soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 21.8.2010

Hroznová Lhota B - Lužice 3:1 (1:1)

1. Balus

Fotbalisté lužického Baníku v rámci třetího kola zavítali do Tasova, kde se utkali s lídrem skupiny. Dres Baníku obléklo jen třináct hráčů, chyběli omluvení Mitrík, Mokroš a Mráka a trenér Vyškovský nemohl využít ani Měchury či nových posil bratrů Burianů, Šugy a Vašíčka, neboť stále nemají vyřízené hostování.

Lužičtí se dostali do vedení už v první minutě. Po Ševčíkově přihrávce se z voleje výstavně trefil Balus a otevřel skóre zápasu. O minutu později po Králově centru hlavičkoval Anovčín jen do náruče brankáře. Na druhé straně si míč osahal Buchta, když bez problémů chytil oba centry. V desáté minutě pálili z voleje také domácí, ale Buchta míč výtečně vytáhl nad břevno. Lužičtí se řítili tři na dva, akci zakončil Hasoň střelou vedle brány. V devatenácté minutě se domácí dočkali vyrovnání, když jeden z jejich hráčů prošel přes několik obránců hostů a zblízka propálil Buchtu. Ve 26. minutě Rychnovského volný kop skončil nad břevnem nejistého golmana. Rychnovský předvedl pohlednou individuální akci, když z vlastní poloviny prošel až do šestnáctky soupeře, přihrál Hasoňovi, jehož střelu zablokoval soupeř. Přímý kop domácích Buchta chytil a lužický brankář se stal hrdinou i dalšího okamžiku, když famózně zlikvidoval gólovou šanci Tasova. V závěru první půle Čechovského rána prosvištěla nad břevnem, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Pár minut po začátku druhého poločasu se k míči dostal nejlepší střelec soutěže a ještě v loňském ročníku hráč krajského přeboru, domácí Richard Slovák, asi z 23 metrů vymetl vzdálenější šibenici a svým druhým gólem v zápase zařídil obrat. Po centru Krále hlavičkoval Anovčín kousek nad bránu. Skočíkova rána sice měla gólové parametry, ale zablokoval ji obránce. Lužičtí obklopili soupeře, ale velký tlak vyústil jen v Ševčíkovu střelu, kterou vyrazil golman. Hosté se gólu nedočkali ani po Balusově hlavičce, která minula bližší tyčku. Deset minut před koncem zápasu domácí využili hrubé chyby lužické obrany, útočník sám před Buchtou nezaváhal a poslal míč k tyčce. Utkání skončilo 3:1.

Josef Anovčín ~ František ŠevčíkKamil Balus ~ Vít Čechovský (69' Mich. Skočík) ~ Petr Hasoň ~ Zbyněk RychnovskýMiroslav Klimek ~ Miroslav Skočík ~ Lukáš Král (83' Lamač ml.)Tomáš ŠimčíkJakub Buchta

ŽK: Král, Ševčík

Vzájemné zápasy:
10.4.2011Lužice - Hroznová Lhota B 1:0 (1:0)více >>
21.8.2010Hroznová Lhota B - Lužice 3:1 (1:1)
6.6.2009Hroznová Lhota B - Lužice 3:2 (0:1)více >>
2.11.2008Lužice - Hroznová Lhota B 0:2 (0:1)více >>
23.4.2006Lužice - Hroznová Lhota B 2:2více >>
24.9.2005Hroznová Lhota B - Lužice 3:1více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP