soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 17.5.2009

Bzenec B - Lužice 2:4 (1:2)

7. Mokroš z pen., 40. Hasoň, 68. Zeman, 83. Anovčin

Třiadvacáté kolo nabídlo mimo jiné souboj čtvrtého a pátého celku soutěže. Bzenecké béčko na domácí půdě v Těmicích hostilo lužický Baník. Lužice zahájily jarní část naprosto skvěle, ale vítěznou šňůru ztratily v Zarazicích a o týden později je rozstřílely na domácí půdě Sudoměřice. Bzenec rovněž sbíral jedno vítězství za druhým, přemožitele našel jen v Sudoměřicích. Rozdíl mezi čtvrtým Bzencem a pátými Lužicemi byl před zápasem osm bodů, takže o souboj o čtvrté místo se rozhodně nejednalo. Favoritem před zápasem byli asi domácí, což posilovala i skutečnost, že trenérovi Lamačovi chybělo pět hráčů, z toho čtyři obránci. Na pozici pravého beka byl jmenován středopolař Klimek. Jinak se sestava od posledních zápasů nelišila. A ani nemohla, protože do Těmic přijelo jen jedenáct mužů. Na střídačku si sedli dorostenci Galatík, Pazdera a Skočík, kteří v Těmicích odehráli své utkání.

Zápas začal hvizdem zkušeného rozhodčího Mikuláše Zímy, rozehrávali hosté, ale po uklouznutí Měchury se k míči dostal kapitán domácích, který hned vyzkoušel pozornost brankáře Buchty. Ten střelu nad břevno kontroloval. Již po pěti minutách hry Lužičtí předvedli první krásnou kombinaci, když si na levé straně vyměnili míč Mokroš, Balus a Zeman, poslední jmenovaný vyslal po lajně Anovčina, po jehož centru hlavičkoval Ingr. Míč letící na zadní tyč zastavila ruka obránce, a tak rozhodčí neváhal odpískat penaltu. Té se zmocnil Mokroš a s ledovým klidem poslal brankáře na druhou stranu a Baník do vedení. Lužice i po vstřelené brance ovládali hru, rychlými přihrávkami na polovině soupeře kombinovali, ale k výrazné šanci to nevedlo. Naopak domácí těžili výhradně z dlouhých odkopů stopera a kvalit svého kapitána na středu zálohy. Lužická obrana poctivě ubránila všechny protiútoky soupeře, až v 18. minutě souboj Mokroše s domácím útočníkem vyhodnotil rozhodčí Zíma za nedovolený a odpískal penaltu. Tu kapitán Těmic, podobně jako deset minut před ním Mokroš, proměnil. I přes vyrovnávající branku Lužičtí tlačili soupeře, do skvělé šance se dostal Anovčin, ale hlavičkou netrefil odkrytou bránu. Stoprocentní šanci měli hráči Bzence, když se řítili ve čtyřech na osamoceného Buchtu. Hráč běžící s míčem však špatně vyhodnotil situaci a namísto přihrávky volil střelu, kterou bravurně zlikvidoval Buchta. Lužice poslaly několik dalekonosných střel, konkrétně Mráka se Zemanem, ale ani jedna se mezi tyče nevešla. Po půlhodině hry upadlo tempo hostů a do výrazného tlaku dostal soupeře Bzenec. Zahrával několik standardních situací, několikrát se dostal k zakončení, ale na skvělého Buchtu to nestačilo. Po závaru před lužickou brankou a několika zablokovaných střelách se k míči dostal Balus, který prudkým centrem poslal Hasoně do brejku. Lužický útočník volil střelu, kterou sice brankář svým zákrokem zpomalil, ale míč se přesto dostal za brankovou čáru. V prvním poločase se již nic významného nestalo, a tak se šlo do kabin za stavu 1:2.

Druhá půle začala vyrovnanou hrou, ale ani jeden z týmů se do výrazné šance nedostal. Až v 60. minutě Mráka svým centrem našel Anovčina, který trefil na brankové čáře ležícího brankáře. Asi o pět minut později domácí vyrovnali, když si na centr nejlépe naběhl kapitán domácích a z voleje nedal Buchtovi šanci. Vedení na lužickou stranu však o chvíli později vrátil Zeman. Na jehož parádní střelu z 20 metrů byl brankář krátký. Lužičtí se snažili zvýšit své vedení, ale zároveň bezpečně bránit jednobrankový náskok. K tomu byla zapotřebí důrazná hra, hráči Baníku soupeře nešetřili. Žlutou kartu si vysloužil Klimek. Asi čtvrt hodinu před koncem zápasu se zranili Mokroš a Měchura. Skvělý závěr utkání předvedl kapitán Lužic Anovčin, který několikrát přešel i přes čtveřici bránících hráčů až do šestnáctky, odkud pod sebe přihrával, ale ani jednou to na čtvrtou branku nestačilo. Té se Anovčin dočkal sám, když na centr Skočíka vyskočil nejvýše a přesnou hlavičkou překonal brankáře domácích. Hráči Baníku tak měli asi deset minut před koncem zápasu dvoubrankový náskok, což přimělo trenéra Lamače stáhnout zraněné hráče a poslat do hry dorostence. Baník si pohlídal dvoubrankové vedení a zaslouženě v Těmicích zvítězil 4:2.

Petr Hasoň ~ Josef AnovčinKamil Balus ~ Tomáš Zeman ~ Jindřich Mráka ~ Martin IngrJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Miroslav KlimekMiroslav SkočíkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
31.3.2019Lužice - Těmice 2:1 (1:0)více >>
20.10.2018Těmice - Lužice 2:5 (2:4)více >>
17.5.2009Bzenec B - Lužice 2:4 (1:2)
12.10.2008Lužice - Bzenec B 2:0 (0:0)více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP