soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 18.10.2008

Nesyt Hodonín - Lužice 1:4 (0:2)

13. a 17. Anovčin, 90. Hasoň, 90. Šimčík

"V sobotu 18. října odehráli fotbalisté Lužic jedenácté kolo okresní soutěže sk. B. Jejich soupeřem byl nevyzpytatelný Nesyt Hodonín, který po slibném úvodu sezóny čekal na body déle než měsíc. Dlouho očekávané derby bylo přeloženo z neděli na sobotu. Možná i proto nepřišlo tolik lidí, jak se očekávalo. Lužičtí přijeli na Nesyt o osmnácti hráčích. Trenér Staněk tedy měl z čeho vybírat. Sestavu z posledního, vítězného zápasu takřka nezměnil, do sestavy se vrátil Anovčin, který byl dva týdny na dovolené, a již od prvních minut byl vidět.

Utkání začalo víceméně vyrovnaně. Oba týmy se snažily o pohledný kombinační fotbal. První šance zápasu si vytvořili hosté z Lužic. Již v páté minutě mohl rozvlnit síť Anovčin, ale jeho pokus brankář bez problémů chytil. O několik minut později tentýž hráč proběhl obranou až do malého vápna, ale namísto přihrávky zcela volnému Šebestíkovi volil střelu na bližší tyčku a trefil boční síť brány domácích. A když se vysoký útočník Lužic neprosadil ani potřetí (střílel mimo), bránu soupeře ohrozili také domácí, ale ani jim se stav zápasu změnit nepodařilo. Již ve třinácté minutě se v další skvělé šanci ocitl Anovčin. Měchurův přesný centr hlavou usměrnil za záda brankáře Nesytu a poslal Baník do vedení. Zhruba po pěti minutách letěl další centr z pravé strany do šestnáctky domácích, tentokrát byl jeho autorem Skočík, a opět se nejlépe zorientoval Anovčin a z voleje nedal brankáři Nesytu šanci. Poté hra Lužic upadla do průměru, spíše kontrolovaly dvoubrankový náskok. To se jim však nemuselo vyplatit, Nesyt se po pohledné kombinaci dostal do šestnáctky, kde však Lamač svým rychlým vyběhnutím neumožnil domácímu útočníkovi střílet. V prvním poločase už se nic zajímavého nestalo, hráči šli do kabin za stavu 0:2.

Ve druhé půli pokračovala neatraktivní hra obou týmů. První větší šanci druhého poločasu měl Balus, ale z voleje netrefil odkrytou branku. Domácí se v 65. minutě dostali do hry, když vyzráli na špatně sehranou ofsajdovou past hostů, a útočník Nesytu v souboji jeden na jednoho prostřelil brankáře Lamače. Pokračoval velký tlak domácího mužstva, kteří se úporně snažili o vyrovnání. Přestože měli územní převahu, do vyložené šance se nedostali. To už byli na hřišti čerství hráči Zeman s Hasoněm, kteří oživili hru hostů. Právě Hasoň se řítil sám na brankáře, volil přihrávku Balusovi, ale ten podruhé v zápase netrefil odkrytou bránu. Po chvíli se k novým hráčům na hřišti přidal Hasík. Lužičtí ustáli tlak Nesytu a naopak dvěma góly v posledních minutách rozhodli o vysoké výhře 4:1. Skvělou individuální akci převedl útočník Hasoň, který si převzal míč před pokutovým územím a jednou kličkou za druhou prošel pětičlennou obranou domácích jako nůž máslem a po povedené kličce také na brankáře doběhl s míčem za brankovou čáru. Otevřenou obranou Nesytu proběhl Hasík, který ve vápně přihrával Šimčíkovi. Lužický kapitán přesnou střelou pečetil výsledek zápasu na 4:1. Dobrou práci při tomto gólu odvedl také Hasoň, který clonil domácímu brankáři, a přestože mohl míč kopnout mezi tři tyče, nechal jej dojet za brankovou čáru, a tudíž se gól píše Šimčíkovi. Lužice poprvé v sezóně vyhrály na hřišti soupeře.

Zdeněk Šebestík ~ Josef Anovčin (79. Hasík)Kamil Balus ~ Tomáš Šimčík ~ Miroslav Klimek (65. Hasoň) ~ František Ševčík (62. Zeman)Jiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Zbyněk RychnovskýMiroslav SkočíkMilan Lamač

Vzájemné zápasy:
29.10.2023Lužice - Nesyt Hodonín 2:1 (0:0)více >>
7.5.2023Lužice - Nesyt Hodonín 0:5 (0:3)více >>
24.9.2022Nesyt Hodonín - Lužice 0:0více >>
14.5.2022Nesyt Hodonín - Lužice 1:2 (0:0)více >>
26.9.2021Lužice - Nesyt Hodonín 1:3 (0:1)více >>
3.10.2020Nesyt Hodonín - Lužice 2:1 (2:0)více >>
15.9.2019Lužice - Nesyt Hodonín 5:2 (0:1)více >>
14.4.2019Lužice - Nesyt Hodonín 3:2 (1:0)více >>
18.8.2018Nesyt Hodonín - Lužice 3:1 (2:0)více >>
28.4.2018Nesyt Hodonín - Lužice 2:1 (2:0)více >>
18.10.2008Nesyt Hodonín - Lužice 1:4 (0:2)
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP