soubory ke stažení » kde nás najdete | historie | jak se stát členem | přihláška do TJ | žádost FAČR | návštěvní řád | stanovy TJ | kontakty

archivní článek

online 13.4.2008

Ždánice - Lužice 4:0 (1:0)



Na neděli 13. dubna bylo naplánováno 18. kolo III.A třídy. Lužice jely do Ždánic, kde se očekávalo velmi těžké utkání. Na podzim se v Lužicích tyto dva celky rozešly smírně 1:1. Ždánice začaly jarní část sezóny s famózní formou, když ve třech zápasech dokázaly třináctkrát skórovat. Lužice se naopak mohly pyšnit nejlepší obranou v soutěži. Hosté do Ždánic přijeli o třinácti hráčích, včetně dvou dorostenců Skočíků, kteří včera z rodinných důvodů nemohli hrát za dorost. O to horší je, že nám prakticky nikdo nechyběl.

Domácí si z počátku zápasu vytvořili mírnou herní převahu, drželi balón více na kopačkách, ale gólově se prosadit nedokázali. S většinou zakončení neměl brankář Lamač žádné problémy, jednou nás zachránila tyčka. Z lužických hráčů dokázal ohrozit branku jen Bušek, jehož prudkou střelu brankář domácích s problémy vyrazil před sebe a následně pokryl. Důležitý moment zápasu se odehrál ve 34. minutě, kdy po autu Rychnovský nechtěně kopl domácího útočníka v pokutovém území a rozhodčí zapískal penaltu. Brankář Lamač si sice sáhl na míč, ale prudká střela skončila za jeho zády. Do konce poločasu se, krom hlavičky Anovčina, už nic zajímavé nestalo a tak šli hráči Lužic do kabin se zklopenou hlavou při nepříznivém výsledku 1:0.

Ve druhém poločase Lužičtí Ždánice překvapili, nátlakovou hrou ovládali hřiště, domácí se po více než čtvrt hodiny hry zmohli pouze na vykopávání míčů, ale silný tlak ustáli, a dokonce dokázali z protiútoku vstřelit branku, která poslala hosty do kolen. Obrana Lužic rezignovala, o pět minut později Ždánice hlavičkou po rohovém kopu zvýšily na 3:0. V 77. minutě si stoper Mitrík pokryl míč a po pádu domácího útočníka rozhodčí nepochopitelně zapískal pokutový kop, z nějž Ždánice zvýšily na 4:0. Toto skóre už nezměnila ani prudká Skočíkova střela z volného kopu, kterou brankář domácích robinzonádou vyboxoval na roh. Ždánice vyhrály 4:0.

Josef Anovčin ~ Petr HasoňMartin Ingr (76' Mich. Skočík) ~ Roman Bušek (69' Mir. Skočík) ~ Tomáš Šimčík ~ František ŠevčíkJiří Mokroš ~ Jaroslav Měchura ~ Zbyněk RychnovskýDušan MitríkMilan Lamač

Vzájemné zápasy:
13.4.2008Ždánice - Lužice 4:0 (1:0)
9.9.2007Lužice - Ždánice 1:1více >>
15.4.2007Ždánice - Lužice 1:1více >>
9.9.2006Lužice - Ždánice 3:0více >>
16.4.2006Ždánice - Lužice 0:1více >>
17.9.2005Lužice - Ždánice 2:1více >>
© 2005-2024, Martin Ingr email | verze 5.4
XHTML, CSS, JS, XML, PHP, MySQL, TXP