soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 24.8.2008

Strážnice - Lužice 1:1 (0:1)

43. Balus

Třetí kolo okresní soutěže sk. B odehráli lužičtí fotbalisté ve Strážnici. V první řadě se museli obejít bez dvou zraněných opor Mitríka a Ševčíka. Dále chyběli Král, Křižka, Rychnovský a Zeman. Naopak poprvé v sezóně si mohli zahrát bratři Skočíci, Hasík a Šebestík, jejichž registračky přišly až tento týden. Zatímco Lužice na první vítězství stále čekaly, Strážnice po domácí prohře s béčkem Bzence zvítězila v Hodoníně, kde porazila Nesyt. Favorit zápasu se dal těžko hádat, týmy se proti sobě utkaly po několika letech.

Domácí do zápasu vstoupili ve velkém stylu. Pohledným fotbalem soupeře přehrávali, ale to netrvalo dlouho. Přibližně v desáté minutě se při faulu na Mokroše zranil záložník Strážnice. Domácí tak museli nečekaně střídat a jejich útočná síla se očividně snížila. To hrálo do karet především hostům z Lužic. Přesnými krátkými přihrávkami i dlouhými centry se dostávali do slibných šancí. Za zmínku stojí například individuální akce Hasoně, který se od rohového praporku prokličkoval až do malého vápna, ale po narážečce se Šebestíkem nezakončil. Několikrát se především v hlavičkových soubojích prosadil Anovčin, ale když už překonal brankáře domácích, zastoupili ho hráči na brankové čáře. Šance Strážnice byly především ze standartních situací, domácí rozehrávali několik rohů a kopali dva volné kopy zhruba z 20 metrů. Oba letěly na bránu, první brankář Lamač vyrazil, druhý neprošel přes dobře postavenou zeď. Po mírném tlaku hosté z Lužic dosáhli zasloužené branky. Po krásné kombinaci Hasoně a Hřebíčka druhý jmenovaný vyslal Baluse, který křižnou přízemní střelou poslal Baník do vedení 0:1.

Ve druhém poločase pokračovala mírná převaha Lužic, které držely míč více na kopačkách. Domácí spoléhali na nebezpečné protiútoky. Zvýšit vedení mohl Měchura, ale jeho pokus skončil na břevně. Podobně si vedl i kapitán Lužic Šimčík, jehož střela se opřela o tyč. Když už se Lužicím podařilo vstřelit gól, konkrétně Hasoňovi po Anovčinově přihrávce hlavou, jejich radost zastavil praporek domácího pomezního. Vzhledem k postavení obránce i brankáře na brankové čáře se o ofsajd rozhodně jednat nemohlo. Velkou smůlu měly Lužice i na druhé straně. Domácí se po vysokém centru prosadili před brankářem Lamačem, míč před bránou vykopl Měchura, ale domácí kapitán jej volejbalovým způsobem poslal přímo mezi nohy na brankové čáře stojícího Ingra. Hráči Lužic se nestačili divit, jak se dá během několika minut ze stavu 0:2 udělat 1:1. Výkon hostů se náhle prudce snížil. Přestože po vstřelení vyrovnávací branky trvalo do konce zápasu ještě 25 minut, Lužice, zdrcené výkonem rozhodčího Hlaváčka, nic vymyslet nedokázaly. Naopak do vedení se mohli dostat domácí fotbalisté, ale neproměnili ani situaci jeden na jednoho, ani šanci, kdy překonali Lamače, ale v šestnáctce ho zastoupila hned čtveřice jeho spoluhráčů. Utkání skončilo 1:1.

Josef Anovčin ~ Petr Hasoň (80' Hasík)Kamil Balus ~ Lukáš Hřebíček (57' Klimek) ~ Tomáš Šimčík ~ Zdeněk Šebestík (73' Mich. Skočík)Jiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Martin IngrMiroslav SkočíkMilan Lamač

Vzájemné zápasy:
1.5.2009Lužice - Strážnice 1:0 (1:0)více >>
24.8.2008Strážnice - Lužice 1:1 (0:1)
8.5.2006Lužice - Strážnice 1:1více >>
3.9.2005Strážnice - Lužice 5:2více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP