soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 1.5.2009

Lužice - Strážnice 1:0 (1:0)

31. Anovčin

Netradičně v pátek se na Baníku v Lužicích sešli příznivci fotbalu, aby zhlédli mistrovský zápas III.B třídy mezi Lužicemi a Strážnicí. Dohrávka 16. kola byla naplánovaná právě na první květnový den. Domácí se sešli o patnácti hráčích, chyběli jen Mitrík a Sládek. Poslední duel těchto dvou týmů se odehrál na podzim ve Strážnici a skončil nerozhodně 1:1. I přesto, že Strážnice v předchozích čtyřech jarních zápasech ještě nevyhrála, dal se očekávat vyrovnaný boj, což se potvrdilo již v prvních minutách.

Utkání začalo kombinací hostů, zakončenou na bránu. Pokus Strážnických brankář Buchta bez problémů pokryl. Na druhé straně pohrozil Hasoň, ale jeho levačka skončila nad bránou. Napadání lužického útočného dua donutilo brankáře k chybě, kterou však domácí neproměnili, Ingr přibližně ze 40 metrů netrefil odkrytou bránu. Asi v 15. minutě se k zakončení dostali Měchura a později Mráka, ale ani jeden bránu neohrozil. Po rohu Mráky vybojoval Anovčin míč pro Ingra, jeho přízemní střelu golman před brankovou čarou chytil. Po půlhodině hry a dalším rohu Mráky se mezi třemi obránci prosadil Anovčin, který prudkou hlavičkou na zadní tyč rozvlnil síť a poslal svůj tým do vedení. O necelé dvě minuty později mohl Hasoň poslat Strážnici do kolen, ale penaltu, odpískanou za faul na Anovčina, kopl nad branku. Nebezpečnou hru předváděla také Strážnice, jejíž hráči spoléhali především na útočníka Popelku, který, stejně jako Anovčin, bojuje o nejlepšího střelce soutěže. Žlutou kartu za faul obdržel Zeman. Strážnice, hrající proti větru, se v prvním poločase takřka k ničemu nedostala, největší její šance skončily blokem obránců, nejprve skvěle zasahoval Rychnovský, poté stoper Skočík. Pár minut před koncem první půle brankáře hostů postrašil Balus, jehož nepřesný centr skončil centimetry nad břevnem.

Do druhého poločasu vstoupili hosté obrovskou šancí, Buchta střelu na brankové čáře chytil. Při tomto zákroku však došlo k nepříjemnému kontaktu jeho hlavy s tyčkou, po němž se lužický mág skácel k zemi. Po několikaminutové přestávce se hrálo dál. Hra se začala vyostřovat, čím dál častěji docházelo k tvrdým soubojům. Za hrubý faul viděl žlutou kartu Ingr. Pozornost brankáře Buchty vyzkoušeli opět hosté, golman střelu vyrazil na rohový kop. Rozhodčí Kašík udělil další žluté karty, z Lužických Anovčinovi a Měchurovi. Další příležitost hostů skončila naštěstí pro domácí mimo ohrožení. Zvýšit vedení Baníku mohl po rohovém kopu Mráky Anovčin, ale hlavičkoval těsně nad bránu. Po nedorozumění v lužické obranné fázi přišel nebezpečný centr, na který Popelka rybičkou nedosáhl. Asi dvacet minut před koncem zápasu se do hry dostal Klimek, nahradil Mráku. Lužice si skutečně téměř celý druhý poločas koledovaly o vyrovnání. Neschopnost hostů vyvrcholila v 80. minutě, kdy se po ztrátě míče domácích řítilo hned pět strážnických hráčů na dva obránce. Situaci však nezahráli dobře, k čemuž přispěl i skvělý zákrok Měchury v pokutovém území. Dnešní pátou žlutou kartu Baníku obdržel Balus. Po centru do malého vápna Anovčin fauloval brankáře a zůstal ležet na zemi. O několik vteřin později do něj golman hostů úmyslně a zákeřně kopl, za což rozhodčí Kašík nepochopitelně vytáhl jen žlutou kartu. Tu uviděl také Hasoň, který se zúčastnil roztržky vyvolané faulem na Anovčina, kterého v zápětí vystřídal Hasík. Tvrdý zákrok utrpěl také Král. Lužice si v posledních minutách pohlídaly hubený náskok a popáté v řadě se radovaly z tříbodového zisku a neprůstřelnosti brankáře Buchty, která činí již 7 hodin a 20 minut.

Děkujeme všem fanouškům za přízeň a podporu, kterou jste projevili návštěvou dnešního zápasu!

Petr Hasoň ~ Josef AnovčinKamil Balus ~ Tomáš Zeman ~ Jindřich Mráka ~ Martin IngrJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Zbyněk RychnovskýMiroslav SkočíkJakub Buchta

Vzájemné zápasy:
1.5.2009Lužice - Strážnice 1:0 (1:0)
24.8.2008Strážnice - Lužice 1:1 (0:1)více >>
8.5.2006Lužice - Strážnice 1:1více >>
3.9.2005Strážnice - Lužice 5:2více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP