lovčice 2:1 (1:0)

26. Šebestík, 84. Mokroš

V neděli 4. dubna nastoupili za slunečného počasí fotbalisté Baníku k domácímu zápasu proti Lovčicím. Obě mužstva vstoupila do jarní části sezóny úspěšně a po dvou kolech měla na kontě šest bodů. Podzimní měření sil skončilo ve prospěch Lužic, když vyhrály v Lovčicích 4:2. Trenér Lamač měl na utkání k dispozici patnáct hráčů, chyběli jen Mitrík a Klimek. Na střídačce zůstali hráči jako Mráka, Čechovský a Král, kteří dohromady v letošní sezóně nachystali 26 gólů.

Do utkání vstoupili lépe hosté. Již ve třetí minutě si vytvořili první šanci, útočník Buchtu sice přehodil, ale míč skončil daleko od brány. Lovčice pokračovaly v mírné převaze, ale přes pozornou obranu Baníku se neprosadily. Lužičtí ustáli tlak hostů a postupně se začali více dostávat do hry. Ve dvanácté minutě Ševčíkův přímý kop skončil těsně nad bránou. Zápas plný krásných fotbalových momentů zejména na středu hřiště dlouho nepřinášel žádnou šanci, až se ve 26. minutě napřáhl Šebestík, famózní střelu z voleje namířil přesně k tyči a poslal domácí do vedení. Lovčice odpověděly gólem, ale delegovaný pomezní odmával ofsajd. O chvíli později se ocitl Janošek v dobré pozici, ale brankář proti němu skvěle vyběhl. Lužičtí si vytvořili velký tlak, ale na dobře hrající obranu Lovčic recept nenašli. Pár minut před koncem první půle si na Šebestíkovu standardku nejlépe naběhl Janošek, ale jeho prudká hlavička mířila těsně nad bránu.

Ve druhém poločase se pokračovalo v rytmu domácích. Janoškova střela z úhlu prosvištěla malým vápnem. V 53. minutě se řítili po přihrávce Hasoně do rychlého protiútoku Měchura s Anovčinem, ale Měchurovu přihrávku zachytil brankář. Lovčice v 57. minutě srovnaly stav, když využily zbytečné chyby domácí obrany. Vrátit vedení Lužicím se pokusil Anovčin, ale jeho přesné střele přibližně z 18 metrů chyběla razance. Skvělý zákrok si připsal Buchta a o chvíli později hosté v další šanci těsně minuli bránu. V 84. minutě si Balus narazil míč se stoperem Šimčíkem a přetaženým centrem našel v šestnáctce Ševčíka, který míč vracel před bránu Šebestíkovi, ten hlavou posunul Mokrošovi, který svým třetím gólem v sezóně poslal Baník do vedení. Lovčice na tento gól už nedokázaly zareagovat, domácí Lužice si pohlídaly vítězství 2:1 a dostaly se do čela III.A třídy.

Josef Anovčin ~ Petr Hasoň (57’ Čechovský)Kamil Balus ~ Petr Janošek (81’ Mráka) ~ Zdeněk Šebestík ~ Fr. Ševčík (87’ Král)Jiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Zbyněk RychnovskýTomáš ŠimčíkJakub Buchta



 

Vzájemné zápasy:
4.4.2010Lužice - Lovčice 2:1 (1:0)
23.8.2009Lovčice - Lužice 2:4 (1:3)více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP