soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 31.8.2008

Lužice - Žeravice 5:0 (2:0)

18. a 42. Anovčin, 74. Hasoň, 85. Balus, 88. Zeman

Na poslední srpnový den bylo naplánováno čtvrté kolo okresních soutěží. Do Lužic přijel tým Žeravic, který se po třech zápasech s jedním bodem a nelichotivým skórem 5:12 krčil na posledním místě III.B třídy. Úspěšný vstup do sezóny však neměli ani hráči Lužic a po třech kolech se dvěma body uzavírali první desítku tabulky. Trenér Staněk měl k dispozici šestnáct konkurenceschopných hráčů, čehož využil ve změnu herního systému. Stále chyběli zranění Ševčík a Mitrík, dále Klimek, Hasík a Rychnovský.

Lužice do mistrovského utkání nastoupily s trojicí útočníků, která měla zaručit ofenzivní pojetí hry. Hned v úvodu zápasu si domácí fotbalisté vytvořili herní převahu. Po faulu na Hasoně zahrával volný kop stoper Skočík, ale jeho pokus skončil nad břevnem. Lužičtí pokračovali mírným náporem, který vyústil ve vedoucí branku. Po individuální akci a skvělé přihrávce Hasoně střílel z první Anovčin, jež umístil míč k bližší tyči. K zakončení se dostal také Šebestík, ale pálil těsně nad. Zapsat se do listiny střelců mohl též Mokroš, ale na centr Baluse nedosáhl. V posledních minutách první půle zvýšil vedení svým druhým gólem v zápase lužický obr Anovčin.

Ve druhém poločase pokračovala pohledná hra lužického týmu, jehož vedení mohl navýšit kapitán Šimčík, ale mířil těsně nad branku hostů. Po rohovém kopu se prosadil Balus, ale jeho hlavičce chyběla přesnost. Útočné trio neustále napadalo žeravickou obranu, což se několikrát vyplatilo. Do šance poslal Hasoň Baluse, ale skóre zápasu se neměnilo. Skvělým zákrokem se vyznamenal brankář Lamač, následně vyražený míč před bránou vykopl Křižka. Překrásnou individuální akci předvedl Šimčík, který proběhl mezi čtyřmi hráči a před brankářem přihrál Hasoňovi, jež se před prázdnou brankou nemýlil. Do slibné pozice se dostal Ingr, ale ideální příležitost ke skórování promrhal zbytečnou kličkou. Dalekonosný pozdrav poslal brankáři hostů Mokroš. Po přihrávce Zemana nadvakrát zakončil Balus a zvýšil vedení domácích na 4:0. Tito dva hráči si role v zápětí vyměnili, Balus přihrál Zemanovi, ten se prosadil přes dva obránce a přesnou střelou levačkou pečetil stav zápasu na 5:0. Lužice se tak po čtvrtém kole dočkaly první výhry.

Josef Anovčin ~ Kamil Balus ~ Petr Hasoň (75' Zeman)Zdeněk Šebestík (63' Ingr) ~ Tomáš Šimčík ~ Lukáš Hřebíček (73' Němec)Jiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Dominik KřižkaMiroslav SkočíkMilan Lamač

Vzájemné zápasy:
9.4.2023Lužice - Žeravice 3:1 (1:1)více >>
27.8.2022Žeravice - Lužice 0:5 (0:4)více >>
5.4.2009Žeravice - Lužice 0:8 (0:4)více >>
31.8.2008Lužice - Žeravice 5:0 (2:0)
28.5.2005Lužice - Žeravice 6:1více >>
17.10.2004Žeravice - Lužice 1:6více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP