soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 12.10.2008

Lužice - Bzenec B 2:0 (0:0)

65. Balus, 67. Šimčík

Desáté kolo nabízelo spoustu zajímavých zápasů. V sobotu se zrodila první letošní prohra Sudoměřic, když podlehly béčku Hroznové Lhoty 2:0. Druhý celek tabulky Lipov pěti góly ve druhém poločase hladce porazil KEN Veselí. Další ambiciózní tým III.B třídy se představil v Lužicích. Domácí Baník před zápasem nasbíral dvakrát méně bodů než soupeř ze Bzence. Mírným favoritem tak byli asi hosté. Diváci v chladném počasí viděli pohledný ofenzivní fotbal plný velkých šancí a skvělých zákroků obou brankářů.

Lužicím chyběl nejlepší střelec Anovčin a stoper Mitrík se posadil na lavičku, ale do zápasu nezasáhl. Poprvé v sezóně se v základní sestavě objevil Ševčík, který si na letním turnaji poranil stehenní sval. A právě on byl motor pro domácí mužstvo. Přesnými centry jak ze hry, tak z rohových kopů dělal obraně velké problémy. První velkou šanci měl po Hasoňově centru na hlavě Šimčík, ale mířil jen do brankáře stojícího na brankové čáře. Lužice od prvních minut hosty zatlačily na vlastní polovinu. Po pohledné kombinaci se k zakončení dostal Měchura, ale jeho střelu zablokoval jeden z obránců. Velkou šanci měli v první půli také hosté, kteří se po ztrátě míče stopera Skočíka řítili v protiútoku na Lamače. Ten však pohotovým zákrokem udržel nerozhodný stav. Skóre se neměnilo ani po vyložené šanci Hasoně, který po Šebestíkově přihrávce utekl obraně, ale ani nadvakrát nepřekonal skvělého brankáře hostů. Ve slibné pozici se objevil Ševčík, ale po jeho střele z těžkého úhlu míč projel jen před brankovou čárou. Po centru a přesné hlavičce hostů se musel natahovat Lamač, stejně jako po následném rohovém kopu, který letěl na zadní tyčku. I přes velké množství šancí na obou stranách byl stav utkání po první půli 0:0.

Ve druhém poločase pokračovalo vysoké tempo zápasu. Lužičtí se po několika šancích konečně dočkali vedoucího gólu, když hlavičkou od tyčky skóroval Balus. O dvě minuty později Lužice zvýšily svůj náskok. Největší zásluhu měl na tom kapitán Lužic, který si počkal na vysoký odražený míč a ten z voleje napálil k zadní tyči. Nechytatelnou přízemní střelou tak poslal soupeře z Bzence do kolen. Posledních dvacet minut zápasu si domácí bezpečně pohlídali. Rychlými přihrávkami držely míč na svých kopačkách, Bzenec se jen těžko dostával na polovinu domácích. Přesto si v závěru zápasu vytvořil velkou šanci, brankář Lamač byl překonán, ale na brankové čáře ho zastoupil Měchura. Lužice po skvělém výkonu všech hráčů dokázaly porazit dosud nejlepší mužstvo na hřišti soupeřů 2:0.

Zdeněk Šebestík (70. Zeman) ~ Petr Hasoň (60. Hasík)Kamil Balus ~ Tomáš Šimčík ~ Miroslav Klimek (82. Ingr) ~ František ŠevčíkJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Zbyněk RychnovskýMiroslav SkočíkMilan Lamač

Vzájemné zápasy:
31.3.2019Lužice - Těmice 2:1 (1:0)více >>
20.10.2018Těmice - Lužice 2:5 (2:4)více >>
17.5.2009Bzenec B - Lužice 2:4 (1:2)více >>
12.10.2008Lužice - Bzenec B 2:0 (0:0)
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP