soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 23.8.2009

Lovčice - Lužice 2:4 (1:3)

6. Král, 39. Čechovský, 42. Mráka, 90. Ševčík

Třetí kolo okresní soutěže nabídlo mimo jiné duel dvou dosud neporažených týmů skupiny A. Domácí Lovčice se po dvou remízách z venkovního prostředí poprvé představili domácím fanouškům. Jejich soupeřem byl Baník Lužice, mužstvo, které se minulou neděli blýsklo čtyřmi góly. Trenér Lamač měl tentokrát k dispozici patnáct hráčů, včetně Ševčíka, který se po půlročním hostování v Rohatci vrátil do Lužic. Do sestavy se po přestávce vynucené zraněním vrátil kapitán Anovčin. Naopak modrý dres lužického týmu si nemohl obléci Měchura, a to kvůli rozhodnutí disciplinární komise o zastavení jeho závodní činnosti na dvě soutěžní utkání. Další zkušený obránce Mokroš přijel později, a tak se s ním mohlo počítat pouze do druhé půle.

Úvod utkání patřil bezpochyby hostům, kteří si vytvořili velký tlak. Nejprve Mráka na úzkém hřišti z rohového kopu vyzkoušel pozornost brankáře, ale ten zákrokem před brankovou čarou vytáhl míč nad bránu. Stejný hráč zahrával i druhý lužický roh, přízemním centrem na bližší tyč našel volného Krále, který poslal Baník do vedení. Šanci si vytvořili také domácí, ale Buchta míč odkopl do bezpečí. Mráka dalším povedeným centrem našel Hasoně, jehož hlavička brankáře Lovčic nepřekonala. Po vstřelené brance hosté výrazně snížili tempo, což domácím umožnilo vytvořit si velký tlak. Ve dvanácté minutě měl jeden z lovčických hráčů na noze vyrovnání, ale Buchta neuvěřitelným zákrokem na brankové čáře udržel Baník ve vedení. Hosté si pasivní hrou koledovali o vyrovnání. Tomu zamezil opět Buchta, když si připsal další výborný zákrok. Hráči Baníku se na polovinu soupeře dostávali jen sporadicky. Hasoň ani nadvakrát brankáře domácích nepřekonal. Ačkoli byli domácí jednoznačně lepším týmem a jejich snaha o vyrovnání byla obrovská, recept na překonání Buchty znovu nenašli. Fantastický fotbalový moment předvedl Čechovský, když se po Rychnovského autu uvolnil mezi třemi hráči a nechytatelnou střelou k tyči zvýšil vedení Baníku na 2:0. O tři minuty později nalákal útočník Hasoň domácího brankáře vyběhnout mimo pokutové území, následně pohotovým autovým vhazováním našel volného Mráku, který v těžké pozici parádně trefil odkrytou branku. Do obrovské šance se dostal Král, ale čtvrtý gól Lužic nepřidal. Poklidné dohrání zápasu narušila chyba v zadních řadách, když se domácí hráč prokličkoval až do šestnáctky, kde ho nedovoleně zastavil Rychnovský. Domácí Polcr penaltu proměnil a snížil na rozdíl dvou gólů. Do kabin se šlo za stavu 1:3.

Úvod poločasu patřil opět hostům, skórovat mohl Král, ale jeho střele chyběla razance. Ve slibné pozici se ocitl Anovčin, ale k zakončení se nedostal. O chvíli později se lužický kapitán opět dostal do šance, ale tentokrát pálil nad. Dvakrát se k zakončení dostali domácí, ale na Buchtu to stačit nemohlo. Pojistit vedení mohl z pravé strany Ševčík, ale na golmana nevyzrál. O chvilku později Anovčin rychlou kombinací poslal Ševčíka do podobné pozice, ale znovu jej brankář vychytal. Další pohledná akce se zrodila na levé straně lužické ofenzívy, nový hráč na hřišti Šebestík patičkou vyzrál nad dvěma bránícími hráči a poslal Krále do brejku, ten hledal Hasoně, ale domácí odvrátili na roh. S chutí hrající střelec prvního gólu Král mohl rozšířit svou střeleckou sbírku po akci Ševčíka a Hasoně, ale trefil jen boční síť. Při ošetřování stopera Mitríka se do šance dostali domácí, ale Mráka na poslední chvíli odvrátil nebezpečí. Další famózní zákrok si připsal Buchta, když zlikvidoval šanci unikajícího útočníka. Po několika smolných zákrocích hostů se do šance dostal lovčický Bednařík a bezchybně obstřelil Buchtu. Do konce zápasu zbývalo ještě více než dvacet minut, domácí měli ještě spoustu času na vstřelení vyrovnávacího gólu. Po dlouhém sprintu na pravé straně se k míči dostal Hasoň, ale čerstvého Ingra v pokutovém území nenašel. Uklidnění Lužickým nepřinesl ani přímý volný kop Čechovského, který prostřelil zeď domácích, ale na jejich brankáře nevyzrál. Naopak vyzrát nad soupeřem se podařilo Hasoňovi, když po brankové čáře přešel od rohového praporku až do malého vápna, tam našel volného Ševčíka, který z voleje rozvlnil síť a vrátil Lužicím dvoubrankové vedení. Po centru Ingra se ještě mohl prosadit Ševčík, ale blíže k míči měl nakonec brankář. Hráči Baníku opět vstřelili čtyři góly a z Lovčic si odvezli cenné tři body.

Josef Anovčin (63' Šebestík) ~ Petr HasoňLukáš Král (75' Ingr) ~ Vít Čechovský ~ Jindřich Mráka ~ František ŠevčíkMiroslav Klimek (46' Mokroš) ~ Kamil Balus ~ Zbyněk RychnovskýDušan MitríkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
4.4.2010Lužice - Lovčice 2:1 (1:0)více >>video
23.8.2009Lovčice - Lužice 2:4 (1:3)
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP